Nasze nieMiśki ;-) - CIVIC VTi EG9 B16A2 by pawela!
pawela - 10-12-2009, 10:44
Psikus napisał/a: | pawela, to ze wszystkie drzwi otwierają sie tylko od strony kierowcy świadczy o tym, że w tych właśnie drzwiach nie ma siłownika jest tylko sam mikrostyk połączony z bębenkiem zamka. w civ 6gen 5d tak jest że trzeba dokładac siłownik i sterowanie, w prelude również. Natomiast civic 4d 6gen taki siłownik w drzwiach kierowcy już ma ( wersja taka bardziej wypasiona). Proponuje sprawdzić, zanim wezmiesz się za podłączanie |
w colcie siłownika też nie ma w drzwiach pasażera. Ogarniemy
Psikus - 11-12-2009, 20:28
pawela napisał/a: | Ogarniemy | w to akurat nie wątpię. jak się cvc sprawuje? bez zadnych klopocikow do tej pory?
pawela - 12-12-2009, 14:09
absolutnie żadnych, leję paliwo i śmigam
pawela - 17-12-2009, 12:42
po kilku tygodniach poszukiwań doszedł mały rarytasik, do kompletu przednich chlapaczy kupiłem wczoraj tylne, oczywiście oryginał
pogoda nie sprzyja zakładaniu, więc na razie fotki poglądowe
I mam do kupienia sprężyny -40 APEX Suspension Systems, macie jakieś doświadczenia z tą marką? Maklak ma u siebie w Nissanie 200SX S14 cały zawias APEX i nie narzeka
rosomak1983 - 17-12-2009, 13:10
pawela, ty wariacie miała byc seria...
Wiedzialem ze nie wytrzymasz... to juz choroba.
Powodzonka w ulepszaniu mitsubishi civica
pawela - 17-12-2009, 13:29
rosomak1983 napisał/a: | pawela, ty wariacie miała byc seria... |
robi się seria, ale na pełnym wypasie
londolut - 17-12-2009, 14:30
pawela napisał/a: | APEX Suspension Systems | To jedne z lepszych zawiasów wyczynowych. Zobacz sobie co proponują w USA Paweleże
rosomak1983 - 17-12-2009, 21:12
pawela, zostawiłbys jedno autko mniej sztywne do wozenia żony i dziecka...
Pozatym to colt miał dostac nowy zawias...
pawela - 18-12-2009, 11:51
rosomak1983 napisał/a: | pawela, zostawiłbys jedno autko mniej sztywne do wozenia żony i dziecka... |
APEX z tego co się dowiedziałem z innych for jest minimalnie sztywniejszy od serii
rosomak1983 napisał/a: | Pozatym to colt miał dostac nowy zawias... |
ciągle czekam...
Anonymous - 18-12-2009, 11:53
ciekawe cos tam do colciaka zamowil kolego
rosomak1983 - 18-12-2009, 13:54
pawela napisał/a: | z innych for jest minimalnie sztywniejszy od serii |
obnizasz dla samego wygladu?
pawela napisał/a: | ciągle czekam... |
ja tez Ciekawe co to ale jak jeszcze twardsze od twojego H&R to musi być sztos
Anonymous - 18-12-2009, 13:59
no mi sie jednak wydaje ze sztosem bedzie jak wsypie tam fajne amorki bo springi jak narazie leza na serii o ile sie Pawelku nie myle ;p
pawela - 18-12-2009, 15:55
Cytat: | ciekawe cos tam do colciaka zamowil kolego |
coś markowego ale nie gwint niestety, to od razu mówię rosomak1983 napisał/a: | obnizasz dla samego wygladu? |
civica tak, to dupowóz ma być a nie wyścigówka. No, bardzo szybki dupowóz Browar napisał/a: | no mi sie jednak wydaje ze sztosem bedzie jak wsypie tam fajne |
blisko blisko Browar napisał/a: | springi jak narazie leza na serii o ile sie Pawelku nie myle |
springi siedzą na Kayabach, ale nie obniżanych czy utwardzanych, zamiennik serii
Anonymous - 18-12-2009, 18:41
pawela napisał/a: | springi siedzą na Kayabach, ale nie obniżanych czy utwardzanych, zamiennik serii |
tak ale kayaby nowe kupowales czy juz miales w wózku? Obnizajace progresywne sprezyny uzywa sie wraz z nowymi najlepiej twardszymi amorami ale ameryki tu nie odkrywam
pawela - 18-12-2009, 19:44
Cytat: | tak ale kayaby nowe kupowales czy juz miales w wózku? Obnizajace progresywne sprezyny uzywa sie wraz z nowymi najlepiej twardszymi amorami ale ameryki tu nie odkrywam |
no ba
kiedyś pisałem, auto przed kupnem przeszło kompletny serwis w ASO Mitsubishi Mainburg, tam wleciały 4 nowe KYBy na pokład. Bro, teorie głoszą, że do -40 amorkom nic się nie dzieje, u mnie rocznie ich sprawność spada o 2-3% czyli chyba wszystko ok
|
|
|