To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - srebrny Mclaren

Mateusz071 - 08-12-2012, 20:47

AAAAAAAAAA kurde zapomniałem gdzie i po ile kupowałeś poliwęglany ??

Tak na przyszłość, nie baw się brunoxem on jest do zaprawek i na bazie żywicy to samo prawie co ten podkład epoksydowy (ale dobrze że go dałeś ) tylko wal podkład wytrawiający, tego się używa w fabrykach aut i przy renowacji klasyków, potem podkład akrylowy i lakier. podkład akrylowy na gołą blache lub z nalotem słabo zabezpiecza, a wytrawiający jak sama nazwa wskazuje robi dobrą robotę, fakt że tani nie jest ale warto, no i obowiązkowo maska z filtrami i dobra wentylacja.

kartomaniak gti - 11-12-2012, 21:53

fabryczne mocowania są zespolone z budą i jest to fabryczny zgrzew więc tego nie ruszam, mocowania pod kubły zrobili mi chłopaki od klatki, fakt że materiału nie żałowali ale niech im będzie :biggrin: kielichy sa mocno obite blachą bo wtedy zastrzały lepiej pełnią swoją funkcje

Mateusz071 napisał/a:
Znam samą metodę i od góry i od dołu (lepiej jest od dołu a od góry fabrykę obspawać ale teraz to już za późno ).

ale o co biega ?

poliuretany kupisz na necie, trzeba poszukac, ja do Cao zrobiłem wkładki u nas w strongflexie

Mateusz071 - 11-12-2012, 22:51

Chodziło mi o szyby poliwęglanowe :P Poliuretanu juz mam ;]

Bo Ty masz od góry wzmocniony kielich, a najcześciej robi się od dołu wzmocnienie, w sensie między kilon a mocowanie amorka. W tedy jest ładnie od góry, ale ogólnie to chyba nie ma wiekszego znaczenia, zresztą jest tyle metod i szkół ilu wykonawców ważne żeby byłóo bezpiecznie :)

kartomaniak gti - 13-12-2012, 18:24

Mateusz071 napisał/a:
Chodziło mi o szyby poliwęglanowe

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
kupiłem od kolegi bo robił driftowóz i miał tego sporo

kartomaniak gti - 17-12-2012, 21:59

ciężko wywalczone 4 miejsce, niestety z przygodami

Jogurt - 18-12-2012, 21:08

kartomaniak gti, co on tak śwista? kupiłeś ten wydech z colta pyjte ? jeździłem nim z czerwieniem jeszcze to od 6k rpm dźwięk wydechu był kapitalny.
rosomak1983 - 18-12-2012, 21:58

tak wydech ma z byłego Czewienia/Pytje.
kartomaniak gti - 19-12-2012, 09:04

dokładnie to ten wydech, zmieniłem tylko kolektor
mkm - 19-12-2012, 18:32

Jogurt napisał/a:
kartomaniak gti, co on tak śwista?

Gdzieś musi mieć przewężenie na układzie :wink:

pyjte - 20-12-2012, 21:12

Końcowy myślę że też masz mój ?

Jak tak to w nim bym szukał przyczyny gwizdu, z tego co pamietam to jest wypalony może dlatego:>.

Jak się silnik sprawdza ?

kartomaniak gti - 21-12-2012, 07:52

pyjte napisał/a:
Końcowy myślę że też masz mój ?

Jak tak to w nim bym szukał przyczyny gwizdu, z tego co pamietam to jest wypalony może dlatego:>.

Jak się silnik sprawdza ?

cały wydech jest z czerwonego, silnik mimo że po remoncie nie jedzie tak jak w czarnym, może to kwestia wystrojenia albo już jest zmeczony

kartomaniak gti - 21-01-2013, 13:54

debiut na OESie

mkm - 21-01-2013, 21:31

kartomaniak gti napisał/a:
debiut na OESie

Teraz tyle już nie wystarczy :twisted:
Szerszy opis mile widziany.
Jak się jechało, co wyszło, co nie wyszło, jak SrebrnyMclaren itp. itd. :wink:

kartomaniak gti - 22-01-2013, 00:08

mkm napisał/a:
ak się jechało, co wyszło, co nie wyszło, jak SrebrnyMclaren itp. itd.
Jechało się MEGAAAAA !! momentami na liczniku 140 i to uczucie kiedy nosi auto jest nie do opisania :D szkoda tylko, że było tak mało śniegu bo moje opony z przejazdu na przejazd spisywały sie coraz gorzej i zamiast poprawiać czasy to miałem słabsze. Wąska zimówka nie dawała rady na mokrym asfalcie/błocie i cholernie śliskiej kostce. Miało być dużo śniegu ale cóż... i tak była super zabawa, 8 miejsce w klasie na 13 startujących nie jest rewelacją ale nasze czasy wcale mocno nie odstawały od starych wyjadaczy :) w colcie zostało kilka rzeczy do zrobienia- zbieżność ,geometria i przełożenie tylnego sbabilizatora z czarnego GTIka co znacznie wpłynie na trakcję. Nagraliśmy nawet prowizoryczny on-board nokią :P ale wrzuce go za jakiś czas
mkm - 22-01-2013, 12:24

kartomaniak gti, o to chodziło!
Ja trzymam kciuki i czekam na kolejny start :D .