To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Radio fabryczne w lancerze - problemy i usterki.

racer1972 - 23-02-2010, 00:11

i ja czekam na odpowiedź dealera czy dadzą nowe radio...
alfiq - 02-03-2010, 08:47

Ja to jadę zgłosić jutro ale zauważyłem sam, że gdy wyłączę funkcję CT (automatyczna aktualizacja zegara) i funkcję automatycznego wyszukiwania częstotliwości tej samej stacji (chyba się to nazywa PI-S) to problem praktycznie przestaje istnieć. Nie zauważyłem poprawy czy pogorszenia przy uruchamianiu/wyłączaniu innych funkcji. No ale radio ma działać dobrze z wszystkimi fajerwerkami powłączanymi, więc niech się chłopaki męczą.
ohayo - 02-03-2010, 12:33

alfiq napisał/a:
problem praktycznie przestaje istnieć

U mnie problem istnieje niezależnie od włączania lub wyłączania funkcji. Nie odpuszczę im tego radia... :evil: Już w moim służbowym aucie lepiej gra daewoo.

mazin - 02-03-2010, 19:36

Hmmm, a u mnie gra bez problemów, każdą płytkę czyta - i hawki i TDK, sony czy maxwelle... Nagrywałem przy pomocy Nero, Nero Essentials, Roxio, UltraISO - z prędkościami x4 i x48 - "łyka" wszystko, nie grymasi. Sygnał łapie niezależnie od ustawień.
alfiq - 03-03-2010, 20:01

Po wizycie w serwisie - RADIO DO WYMIANY. Bez wymyślania, udawania że nie ma problemu itp. Wydaje mi się, że to powiadomienie MMC o problemie dało radę i teraz wymieniają uszkodzone urządzenia bez dyskucji. Polecam wszystkim, którzy doświadczają takich problemów, żeby się zgłosili do serwisu. W mojej opinii to powinna być nawet jakaś akcja serwisowa, bo niemożliwe, żeby tyle samochodów przypadkiem miało identyczną usterkę. Pewnie jakaś wadliwa partia odbiorników.
racer1972 - 04-03-2010, 00:05

Alfiq a jaki to serwis taki grzeczny? bo ja czekam na tel.od Sobczyka (Katowice) i doczekać się nie mogę...
Trik - 04-03-2010, 07:57

racer1972 napisał/a:
czekam na tel.od Sobczyka (Katowice)
jeśli zgłosiłeś problem z radiem to zadzwoń ponownie sam :mrgreen: . Jesli nie zgłaszałeś to nie masz na co liczyć że zadzwonią sami :twisted:
alfiq - 04-03-2010, 08:34

racer 1972 - serwis przy Roździeńskiego w Katowicach (MMC) ale nie polecam generalnie tego serwisu z powodów opisanych w temacie o nowym salonie MMC http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=46165
racer1972 - 04-03-2010, 17:48

Trik napisał/a:
racer1972 napisał/a:
czekam na tel.od Sobczyka (Katowice)
jeśli zgłosiłeś problem z radiem to zadzwoń ponownie sam :mrgreen: . Jesli nie zgłaszałeś to nie masz na co liczyć że zadzwonią sami :twisted:
no chyba logiczne,że zgłaszałem osobiście i powiem Ci,że sztuką jest dodzwonić się na serwis bo albo zajęte albo nikt nie odbiera a pracują tam 3 osoby... swoją drogą do działu sprzedaży dodzwonisz się bez problemu... robią z nas wała i tyle :doubt: w poniedziałek za namową Alfiqa jadę na Roździeńskiego zobaczymy co tam wskóram... jak nic to znowu Sobczyk i ta do bólu... :?
Cichy_WN - 07-03-2010, 10:23

Tia... Problem jest znany MMC od początku sprzedaży Lancera X w PL.

Nic z tym nie robią a ja mam pomysła, tylko nie wiem jak wyjdzie z realizacją.

Raz już reklamowałem radio, zostało wymienione na nowe. Niestety nic się nie zmieniło, więc mam zamiar zareklamować je jeszcze raz, i kolejny. Jestem pewien, że to nic nie pomoże, więc 3 razy reklamowana usterka nie zostanie naprawiona. Wystąpię do MMC z pismem o wymianę samochodu na nowy, sprawny, lub zwrot pieniędzy. Rozmawiałem z prawnikiem. Jest do do zrobienia przy odrobinie walki i nagłośnieniu akcji, a to wszystko dlatego, że radio jest integralnym elementem samochodu. Nie dało się kupić Lancera bez radia, więc niesprawne radio czyni cały samochód nie zgodny z umową kupna.

racer1972 - 07-03-2010, 22:35

Niby racja ale chyba sam nie wierzysz,że to będzie lekka walka? Parę rzeczy już w życiu reklamowałem nawet z udziałem rzecznika konsumenta i lekko nie było... Do sądu musiałbyś iść z opinią niezależnego rzeczoznawcy,płacić za sprawę i walczyć... To nie będzie miłe,szybkie i tanie... Choć jak przetrzesz szlak to inni będą mogli powołać się na wyrok konkretnego sądu... Niestety w polskim prawie nie jest to wiążące... To nie USA niestety...
kotakot - 08-03-2010, 17:57

Moim zdaniem MMC nie ma pojęcia w czym rzecz. Jak zamawiałem Lancera w 2007 roku , gdy polskich użytkowników jeszcze praktycznie nie było to już na ruskim forum wyczytałem o problemach m.in. z radiem , dziś mamy 2010 a więc gdyby wiedzieli w czym rzecz to by to naprawili... Dawno tam nie zaglądałem, jak znajdę trochę czasu to poszperam i powiem czy już coś wymyslili ;P

Pozdr

EDIT: Żeby nie być gołosłownym:
http://www.forum.lancer-c...showtopic=42299

racer1972 - 08-03-2010, 19:17

Kolejny news z placu boju :P - dzisiaj byłem z polecenia alfiqa w Japan Motors w Katowicach i gdy tylko wspomniałem o feralnym radiu pan z serwisu powiedział,ze problem jest im znany i naturalnie przysługuje mi nowe radio... Spisał dane autka i poinformował,że do 14 dni będzie nowe a ASO zadzwoni aby umówić się na wymianę gwarancyjną... ASO Sobczyk ma mnie z kolei w d... Gdy w końcu się dodzwoniłem to gościu od napraw gwarancyjnych był na szkoleniu a dzisiaj znowu nikt nie odbierał... :axe:
waldinio - 08-03-2010, 23:43

kotakot napisał/a:
Moim zdaniem MMC nie ma pojęcia w czym rzecz. Jak zamawiałem Lancera w 2007 roku , gdy polskich użytkowników jeszcze praktycznie nie było to już na ruskim forum wyczytałem o problemach m.in. z radiem , dziś mamy 2010 a więc gdyby wiedzieli w czym rzecz to by to naprawili... Dawno tam nie zaglądałem, jak znajdę trochę czasu to poszperam i powiem czy już coś wymyslili ;P

Pozdr

EDIT: Żeby nie być gołosłownym:
http://www.forum.lancer-c...showtopic=42299

jakoś tak STRASZNIE niewyraźnie tam piszą :D

a tak serio to nie rozumiem rosyjskiego :P moze jak w translate na googlu wrzuce to przetłumaczy :P

sla - 09-03-2010, 00:33

Cichy_WN napisał/a:
Rozmawiałem z prawnikiem. Jest do do zrobienia przy odrobinie walki i nagłośnieniu akcji, a to wszystko dlatego, że radio jest integralnym elementem samochodu. Nie dało się kupić Lancera bez radia

Chyba sam w to nie wierzysz. Radio jest wyposażeniem dodatkowym samochodu a nikt producentowi nie zabroni montować go w każdym aucie. Dlatego możesz je reklamować dowolną ilosć razy do czasu utraty gwarancji na ten element wyposażenia. Wadliwe radio nie świadczy o niezgodnosci z umową całego samochodu lecz tylko jego dodatkowego wyposażenia, którym jest.
Nie takie rzeczy ludzie reklamowali zatrudniając świetnych prawników z mizernym dosyć efektem.