Komputery, RTV, AGD, Komorki - Czy ktoś zaproponuje jakiegoś fajnego notebooka?
koszmarek - 19-07-2009, 23:05
i jedyne co mogę wsadzić, żeby polepszyć to dellowskie części. Tak jest przy aparatach medycznych, przy lapkach zapewne podobnie
krzychu - 19-07-2009, 23:11
koszmarek napisał/a: | i jedyne co mogę wsadzić, żeby polepszyć to dellowskie części. |
Nie rozumiem. Ja zmieniłem dysk był samsunga teraz mam toschiby 500GB, pamięci wymieniłem też na samsunga akurat ale kingstony jak ktoś woli też będą działać, myślałem nad zmianą procesora (jest standardowy) ale odpuściłem i wymienię może na D630-stkę od razu a tego sprzedam. Można tez wymienić napęd (jest bardzo duży wybór na allegro), stację dokującą widziałem ostatnio w zawrotnej cenie 45zł normalnie już miałem kupić tak po prostu szczególnie że pasuje też do 630... Wymieniłem tez klawiaturę na US standard bo miałem z niemieckimi znaczkami. Rozglądam się za baterią nową i tak chciał bym coś kupić koło 180zł jedną aukcję przegapiłem może trafi się następna. Tak że nie mogę się zgodzić co to dedykowanych części.
Jedno mnie przekonuje mój laptop ma ponad 2 lata i naprawdę nie ma na nim żadnych śladów użytkowania... Zawiasy nie mają luzu, matryca działa tak samo jak kiedyś, tachpad nie działa i wygląda jak kiedyś...
koszmarek - 19-07-2009, 23:14
nie wiem, może masz rację, ale opieram się na 30letnim doświadczeniu mojego taty:) Dla mnie te 3 firmy, które wymieniłam to jedyne, które mogą produkować mojego laptopa.
aha, inna sprawa, ze nie mam 400zł do dołożenia... tysiąc zł to górna granica w tej chwili, a czekam już bardzo długo, wyjeżdżam za ocean za moment i potrzebuje mieć coś do czego podłącze internet
krzychu - 19-07-2009, 23:23
koszmarek napisał/a: | Dla mnie te 3 firmy, które wymieniłam to jedyne, które mogą produkować mojego laptopa. |
Toshiba - ma dziewczyna A100 chyba. Niby fajny ale wkurzają mnie bardzo ostro świecące kontrolki szczególnie BT razi w oczy. Do tego jak się go chwyci to trzeszczy od nowości.
Acer - nie będę się wypowiadał albo obracalne kamerki w niektórych modelach nie wróżą żywotności.
Asus - znajomego F coś tam seria (ponoć for biznes) po roku użytkowania ma luz na zawiasie że matryca chodzi 5cm w jedną i w drugą stronę...
koszmarek napisał/a: | aha, inna sprawa, ze nie mam 400zł do dołożenia... tysiąc zł to górna granica w tej chwili, a czekam już bardzo długo, wyjeżdżam za ocean za moment i potrzebuje mieć coś do czego podłącze internet |
Można by też zobaczyć Dell Latitude D610 (starszy model niestety nie panorama ale dla stron internetowych lepiej). Na pewno te laptopy są bardziej żywotne i mniej awaryjne od tych 3 marek. Ale to tylko moje skromne zdanie dla ścisłości.
koszmarek - 20-07-2009, 08:47
tata ma toshibę już drugi rok i jest w stanie idealnym, bez luzów i bez usterek na obudowie. Starsze modele aż tak nie wchodzą w grę, brak panoramy..hm.. można by pomyśleć. Ale tamten asus jest dobry dla mnie na początek
spown - 20-07-2009, 19:11
Toshiba z jakiej serii? Tecra, owszem są ok, ale Satellite to masakra jakaś, wyginają się, śrubki się wykręcają... Asusa nie używałem, więc się nie wypowiadam, ale Acer to już padaczka jakich mało... Jeden mi sie przegrzewał (do wymiany jakiś tam moduł za 350zł...). W tym samym czasie brat kupił - po roku zawiasy tak powyłamywane, że trzeba było całą obudowę wymienić - nie było co kleić. Sąsiad miał... Też mu padł...
Równocześnie od dłuższego czasu używam Della D610 (potrzebuję RS) i nie mogę słowa złego powiedzieć na ten komputer, a praca na baterii rzędu 3h to norma...
Podobnie kiedyś używałem IBM T20 (dawno to było...) i padł mi w nim dysk, wymieniłem i śmiga do dzisiaj u kolegi
koszmarek - 21-07-2009, 00:37
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=692429734 takiego będę miała. 2GB RAM będzie. I spokój
Nie wiem dokładnie jaką mój ojciec ma. Ale 2.5 roku działa bez usterek (prócz napędu, ale tego nie liczę jako poważnego). Trzeba panowie szanować
pozdrawiam
Juiceman - 21-07-2009, 00:48
Tylko dokup lepiej ten 1gb ramu xD bo jakoś ciężko widzę Viste na 1gb
koszmarek - 21-07-2009, 01:10
Juiceman, przeca napisałam wiem, że vista potrzebuje niestety. Ale już się nie mogę doczekać normalnie
halbog - 21-07-2009, 09:15
Mam asusa F5N, niestety mój egzemplarz zaliczył dwa razy serwis w trzydniowym odstępie ( raz płyta główna, raz HDD). Serwis do przyjaznych też nie należy, jedyne co mi się spodobało to wsparcie za pośrednictwem strony - błyskawiczna odpowiedź w sprawie sterowników itp.
Pozdrawiam
Bogdan
Anonymous - 21-07-2009, 20:58
Juiceman napisał/a: | Tylko dokup lepiej ten 1gb ramu xD bo jakoś ciężko widzę Viste na 1gb |
Mam Asusa X58L 2gd ramu i vistę... jest lepiej niż xp 512mb, ale tych 2gb nie daje się za bardzo odczuć...
Anonymous - 02-12-2009, 21:29
Witam! Potrzebuję pomocy przy zakupie Notebooka, kwota jaką chcę przeznaczyć to jest ok. 2300zł. Zaznaczam, że będzie to pierwszy komp nowego nabywcy, a z powodu braku miejsca musi to być Notebook. Ja zaproponowałem coś takiego
http://www.allegro.pl/ite...b_320_hdmi.html
Co o tym sądzicie??
mmaleks - 03-12-2009, 10:22
A do czego potrzebujesz tego laptopa??
ja jakis czas temu kupilem lenovo g550 za 2300
dual core 2x2,0, 3GB ramu, dedykowana grafika, z systemem
Anonymous - 03-12-2009, 17:03
Generalnie tak jak napisałem ma on służyć jako pierwszy komp, nikt na nim nie będzie grał w super gry, tylko oglądanie filmów, słuchanie muzyki, coś napisać no i oczywiście internet. Dużo czytałem o Toshiba i wydaje mi się, że będzie to dobry wybór ale poczekam również na inne sugestie.
Kamilofone - 06-12-2009, 19:54
HEY Elektrownik ze swojej strony proponuje IBM/Lenovo SL500 z którego właśnie klikam
Dodam że sprzęt bardzo fajnie wykonany i dobrze się prezentuje na pokładzie pakiet multimedialny w postaci: kamera, czytnik kart, 4xUSB, VGA i co ważne dla mnie HDMI !
Jeśli chodzi o parametry to oczywiście Core 2 Duo, 2 lub 3GB Ram grafika Intel X4500HD i co bardzo sobie cenie w tego typu modelach dwa w jednym TRACKPOINT + TOUCHPAD.
Do tego bardzo dobre wsparcie ze strony Lenovo sterowniki od XP po Viste i na 7 kończąc. Nie bez znaczenia dobra matryca oraz bateria spoko 3godz. można popracować. Pozdrawiam
|
|
|