To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Polarny ninja

rosomak1983 - 18-11-2008, 00:16

Co do nowych wiesci ogladałem dzis autko na kanale. Konserwacja trzyma sie ładnie :)
A co do reszty to farba antykorozyjna (zwykły corizon) na wydechu niedosc ze nie odpadła nie odprykuje to nawet koloru nie zmieniła :shock: Jedno jest pewne ani nie pali nie dymi ani nie smierdzi... Byle do wiosny :wink:
Nałożyłem dzis podkład na felgi (jakis niby podkład na aluminium) tylko nie wiem czy nie za grubo :? Jak myslicie 500ml puszka spray podkład na 4 felgi??? zaznaczam jednak ze maja one wiele zakamarków.... i trzeba było jechac wielokrotnie zeby całkowicie pokryć... jutro malowanie białym akrylem w spray. Nie moge sie doczekac efektu... Licze sie jednak z tym ze moze to nie utrzymac sie lub nie wyjsc... Ale i tak warto bo koszt całego przedsięwziecia wyniósł mnie tyle ile kosztuje pisakowanie jednej felgi... Włozonej pracy nie licze bo troche trzeba było papierem scierac czyscic itp..
Sprawa trzecia kupiłem 2 litru jasnego ELASKONU do zamknietych profili... Jak radziczicie to zrobic? Gdzie sa otwory do wlewu w lancerze? Dokupic więcej Elaskonu czy wystarcza 2 litry?

rosomak1983 - 18-11-2008, 00:22

Aha zrodziły sie dzisiaj w mojej głowie plany upodobnienia do evo III mojego miśka.Okazuje sie ze mozna bedzie to zrobic całkiem niedrogo... Nie bedzie to wierna replika ale taki podobny model.
Opcja minimum to progi i dokładka na tylny zderzak oczywiscie te laminaty EVOpodobne...

Anonymous - 18-11-2008, 00:23

mnie też :D białe Fele rajdowy styl kurde blaszka :D
czekam, ma foty :)

stary alfer - 18-11-2008, 07:11

rosomak1983 napisał/a:
Sprawa trzecia kupiłem 2 litru jasnego ELASKONU do zamknietych profili... Jak radziczicie to zrobic? Gdzie sa otwory do wlewu w lancerze? Dokupic więcej Elaskonu czy wystarcza 2 litry?

Na tylnych błotnikach, widać jak otworzysz drzwi. Powinieneś tam mieć czarne, plastikowe korki. Tak mniej więcej na wysokości wlewu od paliwa. Zauważysz!

Uważam, że 2 litry to za mało. Mówię uważam, bo sam nie lałem. Miałem to robione przy konserwacji podwozia.

rosomak1983 - 18-11-2008, 07:33

stary alfer napisał/a:
Na tylnych błotnikach, widać jak otworzysz drzwi. Powinieneś tam mieć czarne, plastikowe korki. Tak mniej więcej na wysokości wlewu od paliwa. Zauważysz!

to jedyne takie otwory?
stary alfer napisał/a:
Uważam, że 2 litry to za mało.

tak mi powiedzieli w sklepie... Ale dokupie nie ma problemu :D

stary alfer - 18-11-2008, 07:36

rosomak1983 napisał/a:
to jedyne takie otwory?

No chyba, że czegoś nie widać. Nie badałem tego tematu. Na moje oko jedyne. Tylko one rzucają się w 0_0czy ;)

Ale jak ktoś wie, proszę poprawić.

pawela - 18-11-2008, 09:16

rosomak1983 napisał/a:
Aha zrodziły sie dzisiaj w mojej głowie plany upodobnienia do evo III mojego miśka.Okazuje sie ze mozna bedzie to zrobic całkiem niedrogo... Nie bedzie to wierna replika ale taki podobny model.
Opcja minimum to progi i dokładka na tylny zderzak oczywiscie te laminaty EVOpodobne...

Piotruś, jeśli zrobisz sobie z białego EVO III look, to zabieram auto :D Działaj ,kolor odpowiedni już masz!

rafq - 18-11-2008, 11:48

Przez zamknięte profile masz na myśli tylko progi ? Czy błotniki od środka też ? Pogadaj z Josie, wydaje mi się że już robił takie rzeczy. :)
stary alfer - 18-11-2008, 12:34

rafq napisał/a:
Przez zamknięte profile masz na myśli tylko progi ? Czy błotniki od środka też ? Pogadaj z Josie, wydaje mi się że już robił takie rzeczy. :)

On pyta gdzie jeszcze można wlać (w gardło oczywiście :P ).

Błotniki od środka również, ale to już nie w ten sposób.

Dlatego też zastanawiam się czy jeszcze można gdzieś wlać, ale nie widzę jakoś tego.
Zakładam oczywiście, że mogę się mylić i proszę o poprawienie.

rosomak1983 - 18-11-2008, 13:00

pawela napisał/a:
Piotruś, jeśli zrobisz sobie z białego EVO III look, to zabieram auto :D Działaj ,kolor odpowiedni już masz!

Jak misiek bedzie sie dobrze sparawował to na bank przeróbka bedzie....Na wiosne powinienem miec odpowiednie srodki na to.
rafq napisał/a:

A ja wiem chce zakonserwowac wszystko co sie da... wszedzie gdzie sa profile zamk.
stary alfer napisał/a:
Dlatego też zastanawiam się czy jeszcze można gdzieś wlać,

zdejme tapicerke i przemaluje padzlem powierzchnie, do drzwi na spawy w progi gdzie sie tylko da... Bedzie smierdziec ale trudno... Wywietrzeje kiedys...

stary alfer - 18-11-2008, 13:12

Cytat:
Bedzie smierdziec ale trudno... Wywietrzeje kiedys...

Kiedyś tak ;)

Takie rzeczy warto robić latem. Masz wtedy okazję, aby auto powietrzyło się spokojnie.

rosomak1983 napisał/a:
zdejme tapicerke i przemaluje padzlem powierzchnie, do drzwi na spawy w progi gdzie sie tylko da

Nie wiem na ile to ma sens. Chyba nikt tego nie robił...

Zawsze możesz być pierwszy :) Jeśli masz chęci - działaj. Na pewno zaprocentuje.

rosomak1983 - 18-11-2008, 13:54

stary alfer napisał/a:
Chyba nikt tego nie robił...

Tak radyi mi mechanik co robi min konserwacje.

stary alfer - 18-11-2008, 14:04

rosomak1983 napisał/a:
zdejme tapicerke i przemaluje padzlem powierzchnie, do drzwi na spawy

Mnie o to chodzi.

I tak jak mówiłem wcześniej to na pewno to nie zaszkodzi.

Anonymous - 19-11-2008, 00:06

Piotrek i co z tymi felgami na zime ? jak efekty pracy ? myślałeś już nad czymś większym (16" - 17") na lato jak założysz body od evo?
rosomak1983 - 19-11-2008, 01:50

Derpin napisał/a:
Piotrek i co z tymi felgami na zime ? jak efekty pracy ?

oto co dzis zrobiłem. Wczoraj podkład dziś lakier akrylowy w spray'u. Nie jest to koniec bo jutro czyli dzis połoze jeszcze warstwę bezbarwnego żeby był połysk.
I ostatenie to juz zobaczycie na misku.
A póki co specjalnie dla Derpina oto jak wygladaja na dzień dzisiejszy...

Ja tam jestem zadowolony. Dojda do tego białe dekielki z czarnym lub czerwonym logo mitsubishi.
LANCEREK mnie w tym miesiacu wpedzi znowu w niezłe długi bo to ubezpiecznie to opony zimowe...
Pasuje tez przeczyscic przepustnice i ustawić zapłon...