To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I Ogólne - FaceLifting Outlandera

Dora - 13-11-2009, 20:34

I dlatego kupiłem MLa. Czyli pożegnanie z forum. Pozdro dla wszystkich.
dab - 14-11-2009, 11:08

Dora napisał/a:
Czyli pożegnanie z forum.

No jakas forumowa weteranka to i tak raczej nie bylas... :twisted: 8) :D

karol_alasz - 14-11-2009, 12:20

No i droższy jest rzecz jasna od "staro-nowego" (OII)... to pewnie przez te skore na kokpicie,kierunki w lusterkach,kolorowy ekranik kompa pokładowego i 60W wiekszy wzmacniacz :badgrin: :badgrin: :badgrin: Bo silnik wciąż ten sam czy może już z własnym DiD-em go sprzedają (Mitsubishi??). A co do tych pokręteł od klimy i wnetylacji to nawet złote nie pomogą na brak wybranej temperatury wyświetlanej na ekranie chociażby MMCS-a... I zdjęcia też trochę sobie powklejali nie tędyś,bo nawet 5 biegowa skrzynia manualna się tam dostała...

Teraz ten samochód wygląda jak Mitsubishi...bo my to mamy Outlandery :D :twisted:
A ja osobiście to jestem ciekaw czy te lusterka będzie można sobie przysposobić wraz z kierunkami :?:

tomekrvf - 14-11-2009, 12:47

karol_alasz napisał/a:
bo nawet 5 biegowa skrzynia manualna się tam dostała...

Takowa będzie (jest) z silnikiem 2.0 MIVEC

karol_alasz - 14-11-2009, 13:58

tomekrvf napisał/a:
karol_alasz napisał/a:
bo nawet 5 biegowa skrzynia manualna się tam dostała...

Takowa będzie (jest) z silnikiem 2.0 MIVEC

No tak,ale w rzeczonym cenniku nie ma takowego... (jeszcze).
No a co z tymi lusterkami?? Może już coś wiadomo tak od kuchni... :roll:

krzypolo - 14-11-2009, 20:13

michal@gdynia napisał/a:
Przód auta wygląda tragicznie

Dlaczego projektanci mitsu wszędzie ładują przód lancera? Czyżby koniec kreatywności?

Cytat ze strony :

Cytat:
Nowy Outlander zachwyca swoim wyglądem. Nowy przód jeszcze bardziej uwypukla dynamiczny charakter i sportowe dziedzictwo.

?????????????????????????????

Trik - 14-11-2009, 20:40

karol_alasz napisał/a:
A ja osobiście to jestem ciekaw czy te lusterka będzie można sobie przysposobić wraz z kierunkami

Przecież sa jako akcesoria, na wybranych rynkach, do Otlandera II i Lancera. Tylko jak mniemam "tsza cuś w kompsiuteru namotać coby dziłały" :wink: tak jak przeciwmgielne.

Krzysiek_slask - 15-11-2009, 12:07

A ja mialem ta przyjemnosc zobaczyc wczoraj nowego Outka na zywo ( u Jackiego).

I powiem tak. To co powiedzialem o nim wczesniej - podtrzymuje. W realu nie zrobil na mnie bynajmniej lepszego wrazenia ;/

Nawet czarny kolor nie dodal mu uroku. Na plus tylko to obszycie skora kokpitu (ale stracil sie srodkowy schowek - w nowym juz go nie ma), kolorowy wyswietlacz kompa (choc podczas jazdy stwierdzilismy z zona, ze chyba jednak ten monochromatyczny jest madrzejszym wyborem. Przynajmniej jest stonowany a nie taki pstrokaty jak ten kolorowy) i kierunki w lusterkach.

A pod maska - oczywiscie nadal jest pałąk. Na teleskopy pewnie nie pozwolil ksiegowy :badgrin:

krzemo - 16-11-2009, 20:58

Ello,
Posiadaczem Misia jestem od 10 dni :) O nowym outlanderku dowiedziałem się wczoraj z bilboardów :) Lekko wnerwiony jestem, nie powiem :) W sumie jakoś nowe autko w ciągu jednego dnia zrobiło się, hm... jakby to ująć, starawe. Wszystko dobrze tylko poczułem jak mi kilkanaście tysków z kieszeni uciekło w ciągu jednego dnia:) W końcu kupiłem model przed faceliftingiem - a to zawsze wiąże się ze strata. No i te ceny nowego modelu sa katalogowo chyba niższe niż starego - jakies 122 tyśki za intens plus?? To stary ceniony byl przed upustami ponad 130! Ciekawe jakie upusty beda na nowy model - okaze sie jeszcze ze kupiłbym taniej :)
Co zrobić - life is brutal.
Pozdrawiam,
Przemek
p.s.
Co do przodu mam mieszane uczucia - nie wiem czy to spowodowane jest tym że mam ten stary model czy ogólnie mi sie nie podoba.
Soczewki, skóra na desce, kierunki w lusterkach itd - strasznie mnie to wnerwia

mitsu00 - 16-11-2009, 21:48

Kolego>>>> Podzielam twoje rozgoryczenie. Z drugiej strony powinieneś zrobić mały research przed podpisaniem umowy. Cykl zycia danego modelu to około 2-3 lat. Ale bez przesady, to są kosmetyczne zmiany a nie całkiem nowy samochód :) Mnie tam ten facelift wcale się nie podoba.

Pozdr.

Hubeeert - 17-11-2009, 08:11

krzemo witaj.
Szkoda, że nie zawitałeś wczesniej na Forum.
No i na Forum nie przeklinamy - nawet wykropkowany wyraz traktowany jest jak wulgaryzm.

Mimo wszystko - masz tego ładniejszego Outlandera - ciesz się ;-)

mitsu00 - 17-11-2009, 11:07

Byłem dzisiaj w AUTO GT w Warszawie na kilka napraw gwarancyjnych i widziałem live nowego czarnego misia w salonie. Powiem tak: przód w czarnym kolorze nie wygląda tak tragicznie. Zawiodłem sie natomiast deską rozdzielczą bo owa skora jest tylko na daszku nad zegarami i na wysokości przełącznikow po lewej stronie kierownicy. Reszta to ten sam plastik plus że nie ma juz schowka nad radiem. Boczki drzwi obite są skórą tylko na wysokości szyby. Reszta to plastik. Layout jest ten sam jak w moim modelu. jest natomiast nowa faktura tkaniny w wersji Intense+. Nie ma już tego mechacącego się materiału tylko boczki są ze skory a siedzisko i oparcie z tkaniny coś jak w Evo X. Aha, są nowe progi ze wstawkami chromowanymi a nie czarny tandetny plastik.

Podsumowując to wygląda on tak sobie, spodziewałem sie więcej Wooow......

Pozdr.

tresorex - 17-11-2009, 15:27

uuuu jestem chyba pierwszym któremu nowy outek się nawet podoba. Poprzedni też jest ładny :)
Pablo1o - 17-11-2009, 15:48

Hmmm... Nie jedyny. Mi też się podoba ten i poprzedni model :) I nie mam nic przeciwko podobieństwu z Lancerem . Chociaż jakby obydwa modele wyszły w tym samym dniu to stary mi się bardziej podoba. Ale nowy też jest fajny :)
Hiszpan - 17-11-2009, 15:56

Panowie, ponieważ temat robi się identyczny z tematem FaceLifting Outlandera w dalszej jego części...
... i dalej dyskutujemy o tym o czym się nie powinno dyskutować czyli o gustach, ;)
najprawdopodobniej scalę te dwa tematy. :P