To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Potrzebna Pomoc - Nasz kolega cięzko zachorował.....

Anonymous - 11-09-2006, 20:18

Michał na razie wrócił do spzitala, jego stan jest znacnzie lepszy na razie dostaje tylko chemię podtrzymującą. Niedługo może będzie można pomyślec o przeszczepie.
Anonymous - 11-09-2006, 20:31

Dziękuję. :)
JCH - 11-09-2006, 20:54
Temat postu: WRCfan
To i ja przy okazji zapytam....
Co prawda to dopiero za ok. 1 m-c (tak zaznaczyłem sobie w kalendarzu) ale czy mógłbyć Azrael zapytać, dowiedzieć się czy są potrzebne kolejne zaświadczenia o oddanej krwi?
Tak czy siak idę oddać kwestia tylko czy brać papier dla WRC-a :?:

Anonymous - 11-09-2006, 20:59

Tak krew jest potrzebna cały czas. We czwartek bodajże forum.subaru.pl się wybeira oddawać.
WRC fan - 13-09-2006, 13:46

Hej!
Tak jak napisał Azrael jestem znowu w szpitalu, ale czuję się OK i oby tak dalej :-) Czekam teraz na wzrost wyników, ktore spadły po tej chemii co teraz miałem. Mam nadzieje ze nastąpi to dość szybko, bo nudzi mi sie tu okrutnie, poza tym 24 września mam urodziny i chciałbym sobie zjeść torta w domciu 8)

Trzymajcie kciuki!

TNT - 13-09-2006, 14:52

Pewnie ze bedziemy trzymac ale wiesz co moze wpadniemy mala grupa na tego torta tak ze 200-300 osob co ty na to?? :D
Anonymous - 13-09-2006, 16:07

Hehe jak w Asteriks i Kleopatra, kiedy Kleopatra wybrała się w podróż "icognito" ;)
WRC fan - 13-09-2006, 17:58

TNT napisał/a:
moze wpadniemy mala grupa na tego torta tak ze 200-300 osob co ty na to?? :D

LOL :mrgreen:

Anonymous - 14-09-2006, 19:04

Witam wszystkich!
Ja tu pierwszy raz jestem, zwabiony przez niewiastę z innego Forum hasłem, że potrzeba krwi. Jestem z Krakowa, więc choć ponoć "centuś" to pomóc bym chciał, tylko o radę proszę: termin "poboru" mam nominalnie 25 września, może uda się urwać z 3-4 dni wcześniej ale to decyzja doktorów miejscowych jest. Jeśli jednak już pójdę to co mam im powiedzieć i co złatwić? Zaświadczenie jakieś?

JCH - 14-09-2006, 19:22
Temat postu: WRCfan
Władek napisał/a:
Jeśli jednak już pójdę to co mam im powiedzieć i co złatwić? Zaświadczenie jakieś?
Wiem, wątek zrobił sie już długi - trudno żeby czytać całość. Ale tutaj masz szczegóły co i jak.
Anonymous - 14-09-2006, 19:28
Temat postu: Re: WRCfan
JCH napisał/a:
Władek napisał/a:
Jeśli jednak już pójdę to co mam im powiedzieć i co złatwić? Zaświadczenie jakieś?
Wiem, wątek zrobił sie już długi - trudno żeby czytać całość. Ale tutaj masz szczegóły co i jak.

Dzięki!

WRC fan - 25-09-2006, 21:40

Kilka słów o moim aktualnym stanie zdrowia :

http://subaru.pl/forum/vi...p=317909#317909

Pozdrawiam ! 8)

Anonymous - 25-09-2006, 21:59
Temat postu: Pięknie
No to pięknie, że tak dobrze to znosisz, jak piszesz.
Nadal trzymam kociuki :)

Anonymous - 25-09-2006, 22:15

pany dajcie jeszcze raz nr konta gdzie trzeba słać kaskę.niestety krwi nie moge oddać(kłopoty zdrowotne)ale kasą chętnie się podzielę.

[ Dodano: 25-09-2006, 22:30 ]
dobra już mam jutro z rańca śle mamonę niech w końcu uczyni cos dobrego!

Anonymous - 23-10-2006, 14:20

Dziś, korzystając z dnia wolnego, wybrałem się wreszcie do centrum krwiodawstwa (pracują pn-pt. 7.30-13 :? ) zarejestrować się jako honorowy krwiodawca. Krwi dziś oddać nie mogłem (przeziębienie), ale rejestrując się i wykonując podstawowe badanie zrobiłem pierwszy krok, by móc pomagać potrzebującym krwi. Niestety nie było dzić kompetentnej pani doktor, zajmującej się tematyką szpiku. Następnym razem oddam krew i zarejestruję się jako dawca szpiku.
Jak się dowiedziałem, sytuacja jest krytyczna - brak zapasów krwi. Praktycznie oddawana krew jest na bieżąco przekazywana na ratowanie życia ofiarom wypadków, a na planowane zabiegi krwi najzwyczajniej brak.
Z drugiej strony godziny pracy centrów krwiodawstwa też nei sprzyjają oddawaniu krwi. Niby dawca dostaje "usprawiedliwienie" do swojego zakłądu pracy, ale cóż z tego, skoro pracodawca bardzo niechętnym okiem na to patrzy nie nie interesuje go, że jego pracownik/podwładny chce pomóc innym: ma być w pracy - i tyle! :x Smutne i brutalne, ale niestety prawdziwe.