To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Na kogo zagłosujemy ??

Anonymous - 01-10-2007, 22:45

karolgt napisał/a:
A Kwaśniewski - no tak,on ma prezencje, brał w końcu nie jedną lekcje na ten temat. Zresztą, pare rozmów z psychologami na ten temat już było, (czytanie ich komentarzy nt. zachowań Kwaśniewskiego) dostatecznie pokazuje, jak 80% jedo ruchów, gestów i dobór słów jest wyuczony.
z takich lekcji korzystają wszyscy "główni" politycy :!:
szczeslaw - 01-10-2007, 22:50

maxwell61 napisał/a:
powaznie to on moze rozmawiac z Putinem a nie z drobiem...

Jak ma rozmawiać z Putinem poważnie, jak klęczy gdzieś w dalekim rzędzie? :lol:

Anonymous - 01-10-2007, 22:54

Szczęsław prowadzisz na forum kampanie UPR :?: :?: :lol: :lol: :lol:
szczeslaw - 01-10-2007, 22:55

dm17 napisał/a:
Szczęsław prowadzisz na forum kampanie UPR :?: :?: :lol: :lol: :lol:

A czemu nie? ;)

Anonymous - 02-10-2007, 00:51

dm17:
Cytat:
kasa z prywatyzacji majątki nie poszła na rozwój tylko do prywatnych kieszeni.....

No popatrz, a ja słyszałem ze zasilila Polski budzet. Jesli posiadasz informacje o przestępstwie to zgłoś je na policji, bo inaczej sam automatycznie stajesz sie przestępcą (tak stanowi prawo).

dm17:
Cytat:
cały czas lekko idziemy do przodu gdy kraje takie jak np Czechy miały taką samą historię i jakoś sie rozwijają szybko...................

Nie wiesz o czym mówisz. Polska z krajów postkomunistycznych ma największy przyrost PKB od 1989 roku.

dm17:
Cytat:
Czesi wprowadzili zakaz piastowania funkcji publicznych i nie mają tego g**** co my.....i so do przodu gospodarczo bo nie tracą czasu na takie badziewie.

Czyżby? A slyszałeś kiedyś o Komunistycznej Partii Czech i Moraw? Wiesz że ma 100 tys czlonków i przedstawicieli w Parlamencie Czeskim i Europejskim?

akbi:
Cytat:
Zaraz po upadku komuny, krajem rządziła Solidarność, niestety tylko przez 4 lata, bo po 4 latach większość byłą oburzona, że nie dostał każdy po domku nad jeziorem i Mercedesa. No i na 4 lata mieliśmy powrót komuny, ....

teraz akbi zaj***les jak lysy o beton, poczytaj moze cos inego niz "Nie" Urbana to ci dobrze zrobi

Marcin-Krak:
Cytat:
Jak dla mnie to ta debata nic nie zmieniła.

Zmieniła - z sondaży podebatowych wynika że straciła PO. :)

Aga:
Cytat:
ten człowiek miał bardzo niewiele do powiedzenia oprócz przechwalania się co to jego rząd nie zrobił, zero szacunku dla poprzedników
chociaż seplenienia Kaczorka ledwie mogłam zrozumieć (...) kompromitacja Polski

Jesli mowisz o szacunku dla kwasa to przypomnij go sobie pijanego slaniajacego sie na nogach przy mogile Polskich oficerów w Charkowie. Czy to w Twoim imieniu Kwas przeprosił Zydów za za Jedwabne? To jest kompromitacja Polski.

dm17:
Cytat:
Jak ktoś może rządzić krajem i decydować o jego ekonomi jak majątkiem takiej osoby zarządza mamusia i nie ma konta w banku - NO BEZ JAJ.

Jak narazie robi to o wiele lepiej niż poprzednicy (mniejszy procent długu publicznego).

szczeslaw:
Cytat:
Jak ma rozmawiać z Putinem poważnie, jak klęczy gdzieś w dalekim rzędzie?

Moim zdaniem powinien poprosić go o zwrot swojej teczki :)

zobaczcie sobie kononowicza u tuska , długie, ale warto. :)

szczeslaw - 02-10-2007, 01:18

prezes. napisał/a:
Moim zdaniem powinien poprosić go o zwrot swojej teczki

Dopóki kwas ma jakiekolwiek szanse, żeby zająć w Polsce jakiekolwiek stanowisko, nie dostanie od Putina swojej teczki. Mieliby mu ją dać i stracić na niego wpływ? :lol:

Aga - 02-10-2007, 08:40

prezes. napisał/a:
Jesli mowisz o szacunku dla kwasa to przypomnij go sobie pijanego slaniajacego sie na nogach przy mogile Polskich oficerów w Charkowie. Czy to w Twoim imieniu Kwas przeprosił Zydów za za Jedwabne? To jest kompromitacja Polski.

a Ty przypomnij sobie jak Kaczor wyraża się o zwykłych ludziach: "spieprzaj dziadu", "ta małpa w czerwonym", zero rozmów z pielęgniarkami i wysyłanie do nich swojej panny (która zresztą też jest pielęgniarką ale widocznie o tym zapomniała)
a przy tym Kaczor cały czas utrzymuje, że jego rząd jest skierowany do prostych ludzi, bez podziałów
to dopiero jest zakłamanie i kompromitacja!!

dm17 napisał/a:
z takich lekcji korzystają wszyscy "główni" politycy :!:

tylko Kaczory się bronią wraz z małżonką, wolą dalej ośmieszać kraj
machaniem rączek pokazywać jak bardzo są zdenerwowani, obnażać swoje niedoskonałości
a kilka lekcji dobrego stylu może by wystarczyło

Sruba napisał/a:
dobrze zrozumiałem, to Ty nie zrozumiałaś mojej ironii :P

ależ zrozumiałam
jednak sądzę, że w tej dyskusji należy się wypowiadać jednoznacznie, bez niedomówień
stąd moje jednoznaczne wyjaśnienie

karolgt napisał/a:
Aga proste pytanie, czy Kwaśniewski jest komunistą??

ma takie korzenie
jednak 10 lat jego prezydentury wyraźnie wykazało, że te korzenie nie przeszkodziły mu wprowadzić Polski do Europy i zrobić wiele dobrego, o czym tu już pisano

moim zdaniem gorzej wypadają ci, co mają korzenie solidarnościowe a teraz się wyraźnie od nich odcinają, kpią z tego co kiedyś zrobiono, lekceważą "pomniki" (prof. Bartoszewski) itd
jednym słowem psują to co zrobili z wielkim trudem poprzednicy

Anonymous - 02-10-2007, 09:02

zastanawiające jest dlaczego tylu z was boli rządzenie mocną ręka.. wolicie rządy uśmiechu? dużo uśmiechamy się - nic nie robimy oprócz dobrego wrażenia..? odpowiedzcie sobie sami..
Aga - 02-10-2007, 09:08

detlef napisał/a:
dużo uśmiechamy się - nic nie robimy oprócz dobrego wrażenia..? odpowiedzcie sobie sami..

nie wiem czy dobrze zrozumiałam

rządy mocną ręką to niby rząd Kaczora?
chyba rządy "na kolanach" :badgrin:

a cytowane przeze mnie zdanie odnosi się do Kwacha?
to ja zapytam: gdzie ty byłeś przez 10 lat jego prezydentury?
naprawdę uważasz, że wtedy nic nie zrobiono?

a jeśli twoją wypowiedź zrozumiałam opacznie to przepraszam za posądzenie o ślepotę polityczną :biggrin:

Anonymous - 02-10-2007, 09:29

nie przepraszaj, dobrze zrozumiałaś.. poza tym nie obrażę sie za to, że masz inne poglądy polityczne..
gdzie byłem przez 10 lat prezydentury Tajnego Współpracownika Izaaka Stolzmana? (Ty na pewno wiesz o kim mówię a dla niezorientowanych: http://www.polonica.net/kwasniewski_stoltzman.htm )
Otóż byłem w Polsce ale niestety w pewnym czasie musiałem wyjechać za granicę. Czy oskarżam Stolzmana za jego nieporadność? Nie, oskarżam nasze społeczeństwo za to, że czas im wyleczył rany, że ich pamięć jest dobra lecz krótka, za to, że nie uczą się na własnych błędach. Ktoś powiedział, że Izaak to taka "morda nasza". Zgadzam się w 100%. Jeśli prowadzisz interesy, jeśli masz przyjaciół, kolegów, znajomych dobrze wiesz jaki jest efekt wiecznego uśmiechania się, nadstawiania głowy, nadskakiwania. Nie mówię, że Kaczyński prowadzi politykę ukierunkowaną na hasło "na kolanach". Stolzman opowiedział stek bzur w debacie i teraz wszyscy będą to powtarzać. A co to znaczy "na kolanach"? Dla wielu naprężanie mięśni, napinanie się a dla mnie jest to koniec ery robienia z Polski, delikatnie mówiąc, szmatki.. Zresztą, czas zacząć przyzwyczajać się do tego, że PiS wygra wybory. I całe szczęście. Wiem, że nie będe musiał wyjeżdżać za granicę ponownie pracować na taśmie. Wiem, że będzie mnie stać ciągle spłacać moje mieszkanie, będzie mnie stać na lepszy samochód, będę mógł godnie żyć w normalnym państwie.

karolgt - 02-10-2007, 09:42

Aga napisał/a:

machaniem rączek pokazywać jak bardzo są zdenerwowani, obnażać swoje niedoskonałości
a kilka lekcji dobrego stylu może by wystarczyło

jednym slowem: lepiej żeby ktoś gadał głupoty, ale był ubrany w niebieską koszule i ładnie trzymał ręce, niż żeby machał nimi bezsensu i mówił z sensem? dobry pogląd.

Takie lekcje uczą, żeby zachowywać się tak, jak ludzie tego oczekują, wtedy nie ważne co się powie, bo tak naprawde ponad 50% uwagi zwraca się na wygląd i gesty i jak wykazały różne badania większość osób po wysłuchaniu takiego "przemówienia", nawet nie wie o czym ono było, ale dzięki tym wyuczonym gestom uważa że było bardzo dobre.
...dziwie się, że tyle ludzi się na to łapie, no ale o to właśnie chodzi tym od wizerunku, napewno są teraz z siebie dumni :roll:

p.s jeśli Kaczyński macha rękami i nie potrafi sie opanować, to jak zachowuje sie Tusk któremu oczy skaczą chyba 10 razy szybciej a głową macha jakby skądś uciekł własnie.

akbi - 02-10-2007, 10:17

Ja zauważyłem, że dla zwolenników komuny wygrał Kwach, a dla elektoratu pisuarów Kaczka... Moim zdaniem natomiast, jeden i drugi w większości wygadywali propagandowe brednie - nie mające nic wspólnego z rzeczywistością, np:
Kwaśniewski: "w 88 roku odzyskaliśmy niepodległość" ... Co on odzyskał ... jego prawa ręka wygrała z lewą czy jak??? Przecież on był wówczas właśnie po stronie okupantów - taka jego wypowiedź to tak jakby Hitler stwierdził, że jego sukcesem jest uwolnienie więźniów z obozu koncentracyjnego.
Kaczyński: "wielki sukces gospodarczy w ostatnich 2 latach" ... sukces przypisywany sobie, gdzie tak naprawdę jedynym dobrem jaki zrobili w tym kierunku to to, że za mocno nie przeszkadzali w tym rozwoju.

... aby nie być tylko krytycznym, to pamiętam, że oboje powiedzieli też kilka mądrych słów.

Moim zdaniem, jeśli Tusk zrobi kilka dobrych wywiadów odnośnie tej debaty, to właśnie on będzie jej zwycięzcą.

Anonymous - 02-10-2007, 10:47

przykre jest, że istnieją jeszcze "zwolennicy komuny".. widać, w tamtym okresie oni byli w tzw. elicie..
Anonymous - 02-10-2007, 10:59

prezes. powiem CI tak - fajną teorię tworzysz. Weź sobie słuchaweczki na uszy, zapodaj RM i jedz do Torunia............... :lol: :lol:
Anonymous - 02-10-2007, 11:05

Aga
Cytat:
a Ty przypomnij sobie jak Kaczor wyraża się o zwykłych ludziach: "spieprzaj dziadu", "ta małpa w czerwonym", zero rozmów z pielęgniarkami i wysyłanie do nich swojej panny (która zresztą też jest pielęgniarką ale widocznie o tym zapomniała)

1. Rozumiem że kiedy Tobie żul powie "Ty stara k****" odpowiesz mu "dziękuję Panu, jaki mamy ładny dzień" - żeby nie skompromitować Polski
2. To było przed wyborami (nie był premierem)
3. Czy to Ty byłaś tą małpą w czerwonym że czujesz sie tak obrażona?

Aga
Cytat:
machaniem rączek pokazywać jak bardzo są zdenerwowani, obnażać swoje niedoskonałości a kilka lekcji dobrego stylu może by wystarczyło

tak tak, powinni w końcu nauczyć się jak jeść bezę oglądając Kwaśniewską w TVN style...

Aga
Cytat:
ci, co mają korzenie solidarnościowe a teraz się wyraźnie od nich odcinają, kpią z tego co kiedyś zrobiono, lekceważą "pomniki" (prof. Bartoszewski) itd

Ignorancja na pełnej linii, ale nie jestem nią zaskoczony w Twoim wydaniu. Chciałbym tylko jeszcze usłyszeć jakie "pomniki" wg Ciebie zbeszcześcił Bartoszewski, ten słynny robotnik ze stoczni Gdańskiej.

Aga
Cytat:
jednym słowem psują to co zrobili z wielkim trudem poprzednicy

Zakończ wreszcie i podziękuj Stalinowi za 50 lat okupacji.