To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Wezwanie Mitsubishi do usunięcia fabrycznych usterek.

seir - 16-12-2008, 20:17

matyr napisał/a:
przeczytałem wątek, interesująca sprawa... Mam pytanie - seir - i jak we wrocławskim ASO? :D

Zlali mnie. Na wejście powiedział mi miły Pan, że Galanty u nich to jak gruszki na wierzbie. Sprawdził w komputerze i powiedział mi, że auto albo przeszło wszystkie serwisoawnia i nic już nie ma, albo nie było nic. Nam odywiście wiadomo, że coś takiego było, czyli albo moje autko jest już po wymianie, albo faktycznie nie ma o tym informacji (raczej 2 opcja...).

brodzky - 16-12-2008, 20:59

A mnie mily pan mailowo (adres gdzies ze strony mmc poland) poinformowal ze 27.5.2004 wymieniono wahacze czyli wymienialem juz te wymienione, ktore po wyciagnieciu mialy 1mm luz na galkach :shock: Co do reszty nic mi nie powiedziano...
Anonymous - 21-12-2008, 00:55

sprawa widze ucichla na dobre... :?

znalzlem ARTYKUL o wezwaniu Mitsubishi Galanta do serwisow w 2001r w samych niemczech 31 400 aut .
koszt calej akcji serwisowej 45 milionow baksow :lol:

RECALLS Galant - Mitsubishi America :shock:

brodzky - 21-12-2008, 11:44

A pisza tam co bylo wymieniane? Bo ja po niemiecku to tylko wiem co to noh mal.

A drugi link nie funguje

Anonymous - 05-02-2009, 19:35

RECALL Belgium :arrow: http://www.markspages.nl/...nellingsbak.pdf

u nas widze temat upadl na dobre...

swinks_UK - 05-02-2009, 22:09

Bo chyba oficjalnie Galant EA nie był w ofercie Mitsu na Polskę. Ciekaw jestem tylko dlaczego Mitsu w Polsce zlewa tak sprawę i udaje, że recalla w ogóle nie było. Pewnie koszt.
seir - 05-02-2009, 22:19

Galant był. Tylko 2.5V6, są nawet pierwsi właściciele takowych z Polski...
kooks - 05-02-2009, 23:06

Mi nawet nie raczyli odpowiedziec na maila...
Anonymous - 06-02-2009, 08:59

To tak jak i mi pomimo wyslania do nich 2x maila, tak wlasnie wyglada serwis Mitsubishi w Polsce. Totalna zlewka zwyklego klienta, na maile z zapytaniem o czesci takze nie odpowiadaja.
hardtek - 06-02-2009, 10:30

a nie wiecie dobrzy koledzy ja to na wyspach funkcjonuje??? pewnie tez zlewka wielka co??? pozdrowicha

[ Dodano: 06-02-2009, 10:54 ]
swinks_UK, moge cie prosic o szybkie wskazowki jak sprawdzic stat mojego miska ??? dziekuje z gory

swinks_UK - 06-02-2009, 22:48

hardtek napisał/a:
a nie wiecie dobrzy koledzy ja to na wyspach funkcjonuje??? pewnie tez zlewka wielka co??? pozdrowicha

swinks_UK, moge cie prosic o szybkie wskazowki jak sprawdzic stat mojego miska ??? dziekuje z gory

Tym zajmuje się Mitsubishi HQ w Cirencester
http://www.mitsubishi-cars.co.uk/
Z klasycznymi Galantami (EAxx) jest trudniej, ale jak się cierpliwie wyłoży sprawę, to będą wiedzieć o co chodzi.
Telefon do Mitsu w UK gdzie kumają sprawę:
01285 647774 - Amanda w Customer Service (przynajmniej jeszcze pracowała zeszłego lata).
Takie przynajmniej miałem namiary w zeszłym roku. A centrala Mitsu nazywała się "Colt Car Company" (śmiesznie...). Teraz jak widzę, są dwa ASO Mitsu w Cirencester i tak na chybił trafił wytypowałem jeden z nich.

Mam nadzieje, że się dogadasz co i jak.

hardtek - 07-02-2009, 19:25

dzieki wielkie :mrgreen: w poniedzilek bede dzwonil- napisze co i jak mi poszlo swinks_UK, dziekoweczka i niech moc bedzie z toba a jest bo masz vr4 :mrgreen:
Marcino - 08-02-2009, 11:59

Js dostałem odpowiedz w MMC ze mnie umówią z najbliszym ASO na sprawdzenie. Odpisałem ze z ASO dostałem odpowiedz ze taki samochód jak moj nie podlega zadnym naprawą i akcjom serwisowym. I potem cisza. A ASO to Margo Gdansk.
Pozdrawiam

pablo diablo - 25-02-2009, 13:02

ja mieszkam w angli i tez zajme sie wymiana tych wahaczy w akcji wymiany wad fabryczny dodam ze wymiana wahacza w lewej stronie, oryginalny oczywiscie to kwota prawie 200 funow ... mam nadzieje ze tu W UK bede mniej skazany na biorokracje skoro komus sie to juz udalo
spidernet - 25-02-2009, 15:19

...i tak sobie drążymy temat. A najciekawsze jest to czy komukolwiek w Polsce w serwisie Mitsubishi dokonano naprawy serwisowej o której mowa w niniejszym wątku :?

Mi niestety biuro obsługi nawet nie odpowiedziało na maila :(