Carisma - FAQ - [Carisma] Tulejki wybieraka, problemy z przełączaniem biegów
Anonymous - 26-06-2008, 11:29
http://moto.allegro.pl/it...40_carisma.html
Kupilem te tulejki. Mam nadzieje ze po wymianie biegi beda chodzily jak nowe
Anonymous - 30-06-2008, 18:58
Matejko, jestem ze Skalmierzyc i poszukuję tych tulejek gdzie morzna je kupić w kaliszu lub ostrowie
chrobostowski_m - 10-08-2008, 21:38 Temat postu: Panewka wybieraka skrzyni biegow. Witam serdecznie!
Poszukuje numeru katalogowego panewki przy wybieraku skrzyni biegow? Znalazlem kiedys na forum link do rosyjskej strony (ale po angielsku) z katalogiem czesci do mitsubishi. Wpisywalo sie VIN i byl dostep do wszystkich numerow razem z rysunkami. Czy ktos zna adres tej strony. Bardzo by mi to pomoglo. Z gory wielkie dzieki. Pozdrawiam.
loki7777 - 11-08-2008, 07:20
http://www.2gnt.com/pnc.php?op=display
janusz362 - 14-08-2008, 15:37
witam..........................................
wiec tak, tulejki wymieniłem i co? no było ok ale gdzieś ze dwa dni i to samo brak wstecznego i warjacje biegów................
ale czy wszyscy pamietaja o tym co jest numer 1?
wyregulować lewarek,wiadomo ze jak ktos zrobi to delikatnie/wymiana tulejek/ to wszystko ok ale wystarczy ze lewarek lekko sie przesunie i klops,ja właśnie walczyłem przed chwilą z tym tematem i wszystko zrobiłem sam,jeśli jest problem ze wstecznym i biegiem pierwszym to lewarek popuszczamy na śrubach i lekko go obracamy w strone pasarzera tylko delikatnie i z wyczuciem
pozdrawiam
dariolee - 19-08-2008, 19:49
Wkrotce bede wymienial tlejki u siebie w aucie i mam pytanie dotyczace tej wymiany. Robie wszystko z dolu samochodu ? Czy oprocz wymiany tych elementow musze cos odkrecac przy lewarku zmiany biegow od wewnatrz samochodu ? Czy tylko odkrecic wszystko od spodu ?
Matejko - 19-08-2008, 20:23
tylko od spodu
dariolee - 19-08-2008, 20:36
Z tego co czytalem to mam sie uzbroic w dwa klucze 11 i wd40 ? A wajche jakos zabezpieczac przed poruszeniem ? Czy pozniej tylko ustawic ja w srodkowej pozycji ?
janusz362 - 20-08-2008, 11:43
odkręcasz tylko od dołu z tym ze jeśli przesunie ci sie drązek to musisz ustawic go tak jak był
najlepiej rób to delikatnie bez mocowania,same tulejki załatwią sprawe chyba ze przesunie ci się lewarek wybieraka to wtedy wejdz do autka i przed dokreceniem ustaw go tak jak był, pozdrawiam
Matejko - 20-08-2008, 12:26
i smar jeszcze, a wd40 to rozumiem zeby sruby sie latwiej rozkrecily ??
dariolee - 20-08-2008, 12:55
Tak wd40 do srubek A w razie czego ciezko ustawic pozniej drazek w pozycji neutralnej ? I przy skrzyni tez jest odkrecam jedna srube zeby tulejki wymienic ? Bo nie wiem czy wtedy jest sens jechac do mechanika czy nie lepiej znalezc jakas dziure w ziemi i sobie na lezaka wymienic
janusz362 - 20-08-2008, 13:37
mechanicy to naciągacze,,
z tym poradzisz sobie sam
tak jak ci wszyscy radzą tylko odkrecasz od dołu
no i jak pisał MATEJKO nasmaruj
to jest naprawde pierdoła
pozdrawiam
siwek - 20-08-2008, 16:41
dariolee napisał/a: | ciezko ustawic pozniej drazek w pozycji neutralnej ? | poprostu musisz tylko ustawić drążek tak by pionowo stał i to cała sztuka
a jak przedmówcy mówili do mechanika nie jedz bo szkoda nawet te 10 zł za odkręcenie śruby
dariolee - 20-08-2008, 16:54
Kupiłem jakis smar do łożysk Statoila i jakis niemiecki uniwersalny. Nadadza sie do smarowania ? Chlop mowil ze ten statoila musi nie wchodzic w reakcje z guma bo w lozyskach jakies uszczelniacze sa gumowe. Ale kto go tam wie
janusz362 - 20-08-2008, 20:25
napewno bedzie dobry
|
|
|