Nasze Miśki - Polarny ninja
rosomak1983 - 18-11-2008, 00:16
Co do nowych wiesci ogladałem dzis autko na kanale. Konserwacja trzyma sie ładnie
A co do reszty to farba antykorozyjna (zwykły corizon) na wydechu niedosc ze nie odpadła nie odprykuje to nawet koloru nie zmieniła Jedno jest pewne ani nie pali nie dymi ani nie smierdzi... Byle do wiosny
Nałożyłem dzis podkład na felgi (jakis niby podkład na aluminium) tylko nie wiem czy nie za grubo Jak myslicie 500ml puszka spray podkład na 4 felgi??? zaznaczam jednak ze maja one wiele zakamarków.... i trzeba było jechac wielokrotnie zeby całkowicie pokryć... jutro malowanie białym akrylem w spray. Nie moge sie doczekac efektu... Licze sie jednak z tym ze moze to nie utrzymac sie lub nie wyjsc... Ale i tak warto bo koszt całego przedsięwziecia wyniósł mnie tyle ile kosztuje pisakowanie jednej felgi... Włozonej pracy nie licze bo troche trzeba było papierem scierac czyscic itp..
Sprawa trzecia kupiłem 2 litru jasnego ELASKONU do zamknietych profili... Jak radziczicie to zrobic? Gdzie sa otwory do wlewu w lancerze? Dokupic więcej Elaskonu czy wystarcza 2 litry?
rosomak1983 - 18-11-2008, 00:22
Aha zrodziły sie dzisiaj w mojej głowie plany upodobnienia do evo III mojego miśka.Okazuje sie ze mozna bedzie to zrobic całkiem niedrogo... Nie bedzie to wierna replika ale taki podobny model.
Opcja minimum to progi i dokładka na tylny zderzak oczywiscie te laminaty EVOpodobne...
Anonymous - 18-11-2008, 00:23
mnie też białe Fele rajdowy styl kurde blaszka
czekam, ma foty
stary alfer - 18-11-2008, 07:11
rosomak1983 napisał/a: | Sprawa trzecia kupiłem 2 litru jasnego ELASKONU do zamknietych profili... Jak radziczicie to zrobic? Gdzie sa otwory do wlewu w lancerze? Dokupic więcej Elaskonu czy wystarcza 2 litry? |
Na tylnych błotnikach, widać jak otworzysz drzwi. Powinieneś tam mieć czarne, plastikowe korki. Tak mniej więcej na wysokości wlewu od paliwa. Zauważysz!
Uważam, że 2 litry to za mało. Mówię uważam, bo sam nie lałem. Miałem to robione przy konserwacji podwozia.
rosomak1983 - 18-11-2008, 07:33
stary alfer napisał/a: | Na tylnych błotnikach, widać jak otworzysz drzwi. Powinieneś tam mieć czarne, plastikowe korki. Tak mniej więcej na wysokości wlewu od paliwa. Zauważysz! |
to jedyne takie otwory?
stary alfer napisał/a: | Uważam, że 2 litry to za mało. |
tak mi powiedzieli w sklepie... Ale dokupie nie ma problemu
stary alfer - 18-11-2008, 07:36
rosomak1983 napisał/a: | to jedyne takie otwory? |
No chyba, że czegoś nie widać. Nie badałem tego tematu. Na moje oko jedyne. Tylko one rzucają się w 0_0czy
Ale jak ktoś wie, proszę poprawić.
pawela - 18-11-2008, 09:16
rosomak1983 napisał/a: | Aha zrodziły sie dzisiaj w mojej głowie plany upodobnienia do evo III mojego miśka.Okazuje sie ze mozna bedzie to zrobic całkiem niedrogo... Nie bedzie to wierna replika ale taki podobny model.
Opcja minimum to progi i dokładka na tylny zderzak oczywiscie te laminaty EVOpodobne... |
Piotruś, jeśli zrobisz sobie z białego EVO III look, to zabieram auto Działaj ,kolor odpowiedni już masz!
rafq - 18-11-2008, 11:48
Przez zamknięte profile masz na myśli tylko progi ? Czy błotniki od środka też ? Pogadaj z Josie, wydaje mi się że już robił takie rzeczy.
stary alfer - 18-11-2008, 12:34
rafq napisał/a: | Przez zamknięte profile masz na myśli tylko progi ? Czy błotniki od środka też ? Pogadaj z Josie, wydaje mi się że już robił takie rzeczy. |
On pyta gdzie jeszcze można wlać (w gardło oczywiście ).
Błotniki od środka również, ale to już nie w ten sposób.
Dlatego też zastanawiam się czy jeszcze można gdzieś wlać, ale nie widzę jakoś tego.
Zakładam oczywiście, że mogę się mylić i proszę o poprawienie.
rosomak1983 - 18-11-2008, 13:00
pawela napisał/a: | Piotruś, jeśli zrobisz sobie z białego EVO III look, to zabieram auto Działaj ,kolor odpowiedni już masz! |
Jak misiek bedzie sie dobrze sparawował to na bank przeróbka bedzie....Na wiosne powinienem miec odpowiednie srodki na to.
rafq napisał/a: | Przez zamknięte profile masz na myśli tylko progi ? Czy błotniki od środka też ? Pogadaj z Josie, wydaje mi się że już robił takie rzeczy. |
A ja wiem chce zakonserwowac wszystko co sie da... wszedzie gdzie sa profile zamk. stary alfer napisał/a: | Dlatego też zastanawiam się czy jeszcze można gdzieś wlać, |
zdejme tapicerke i przemaluje padzlem powierzchnie, do drzwi na spawy w progi gdzie sie tylko da... Bedzie smierdziec ale trudno... Wywietrzeje kiedys...
stary alfer - 18-11-2008, 13:12
Cytat: | Bedzie smierdziec ale trudno... Wywietrzeje kiedys... |
Kiedyś tak
Takie rzeczy warto robić latem. Masz wtedy okazję, aby auto powietrzyło się spokojnie.
rosomak1983 napisał/a: | zdejme tapicerke i przemaluje padzlem powierzchnie, do drzwi na spawy w progi gdzie sie tylko da |
Nie wiem na ile to ma sens. Chyba nikt tego nie robił...
Zawsze możesz być pierwszy Jeśli masz chęci - działaj. Na pewno zaprocentuje.
rosomak1983 - 18-11-2008, 13:54
stary alfer napisał/a: | Chyba nikt tego nie robił... |
Tak radyi mi mechanik co robi min konserwacje.
stary alfer - 18-11-2008, 14:04
rosomak1983 napisał/a: | zdejme tapicerke i przemaluje padzlem powierzchnie, do drzwi na spawy |
Mnie o to chodzi.
I tak jak mówiłem wcześniej to na pewno to nie zaszkodzi.
Anonymous - 19-11-2008, 00:06
Piotrek i co z tymi felgami na zime ? jak efekty pracy ? myślałeś już nad czymś większym (16" - 17") na lato jak założysz body od evo?
rosomak1983 - 19-11-2008, 01:50
Derpin napisał/a: | Piotrek i co z tymi felgami na zime ? jak efekty pracy ? |
oto co dzis zrobiłem. Wczoraj podkład dziś lakier akrylowy w spray'u. Nie jest to koniec bo jutro czyli dzis połoze jeszcze warstwę bezbarwnego żeby był połysk.
I ostatenie to juz zobaczycie na misku.
A póki co specjalnie dla Derpina oto jak wygladaja na dzień dzisiejszy...
Ja tam jestem zadowolony. Dojda do tego białe dekielki z czarnym lub czerwonym logo mitsubishi.
LANCEREK mnie w tym miesiacu wpedzi znowu w niezłe długi bo to ubezpiecznie to opony zimowe...
Pasuje tez przeczyscic przepustnice i ustawić zapłon...
|
|
|