To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

MMC Car Poland & Dilerzy Mitsubishi - ASO Białystok -opinie o serwisie i naprawach gwarancyjnych

Jackie - 25-01-2011, 12:05

cabaniarz napisał/a:
czy robicie montaż blokad antykradzieżowych na skrzynie biegów?

Niestety nie. Nie zajmujemy się zabezpieczeniami niefabrycznymi. Jeżeli mogę coś zasugerować: daj sobie z blokadą spokój. Zabezpieczenie z niej żadne a zabawy z montażem multum. Na złodzieja nic oprócz AC.
Pozdrawiam

dzus1 - 25-01-2011, 17:05

witam w poniedziałek jadę do ASO GRAFIX na naprawę zaroszonych reflektorów i naprawę beznadziejnej nawigacji jestem ciekaw jak podejdą do tej sprawy obiecali auto zastępcze zobaczymy czy dotrzymają słowa bo moje auto musi zostać na parę dni :(
mitsu00 - 25-01-2011, 17:33

dzus1 napisał/a:
witam w poniedziałek jadę do ASO GRAFIX na naprawę zaroszonych reflektorów i naprawę beznadziejnej nawigacji jestem ciekaw jak podejdą do tej sprawy obiecali auto zastępcze zobaczymy czy dotrzymają słowa bo moje auto musi zostać na parę dni :(
Co cisie popsulo w NAVI? Masz Chińczyka czy MMCS:a?
dzus1 - 25-01-2011, 17:58

wstawili mi jakieś z firmy navi media zapewne chińczyk kogel mogel się dzieje :axe:
mitsu00 - 25-01-2011, 19:58

dzus1 napisał/a:
wstawili mi jakieś z firmy navi media zapewne chińczyk kogel mogel się dzieje :axe:
To jest totalny szajssssssss :axe: Szkoda że nie poczytaleś tu na forum zanim sie zdecydowałeś na zakup :(
igi - 25-01-2011, 22:10

Jackie napisał/a:
cabaniarz napisał/a:
czy robicie montaż blokad antykradzieżowych na skrzynie biegów?

Niestety nie. Nie zajmujemy się zabezpieczeniami niefabrycznymi. Jeżeli mogę coś zasugerować: daj sobie z blokadą spokój. Zabezpieczenie z niej żadne a zabawy z montażem multum. Na złodzieja nic oprócz AC.
Pozdrawiam

Niekoniecznie Jacek. Kiedyś taka blokada uratowała samochód moich rodziców w Bytomiu. Alarm i immobilizer pokonany w minutkę a na takiej blokadzie pomęczyli się trochę i odpuścili.

Nie wiem jak wygląda obecnie takie cacko ;) ale kiedyś to był taki bolec wsadzany z boku skrzyni biegów i blokował samochód zostawiany na wstecznym.

Pozdrawiam

cabaniarz - 25-01-2011, 22:20

igi napisał/a:
Kiedyś taka blokada uratowała samochód moich rodziców w Bytomiu. Alarm i immobilizer pokonany w minutkę a na takiej blokadzie pomęczyli się trochę i odpuścili.

i właśnie o to chodzi - czas :D - parametr kluczowy przy kradzieży. Czasami taka blokada może zniechęcić amatorów cudzej własności :biggrin: .A ja nie chcę rozstawać się ze swoim wózkiem :lol:

Rafal_Szczecin - 25-01-2011, 22:51

igi napisał/a:

Nie wiem jak wygląda obecnie takie cacko ;) ale kiedyś to był taki bolec wsadzany z boku skrzyni biegów i blokował samochód zostawiany na wstecznym.

i tak jest rowniez w tej chwili
blokada nazywa sie niedzwiedz lock, tzw niedzwiadek, i montujemy tego kilka sztuk w miesiacu , zawsze to kilka sekund wiecej dla pozyczajacego nasza wlasnosc.

Muciek - 25-01-2011, 22:52

cabaniarz napisał/a:
igi napisał/a:
Kiedyś taka blokada uratowała samochód moich rodziców w Bytomiu. Alarm i immobilizer pokonany w minutkę a na takiej blokadzie pomęczyli się trochę i odpuścili.

i właśnie o to chodzi - czas :D - parametr kluczowy przy kradzieży. Czasami taka blokada może zniechęcić amatorów cudzej własności :biggrin: .A ja nie chcę rozstawać się ze swoim wózkiem :lol:

Dokładnie, AMATORÓW, profesjonaliści myślę, że dadzą sobie radę tak czy siak, może będą potrzebowali trochę więcej czasu, ale efekt będzie ten sam.

Krzyzak - 26-01-2011, 06:36

igi napisał/a:
Alarm i immobilizer pokonany w minutkę a na takiej blokadzie pomęczyli się trochę i odpuścili.

przecież blokada jest łatwiejsza niż immo - cięgna są na 2 zawleczki a po ich wyjęciu zapniesz każdy bieg...

Bartek - 26-01-2011, 07:45

Blokada dla profesjonalisty to max. Kilka sekund więcej. W dobie szlifierek kątowych zasilanych z akumulatora, znając budowę takiej blokady, jedno wprawne cięcie i po sprawie - tną przez plastiki tunelu, żeby nie było, że się przejmują. Znajomemu Octawia z immo, alarmem i niedźwiadkiem (zapiętym oczywiście) odjechała w czasie potrzebnym na wjechanie na 8 piętro windą, wzięcie przygotowanej paczki i po zjecaniu po aucie śladu nie było. Po tym zdarzeniu popieram Jacka - tylko AC.

Ps. Auto cudem się znalazło - użyte do przestępstwa, grupa wpadła na gorącym, stąd bardzo wyraźnie było widać schemat działania.

cns80 - 26-01-2011, 07:54

Rafal_Szczecin, mam taką blokadę i bardzo sobie chwalę :) Jak masz ukraść dwa identyczne Mitsu z których jeden ma blokadę to który wybierzesz ??? :twisted:
Nie ma 100% skutecznych zabezpieczeń, ale blokada pomaga złodziejowi "dokonać właściwego wyboru" :P

dzus1 - 26-01-2011, 08:15

teraz to i ja wiem ze to syf ale według zapewnień sprzedawcy w salonie to miało być dobre urządzenie a teraz same problemy :angry6:
cabaniarz - 05-03-2011, 07:43

Jako że zbliża się termin przeglądu po 2latach, a będę go robił oczywiście w Grafixie :D mam pytanko na temat oleju i filtrów. Czy można przywieźć swoje materiały, z oczywistych względów :wink:
Jackie - 07-03-2011, 14:41

cabaniarz napisał/a:
Czy można przywieźć swoje materiały, z oczywistych względów :wink:

Nie mam pojęcia jakież to oczywiste przyczyny niemniej jednak - owszem można ;) (choć nie obędzie się bez informacji w książce, że materiały dostarczył klient )
I jak już tu piszę (szkoda, że ja....) to informuję, że sprawa z p. dzus1, został załatwiona w sposób jakiego sobie życzył a spotkanie zakończone męskim uściskiem dłoni więc udało się wyjść ze sporu w cywilizowany sposób.
Pozdrawiam