[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Stuki z okolic silnika, klekotanie, buczenie, huczenie ?
vonmat - 15-05-2016, 10:20
piotrellii1, brzmi jak padający zawór EVAP, miałem u siebie dokładnie ten sam problem. Pomogło odłączenie wężyka od puszki z węglem aktywnym i jego zaślepienie. Ktoś już opisywał ten problem na forum, poszukaj.
piotrellii1 - 15-05-2016, 11:09
Wielkie Dzięki vonmat za szybki odzew! Mam nadzieje że tylko to. Czy z tym można jeździć do momentu wymiany? Pozdr.
vonmat - 15-05-2016, 11:16
piotrellii1, osobiście nie wymieniałem tego zaworu, bo służy on tylko i wyłącznie do odprowadzania oparów paliwa do kolektora ssącego, zamiast do atmosfery - ot, pomysł ekologów. Nowy zawór kosztuje około 300 zł i istnieje duża szansa, że po roku znowu się zepsuje.
piotrellii1 - 15-05-2016, 11:19
vonmat, a przy jakim przebiegu zauważyłeś i ile teraz jeździsz bez tego ustrojstwa? Może przebieg nie ma tu znaczenia. Jeszcze raz dzięki. Bo miałem czarne . myśli
vonmat - 15-05-2016, 11:27
piotrellii1, zawór sam w sobie jest i "cyka", ale przez zaślepienie gumowego wężyka w ogóle go nie słychać. U mnie ten zawór powodował błąd DTC P0171, bo zasysał lewe powietrze, dlatego tym bardziej go zaślepiłem. Problem u mnie zaczął się przy przebiegu ok. 100k, w tej chwili mam 115k.
Upewnij się tyko, że to ten zawór.
piotrellii1 - 15-05-2016, 11:38
Czyli jeśli go odłącze: wężyk od puszki z węglem aktywnym i go zaślepie..to powinno ustąpić. Jeśli nie, to mogą być wtedy ..."czarne myśli" np. panewki, zawory itp...i co tam jeszcze..a tak spokojnie jeżdże
vonmat - 15-05-2016, 11:41
piotrellii1, odłącz wężyk i sprawdź, czy zasysa powietrze wydając odgłos cykania. Jeśli tak, to mamy sprawcę.
ps: zawór uaktywnia się dopiero po rozgrzaniu silnika
piotrellii1 - 15-05-2016, 12:16
vonmat Czyli tylko odłączyć sam wężyk? A ten zawór ma być podłączony cały czas? Tak tylko podsumowuje i upewniam się bym czegoś nie zchrznił
vonmat - 15-05-2016, 12:35
piotrellii1, dokładnie.
piotrellii1 - 15-05-2016, 12:49
Jeszcze zapodam fotkę w którym miejscu mogę sciągąc ten wężyk...może i innym posłuży
https://zapodaj.net/d195d3b8e96cc.jpg.html jak coś to mnie popraw vonmat Dzięki , a więc teraz do dzieła
vonmat - 15-05-2016, 13:00
piotrellii1, link nie działa
piotrellii1 - 15-05-2016, 13:14
teraz powinien działać https://zapodaj.net/d195d3b8e96cc.jpg.html
vonmat - 15-05-2016, 13:16
piotrellii1, dokładnie, to ten wężyk
tyku - 15-05-2016, 13:33
Kolega Masiak, opisał problem na str. 6.
Masiak napisał/a: | Panowie tylko spokojnie
To charakterystyczne pukanie pochodzi z zaworu podciśnienia.
Znajduje się patrząc z przodu samochodu po prawej stronie przy kolektorze .Jest to zawór połączony z filtrem węglowym gumową rurką gdzie dalej leci przez wspomniany zawór i wchodzi do silnika.
Jego zadanie ponoć to (ekologia) odsysanie oparów paliwa i dostarczanie ich do komory silnika. A prawda jest taka ze czy on jest czy go nie ma to nic się nie dzieje oprócz wspomnianego pukania Puka w nim elektrozawór który ma gumową membranę w środku i komputer daje impulsy do otwarcia i zamknięcia.
Ja też tego nie mogłem zlokalizować i w ASO też się dziwili. Ale ponieważ miałem trochę czasu wziąłem miska na kanał i słuchałem aż w końcu dotarłem do sedna. Odpiąłem wężyk gumowy od filtra węglowego i ten charakterystyczny stukot stał się bardzo wyraźny. Pierwsze co zrobiłem to odłączyłem zasilanie od zaworu i tak jeździłem ponad miesiąc aby zobaczyć ewentualne skutki uboczne. I nic wszystko było jak przed odłączeniem tylko tyle ze nie było słychać tego pukania .Potem pojechałem do stacji diagnostycznej aby zbadać emisję spalin z zaworem włączonym i bez niego .Wynik był taki sam. No ale nadal nie dawało mi to spokoju i poszukałem trochę w necie i znalazłem na niemieckim forum info dotyczące tego ustrojstwa.
I tak .Część nazywa się VALVES EMISS nr części 8657A049
W Polsce występuje pod nazwą :ZAWÓ PODCISNIENIA nr kat taki sam a cena na rok 2013 wynosiła w ASO 380ZŁ
I faktycznie stukanie ustało ale tylko na rok po roku to samo.
Co ja zrobiłem ? Dołożyłem na wężyku gumowym wychodzącym z filtra węglowego zwykły filterek paliwowy który tłumi te stukanie i teraz jest OK .Słychać delikatnie ze chodzi ale nie wali tak jak poprzednio. |
12421P - 8657A049 - VALVE,EMISSION SOLENOID
12407 - MR312385 - CHAMBER,EMISSION VACUUM CONTROL
piotrellii1 - 15-05-2016, 14:50
vonmat Wiekie Wyrazy Wdzięczności za Błyskawiczną Pomoc!!! Kosiarkowe odgłosy zlokalizowane. Zapodam NA SZYBKO 2 filmy z AKCJI reality. dodam że jestem kompletnym laikiem w tych sprawach. zapis na żywo prawie od poczatku
CZĘŚĆ 3. Wyciągnięcie wężyka z przed filtru węglowego zrobiłem przed uruchomieniem
i uruchomiłem samochód. Tu ciekawą sprawą jest że jak przykładałem palcem to nic sie nie działo. Dopiero jak dłużej przytrzymałem to jakby się odkorkowało tak jak otwiera się szampana i dopiero wtedy zasyssało..co jest na filmie. Tutaj jeszcze myslałem , że to jednak nie to
https://youtu.be/PyfapHm5AtU
CZĘŚĆ 4. Po zasysaniu słychać już różnicę. Zamykam kciukiem wężyk i otwieram. Kosiarkowe odgłosy milkną..:) ..i jest radość
https://youtu.be/VVnD68Ppu7w
(trochę mnie tu martwi jeszcze głośniejsza praca na zimnym silniku..ale może to nie jest tak tragiczne..może tak ma być).
Pozdrawiam i Podziękowania
|
|
|