[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Regeneracja zawieszenia
Hugo - 27-04-2011, 08:01
Zhan napisał/a: | A czy po wymianie banana trzeba ustawiać zbieżność? | Ja nie ustawiałem i jest OK.
robertdg - 27-04-2011, 08:43
Zhan napisał/a: | A czy po wymianie banana trzeba ustawiać zbieżność? |
bieniak napisał/a: | nie nie trzeba |
Hugo napisał/a: | Ja nie ustawiałem i jest OK. | Nie był bym taki pewny, jak się zmieści w tolerancji odchyłów minutowych to będzie OK, ale ja wiem jaką miałem geometrie na przodzie, zrobiłem 2 banany i sworzeń górnego wahacza, przeraziłem się jak zobaczyłem wyniki na kompie po podpieciu aparatury, a najlepsze ze jak jechalem na geometrie to auto szło jak po sznurku, fakt faktem, że nie przekraczałem 60km/h
Zhan - 27-04-2011, 08:47
No to niestety okazało się, że to faktycznie banan... Mechanik po naciskach sprawdził go dokładnie i stwierdził luz na sworzniu. Muszę więc wybrać się do IC na zakupy i widzę, że aktualnie mają na stanie tylko Delphi i Yamato, ten drugi tańszy, ale chyba spokojnie można go brać?
górek - 27-04-2011, 09:30
Ja powiem tak, kupowałem banana w IC, Yamato, wytrzymał może z 4 miesiące i swożeń padł. Podobnie sprawa wyglądała ze swożnami wahaczy prostych. Wysłałem wszystkie do regeneracji i teraz jest okej. Z doświadczenia wiem, że już nigdy nie kupie nowego wahacza tylko będę regenerował, bo po prostu nie ma sensu...
Hugo - 27-04-2011, 11:39
Zhan napisał/a: | No to niestety okazało się, że to faktycznie banan... | Sprawdzaliście metoda podana przeze mnie? Nie kupuj tego szmelcu, Delphi tez nie. Kup z NIPPARTS-a.
m6riano - 27-04-2011, 16:01
Zhan napisał/a: | No to niestety okazało się, że to faktycznie banan... Mechanik po naciskach sprawdził go dokładnie i stwierdził luz na sworzniu. Muszę więc wybrać się do IC na zakupy i widzę, że aktualnie mają na stanie tylko Delphi i Yamato, ten drugi tańszy, ale chyba spokojnie można go brać? |
A pytałeś sie tu:
http://www.all-parts.pl/
lub tu:
http://www.autoakcesoria24.pl/
albo ew. używki u TRAWORA(może ma w dobrym stanie dużo taniej?)
Zhan - 27-04-2011, 22:24
Hugo napisał/a: | Sprawdzaliście metoda podana przeze mnie? |
Nie, mechanik sprawdzał ten wahacz przy pomocy łyżki do opon.
Hugo napisał/a: | Nie kupuj tego szmelcu, Delphi tez nie. Kup z NIPPARTS-a. |
Cholera, za późno to przeczytałem i już kupiłem tego Yamato. Chociaż jeszcze nie zamontowany więc ostatecznie mogę zwrócić... Po zniżkach wyszedł 255,- więc bez dramatu.
Przyznam, że telefon do Trawora był pierwszą rzeczą jaką zrobiłem dziś po tym jak się okazało, że to banan, ale niestety sprzedał komuś cała prawą stronę przedniego zawieszenie... Nigdzie indziej nie pytałem bo nie było czasu, musiałem dziś wyjechać w sprawie rodzinnej na cały dzień. Myślałem, że szybko wrócę i jeszcze dziś wymienię ten wahacz i dla tego chciałem go kupić na szybko, przed wyjazdem.
Teraz trochę zgłupiałem jak czytam, że ten Yamato to szmelc i nie wiem co zrobić czy zwrócić go do IC i rozejrzeć się za czymś innym (najchętniej używka + regeneracja mojego) czy jednak zakładać to co kupiłem. Gdyby nie wyjazd w góry na majówkę to bym poczekał ale trochę nie podoba mi się wizja jeżdżenia po Polsce z hałasującym zawieszeniem
Powiedzcie mi ile mniej więcej kosztuje regeneracja banana i jak długo może potrwać taka operacja?
diabelll - 27-04-2011, 22:30
Jako że juz jakis czasu nie mam trzech diametów wcześniej ecli 2g powiem że wolałbym kupić nowy wahacz powiedzmy z allegro po 100 zl za sztuke ktore sa moim zdaniem całkiem niezłe plus taki ze maja już wybijane sworznie więc można regenerować szybko i przyjemnie bez wiekszych nakładów finansowych
Krzyzak - 28-04-2011, 07:00
Zhan napisał/a: | sprzedał komuś cała prawą stronę |
taaaa - ja kupiłem - i nie żałuję - jeżdżę na tych używanych wahaczach przez rok i jest OK
jak masz ten Yamato, to nie zwracaj - kup oryginalną gumę sworznia w ASO Hyundai i wymień tą z wahacza
to przez trefne gumy te wahacze tak padają
Hugo - 28-04-2011, 09:21
Krzyzak napisał/a: | kup oryginalną gumę sworznia w ASO Hyundai i wymień tą z wahacza | O właśnie.
Zhan - 28-04-2011, 20:14
Niestety nie udało mi się nigdzie znaleźć tej gumy do kupienia od ręki a dziś miałem ostatnią okazję do zamontowania banana tak więc siedzi w aucie z oryginalną osłonką. Czy tę gumę da się wymienić bez wyciągania całego wahacza tylko po rozczepieniu sworznia? Może wymienię ją na spokojnie za kilka dni jeśli to ma przedłużyć jego żywot, koszt w sumie żaden w porównaniu z tym co już wydałem na zawiechę. Ale w końcu mam ciszę w samochodzie... jeszcze tylko skrzypiące hamulce i bedzie na razie.
Krzyzak - 29-04-2011, 06:51
najwięcej zabawy jest ze zdjęciem zabezpieczenia - więc najszybszą metodą jest najpierw wymontować wahacz
przekonałem się, że często więcej pracy = szybciej...
do wymiany musisz wypiąć sworzeń
tommyc1 - 02-05-2011, 13:20
A warto coś takiego? :
http://moto.allegro.pl/wa...1554413861.html
Po zimie rozklekotało się solidnie, chcę z tym porządek zrobić, stuków jest kilka więc raczej nie skończy się na wymianie jednego banana. Z tyłu też coś popukuje. Dwa lata temu wymieniłem z prawej strony banana a teraz głośno telepie z lewej strony, na drobnych nierównościach i doszedł stuk przy ruszaniu. Wesoło
m6riano - 02-05-2011, 15:30
Ja mam banany SRL od zeszłego roku..narazie nic nie stuka...ale te ceny teraz u tego gościa jakieś masakrycznie wysokie..w zeszłym roku za gięte dałem 220(+20przesyłka)za dwie sztuki.
(Nazwa WAHACZ ECLIPSE GALANT DOLNY NOWY SRL PRAWY I LEWY (numer 1077233346)
Cena Kup Teraz 220,00 zł za sztukę
Liczba kupionych sztuk 1
Kwota za kupione przedmioty 220,00 zł
Koszt przesyłki pokrywa Kupujący
Opcje dostawy
Przesyłka kurierska: 20,00 zł
21 czerwca 2010 17:38
)
andi18 - 02-05-2011, 17:52
tommyc1 napisał/a: | A warto coś takiego? :
http://moto.allegro.pl/wa...1554413861.html
Po zimie rozklekotało się solidnie, chcę z tym porządek zrobić, stuków jest kilka więc raczej nie skończy się na wymianie jednego banana. Z tyłu też coś popukuje. Dwa lata temu wymieniłem z prawej strony banana a teraz głośno telepie z lewej strony, na drobnych nierównościach i doszedł stuk przy ruszaniu. Wesoło |
Moim zdaniem nie opłaca się. Są to wahacze budżetowe.
Ja polecam regenerację:
- bananów; sworzeń ok 100 zł ( większość warsztatów zajmujących się zawieszeniem to robi) + własna tuleja yamato ok 60 zł (neistety 555 nie ma)
-regenerację wahacza górnego - sam sworzeń 555 ok 80 zł
- oraz kupno nowych wahaczy 555 dolnych prostych (ok 200 zł na allegro) - ponieważ w pełni ich nie zregenerujesz i jak wiadomo ta część ma zasadniczy wpływ na bezpieczeństwo(znane są przypadki wypięcia budżetowego wahacza w trakcie jazdy)
Reasumując łącznie wyjdzie Cię najwyżej 900 zł i na markowych podzespołach( jak będziesz regenerował i wymieniał wszystko w tym samym warsztacie to jeszcze zminimalizujesz koszty wymiany), także praktycznie ten sam koszt co te wahacze SRL (której raczej są nie sprawdzone i z dolnej półki cenowej).
|
|
|