[02-06]Lancer CS0 - Tarcze i klocki
Bojar - 10-08-2011, 20:16
Krzychu dzięki za porady. Niestety sposób na przegrzanie chyba nie pomoże.
Właśnie wróciłem z podrózy po Alpach no i właśnie to "dobiło" tarcze.
Wcześniej bicie też było ale niewielkie. Teraz przy powrocie i kilkukrotnym przyhamowywaniu przy 140 najadłem się stracha bo bicie było b.duże.
Chyba wymienię tarcze również ale muszę pokombinować z finansami.
Niestety przy przebiegu 46kkm padło mi lewe łozysko amortyzatora. Akurat byłem w Niemczech i kosztowało mnie to 20E za część i 70E za wymianę.
Strasznie trzaskało i bałem się wracać 1000km obładowany z dzieciakami i taką usterką.
Tarcze muszą więc troszkę poczekać
Na szczęście przy jeżdzie miejskiej problem bicia jest marginalny.
bcn - 25-08-2011, 09:02
a czy ktos swapowaj tarcze o wiekszej srednicy? widze, ze byla opcja swapu z outlandera. Zastanawiam sie nad jakims nowym zestawem, bo mam dosc piszczacych klockow (szczegolnie przy jezdzie do tylu - przy parkowaniu wyja potepienczo).
krzychu - 25-08-2011, 11:00
Załóż TRW - te nie piszczą. A jak zdecydujesz się na swap z Outka to pochwal się wynikami i zdjęciami (najlepiej tez podczas montażu). Tylko pamiętaj że felga 15-stka nie wchodzi na te zaciski z outka.
bcn - 25-08-2011, 12:55
mysle nad hamulcami w kontekscie ew. zmiany mocy. Nikt nie przerabial jeszcze tematu swapa?
co do zaciskow, to felgi juz zmienione - pisalem w watku o felgach, ale widze, ze nie polecial do gory. W kazym razie 17x7 sie zmiescilo:]
krzychu - 25-08-2011, 13:36
bcn napisał/a: | mysle nad hamulcami w kontekscie ew. zmiany mocy. Nikt nie przerabial jeszcze tematu swapa? |
Zwiększenie mocy znaczy jak? Kiepski temat przy tym silniku... A Ty masz jeszcze 1,6? Łatwiej będzie sprzedać i kupić 2.0
bcn napisał/a: | co do zaciskow, to felgi juz zmienione - pisalem w watku o felgach, ale widze, ze nie polecial do gory. W kazym razie 17x7 sie zmiescilo:] |
Podbiłem.
bcn - 26-08-2011, 11:35
krzychu napisał/a: | bcn napisał/a: | mysle nad hamulcami w kontekscie ew. zmiany mocy. Nikt nie przerabial jeszcze tematu swapa? |
Zwiększenie mocy znaczy jak? Kiepski temat przy tym silniku... A Ty masz jeszcze 1,6? Łatwiej będzie sprzedać i kupić 2.0 . |
pewnie tak, ale na razie rozwazam temat soft turbo lub blok od 2.0. 4G18 wytrzymuje ponoc 0,8 bara...
w przyszlym tygodniu montuje zawias, przy okazji skonsultujemy kwestie motorowni.
gorpaw - 08-09-2011, 15:01 Temat postu: Tarcze hamulcowe Mam do Was pytanie- co sądzicie o klockach i tarczach Bosch ? Pytam gdyż są w dobrej cenie w Inter Carsie
Bojar - 28-11-2011, 08:36
Podepnę się pod temat
Znalazłem tarcze mikody do mojego 1.6
Montował to ktoś ? Cena niska - produkt polski
http://www.mikoda.pl/skle...1-6--72kW-98KM-
bcn - 29-11-2011, 11:47
nie mialem mikody, wiec nie wiem
ale mam pytanie - na stronie tej co podales wybralem lancera csa (03-07) - i nie ma tam zadnych produktow.
Jesli wybiore kombi 03-07 sa dostepne tarcze tylko na przod - czy kombi i sedan 1.6 maja takie same tarcze?
Bojar - 29-11-2011, 13:00
Przyznam, że nie jestem pewny ale IMHO tak, mają takie same.
Ja wreszcie muszę wymienić i szukam czegoś w miarę dobrej cenie i jakości.
Zależy mi, żeby klocki nie piszczały i się niezbyt szybko ścierały/brudziły
Oryginalny komplet byłby dla mnie idealny gdyby nie krzywienie tarcz.
Iwonka - 30-11-2011, 13:17
mikoda na pewno nie pasuje: nie ta srednica (powinno byc 276mm), nie ta grubosc (bodaj 26mm)
Bojar - 30-11-2011, 18:18
Masz rację cos pomieszane wezmę chyba ATE
Przy okazji znalazłem fajną wyszukiwarkę części
http://czesci.4cars.pl/sa...mulcowa,0,0.php
Ze sprzedajacym nie mam nic wspólnego ale fajnie mozna porównać - wyszukać
.TM - 30-11-2011, 20:02
Bojar napisał/a: | Przy okazji znalazłem fajną wyszukiwarkę części |
kupowałem jakiś czas temu chyba lampę przeciwmgłową w tym sklepie, całkiem przyzwoita obsługa, zniżki za zakupy itd.
Bojar - 01-12-2011, 08:48
Dzięki .TM za info. W wolnym czasie muszę w końcu się zabrać za te hamulce
Tylko zimno i jakoś się nie chce
rszturo - 08-12-2011, 10:27
Ostatnio w swoim CSW 2.0 wymieniłem przy 136 tyś tarcze i klocki z przodu - było bicie przy hamowaniu.
Tarcze Brembo a klocki TRW - jak na razie jest fajnie - nic nie piszczy nic nie bije przy hamowaniu.
Wydaje mi się że od nowości tarcze nie były zmieniane, bo kupiłem go z 80 tyś na liczniku i nic z przodu nie ruszałem. Mechanior powiedział że można by je jeszcze próbować planować ale już się nie chciałem w to bawić.
Do wymiany są jeszcze obydwa drążki kierownicze i przy okazji końcówki - chociaż nie mają luzów.
|
|
|