To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

MitsuManiaki.com - Czy Mitsumaniaki mówią "Stop wariatom drogowym!"?

Student - 05-12-2006, 14:51

Dlatego miejsce za kierowcą jest najbardzie bezpieczne, kierowca chroniąc siebie chroni pasażera za sobą, taki odruch.
Anonymous - 05-12-2006, 16:29

Poza tym Panbocek dba by pokutę (lub chociaż jej znaczną część) odbyć jeszcze na ziemi, a nie później.
Ale wkurza mnie ten typ efekciarskiego pismactwa: "jechała nawet 100 km/h" - czy "grozi do 12 lat więzienia" - i nieważne że równie dobrze mogła jechać 60 km/h, a średnim wyrokiem w podobnej sytuacji jest 2 lata w zawiasach.

Robson86 - 26-12-2006, 17:19

Mam nadzieje ze tego linku jeszcze nie bylo....
http://www.dusky.sk/halbot/?id=2147
....tyle zostaje z auta i czlowieka przy "czołowce" przy 150km/h... :? :? :?
Na 3 i 4 zdjeciu lezy kierowca :shock: :shock: :( :(
Trgedia......
Pozdroo

Marcin-Krak - 26-12-2006, 18:04

Robson86 napisał/a:
....tyle zostaje z auta i czlowieka przy "czołowce" przy 150km/h...
Na 3 i 4 zdjeciu lezy kierowca

Niezła siła uderzenia skoro koła w ciężarówce się aż o tyle przesunęły a auto się nie wbiło w nią :? :?

A tak przy okazji tego tematu to coś mnie trafia jak znowu słyszę i czytam że do tej pory zatrzymano 1600 nietrzeźwych kierowców :evil:

Grześku - 26-12-2006, 18:18

Marcin-Krak napisał/a:
A tak przy okazji tego tematu to coś mnie trafia jak znowu słyszę i czytam że do tej pory zatrzymano 1600 nietrzeźwych kierowców :evil:

a mnie w takiej chwili zastanawia fakt: jak to jest ze rocznie 80 000 kierowców traci prawo jazdy (1500 x 52) a na drogach coraz ciaśniej...

Marcin-Krak - 26-12-2006, 18:22

Grześku napisał/a:
mnie w takiej chwili zastanawia fakt: jak to jest ze rocznie 80 000 kierowców traci prawo jazdy (1500 x 52) a na drogach coraz ciaśniej...

za szybko je odzyskują, a poza tym praktycznie każdy może je dostać - bez wzledu na to czy ma do tego predyspozycje czy nie :?

Anonymous - 26-12-2006, 18:25

Grześku napisał/a:
a mnie w takiej chwili zastanawia fakt: jak to jest ze rocznie 80 000 kierowców traci prawo jazdy (1500 x 52) a na drogach coraz ciaśniej...

Bo powoli każda rodzina zaczyna mieć po 2 i więcej aut...
Swoją drogą jak czasami tak pomyślę nad tym co widzę codziennie na ulicach to strach się bać.

Robson86 - 26-12-2006, 18:28

Moze za slabe kary sa dla nietrzezwych....????
Qrcze...coz z tego ze tacy ludzie straca praffko :?: :!: :? :? ...skoro i tak (nawet bez uprawnienia) niedlugo wsiadaja za kolko :(
Coz....takie jest polskie prawo i rzeczywistosc :( ....
Pozdroo

Grześku - 26-12-2006, 18:29

slo_mo napisał/a:
Bo powoli każda rodzina zaczyna mieć po 2 i więcej aut...

tu raczej nie chodzi o ilość aut w domu tylko o:
Chooper napisał/a:
- Pisz: 9 kwietnia, ul. Chałubińskiego, 1,5 promila, zabrane prawo jazdy i zaraz potem, w maju w Wołominie, 1.1 promila, zabrane drugie prawo jazdy.
Może ma fabrykę?

raczej tu jest pies pogrzebany :twisted:

Krzyzak - 02-01-2007, 09:16

masakryczne zdjecia - od razu mi sie przypomina inne A3, ktore peklo na pol po uderzeniu w drzewo...
widzialem tez jednego Colta C52 po czolowce z Mazda - sumaryczna predkosc wynosila 150 km/h i pasazerom Colta nic sie nie stalo - kierowca niemal kompletnie bez szwanku, pasazer mial zlamana reke, Colt w stanie tragicznym
dodam, ze chodzi o auto jednego z najbardziej znanych mechanikow na forum, a kierowal jego syn - to cud, ze nikt nie zginal...