To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Jakie wycieraczki?

Anonymous - 23-12-2007, 13:24

ja załozyłem do swojej Cari wycieraczki Valeo Compact (53 i 51 cm). Chodzą cichutko i ładnie zbierają wodę... :lol:
Anonymous - 18-02-2008, 19:48

wczoraj założyłem tanie TITANy z NORAUTO. Kosztowały mnie ok 18 pln za komplet i jak na takie pieniądze spisują się wręcz rewelacyjnie. Dzisiaj pogoda kijowa, wielka plucha i gumy zbierały wszystko. Ciekawe jak długo będą tak dobrze się sprawowały...
Anonymous - 18-02-2008, 20:47

SZCZERZE POLECAM VALEO. Ojciec ma u siebie już rok świetnie zbierają i są ciche. natomiast odradzam BOSHA. po miesiącu już mi piszczały. zbierają tak sobie
Nikon - 19-02-2008, 21:40

Witam a ja u siebie mam wycieraczki firmy Alca z grafitowym piórem ponad 3 miesiące i powiem że u mnie sprawują sie super a kosztują ok 8 zł sztuka
Anonymous - 23-02-2008, 16:50

a co lo takich? http://www.allegro.pl/sea...l_rec=0&order=p
ostatnio pod 'Stokrotka' koleś mi takie założył wyprobowałem chodziły bezszelestnie zbierałby wszystko ale kazałem mu zdjąć bo chiał 50zł za sztuke!! :shock: te na allegro wyglądaja podobnie. Testował już ktoś ten wynalazek??

mlun - 23-02-2008, 19:16

Już nie jedna osoba płakała po zakupie płaskich wycieraczek. Ja bym sobie dał na wstrzymanie.
Tomashi - 23-02-2008, 21:46

VALEO :supz:
Anonymous - 23-02-2008, 23:36

ok dzięki, a może troche jaśniej czemu płakali? co z nimi nie tak?
mlun - 24-02-2008, 10:34

Raz że nieprzylegały do szyby,poprostu odstawały.Takie wycierazki to są dobre jak się ma bardziej płaską szybę natomiast w Cari jak każdy wie jest bardziej zaokrąglona i te płaskie wycieraczki nie mają jak przylegać(no chyba że może te droższe modele są lepsze pod tym względem). A kloejny problem jest konsekwencją poprzedniego-niedokładniej zbierają skoro niedokońca przylegają.
Anonymous - 24-02-2008, 10:52

Jeśli chodzi o płaskie wycieraczki i ch przyleganie to te do 100 zł to badziew totalny: źle zbierają, źle dolegają, przy dużych prędkościach się dosłownie ślizgają... Co dobre to kosztuje: np. Valeo ok 160 zł...
mlun - 24-02-2008, 12:22

No i to jest kolejny powód ,że nie opłaca się ich kupować bo czym one się różnią poza wyglądem między zwykłymi wycieraczkami?
apikus - 24-02-2008, 12:31

Jestem ciekaw czy Ci co piszą, że płaskie wycieraczki to badziew używali ich?
Ja mam płaskie w Cari i nie narzekam (nie jest to Valeo - bo mocowania nie pasowały - może już robią uniwersalne, nie wiem). Przy pierwszym założeniu też się przestraszyłem, gdyż środek nie zbierał, ale już po kilku machnięciach wszystko się ułożyło i jest ok. Tylko przy małych prędkościach i na postoju, gdy szyba jest sucha potrafią przeskakiwać na górnych końcach. Przy jeździe są dobrze dociskane, pracują cicho i zbieraja dobrze. Przejechały już ze mną ponad 5kkm.

loki7777 - 05-06-2008, 14:29

to odswieze temat, potrzebuje do swojego autka nowe wycieraczki - tyl i przod, w sumie na poczatku myslalem o piorkach, ale czytajac ten temat doszedlem do wniosku ze lepiej kupic cale wycieraczki.moze ktos polecic jakiegos zaufanego sprzedawce z allegro, ktory oferuje valeo lub championy pasujace do carismy w dobrej cenie.
mlun - 03-10-2008, 11:16

Jesień przyswzła to trzeba wycieraczki zmienić(stare już się trochę zniszczyły). Myśle o Valeo Silencio ale zastanawiam sie czy Championy nie będą lepsze? A może płaskie Valeo(chociaż do nich nie jestem jakoś przekonany)?
wichura1 - 03-10-2008, 11:57

Mam zwykłe Valeo (nowe, z takimi kupiłem samochód) totalny badziew zostawiają lekkie smugi. W Lancerze miałem ALCA płaskie i byłem zadowolony, zbierały idealnie, dodatkowo w każdym opakowaniu było pióro + zapasowa gumka. Poprzednio w Lancerze miałem BOSCH, CHAMPION, ALCA. Najlepiej wypadały o zgrozo ALCA wytrzymywały około roku, a były najtańsze, CHAMPION był przyzwoity jakieś 8-9 miesięcy, BOSCH-a wytrzymały 3 miesiące.