Mateusz071 - 08-12-2012, 20:47 AAAAAAAAAA kurde zapomniałem gdzie i po ile kupowałeś poliwęglany ??
Tak na przyszłość, nie baw się brunoxem on jest do zaprawek i na bazie żywicy to samo prawie co ten podkład epoksydowy (ale dobrze że go dałeś ) tylko wal podkład wytrawiający, tego się używa w fabrykach aut i przy renowacji klasyków, potem podkład akrylowy i lakier. podkład akrylowy na gołą blache lub z nalotem słabo zabezpiecza, a wytrawiający jak sama nazwa wskazuje robi dobrą robotę, fakt że tani nie jest ale warto, no i obowiązkowo maska z filtrami i dobra wentylacja.kartomaniak gti - 11-12-2012, 21:53 fabryczne mocowania są zespolone z budą i jest to fabryczny zgrzew więc tego nie ruszam, mocowania pod kubły zrobili mi chłopaki od klatki, fakt że materiału nie żałowali ale niech im będzie kielichy sa mocno obite blachą bo wtedy zastrzały lepiej pełnią swoją funkcje
Mateusz071 napisał/a:
Znam samą metodę i od góry i od dołu (lepiej jest od dołu a od góry fabrykę obspawać ale teraz to już za późno ).
ale o co biega ?
poliuretany kupisz na necie, trzeba poszukac, ja do Cao zrobiłem wkładki u nas w strongflexieMateusz071 - 11-12-2012, 22:51 Chodziło mi o szyby poliwęglanowe Poliuretanu juz mam ;]
Bo Ty masz od góry wzmocniony kielich, a najcześciej robi się od dołu wzmocnienie, w sensie między kilon a mocowanie amorka. W tedy jest ładnie od góry, ale ogólnie to chyba nie ma wiekszego znaczenia, zresztą jest tyle metod i szkół ilu wykonawców ważne żeby byłóo bezpiecznie kartomaniak gti - 13-12-2012, 18:24
Mateusz071 napisał/a:
Chodziło mi o szyby poliwęglanowe
kupiłem od kolegi bo robił driftowóz i miał tego sporokartomaniak gti - 17-12-2012, 21:59 ciężko wywalczone 4 miejsce, niestety z przygodami
Jogurt - 18-12-2012, 21:08 kartomaniak gti, co on tak śwista? kupiłeś ten wydech z colta pyjte ? jeździłem nim z czerwieniem jeszcze to od 6k rpm dźwięk wydechu był kapitalny.rosomak1983 - 18-12-2012, 21:58 tak wydech ma z byłego Czewienia/Pytje.kartomaniak gti - 19-12-2012, 09:04 dokładnie to ten wydech, zmieniłem tylko kolektormkm - 19-12-2012, 18:32
Jogurt napisał/a:
kartomaniak gti, co on tak śwista?
Gdzieś musi mieć przewężenie na układzie pyjte - 20-12-2012, 21:12 Końcowy myślę że też masz mój ?
Jak tak to w nim bym szukał przyczyny gwizdu, z tego co pamietam to jest wypalony może dlatego:>.
Jak się silnik sprawdza ?kartomaniak gti - 21-12-2012, 07:52
pyjte napisał/a:
Końcowy myślę że też masz mój ?
Jak tak to w nim bym szukał przyczyny gwizdu, z tego co pamietam to jest wypalony może dlatego:>.
Jak się silnik sprawdza ?
cały wydech jest z czerwonego, silnik mimo że po remoncie nie jedzie tak jak w czarnym, może to kwestia wystrojenia albo już jest zmeczonykartomaniak gti - 21-01-2013, 13:54 debiut na OESie
mkm - 21-01-2013, 21:31
kartomaniak gti napisał/a:
debiut na OESie
Teraz tyle już nie wystarczy
Szerszy opis mile widziany.
Jak się jechało, co wyszło, co nie wyszło, jak SrebrnyMclaren itp. itd. kartomaniak gti - 22-01-2013, 00:08
mkm napisał/a:
ak się jechało, co wyszło, co nie wyszło, jak SrebrnyMclaren itp. itd.
Jechało się MEGAAAAA !! momentami na liczniku 140 i to uczucie kiedy nosi auto jest nie do opisania szkoda tylko, że było tak mało śniegu bo moje opony z przejazdu na przejazd spisywały sie coraz gorzej i zamiast poprawiać czasy to miałem słabsze. Wąska zimówka nie dawała rady na mokrym asfalcie/błocie i cholernie śliskiej kostce. Miało być dużo śniegu ale cóż... i tak była super zabawa, 8 miejsce w klasie na 13 startujących nie jest rewelacją ale nasze czasy wcale mocno nie odstawały od starych wyjadaczy w colcie zostało kilka rzeczy do zrobienia- zbieżność ,geometria i przełożenie tylnego sbabilizatora z czarnego GTIka co znacznie wpłynie na trakcję. Nagraliśmy nawet prowizoryczny on-board nokią ale wrzuce go za jakiś czasmkm - 22-01-2013, 12:24 kartomaniak gti, o to chodziło!
Ja trzymam kciuki i czekam na kolejny start .