To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Czarna Sigma :))

angelos - 12-07-2012, 22:01
Temat postu: Re: kolektor
t0m3k napisał/a:
żeby znów nie było ze nic nie robie w wolnym czasie w Sigmie to alternator naprawiony ( jestem z siebie dumny ze nie musiałem go dawać do 'specjalisty') i jeszcze dzisiaj zrobilem sobie na gotowo jedną część kolektora :) zrobiłem jąna czarno a napis ECI MULTI 3000 wypolerowałem :) przynajmniej bedzie widac z daleka ze to ma 3000 ccm :) jutro poleruje tą większą część kolektora. Mam nadzieje ze zdąże przed pracą i bede miał przynajmniej dolot gotowy :)

[url=http://img855.images...9cx.jpg]Obrazek[/URL]

PS: sorki za jakosc i ciemność :)

fajnie wygląda, jak skończysz pokaż całość, lubię czarny kolor 8)

t0m3k - 13-07-2012, 10:08

no spoko :D jak skonczę to pokażę :) na razie musze jakośodkręcic cały wydech od kolektorów wydechowych :) i sie zastanawiam ile szpilek urwę :) tak samo nie mam pojęcia jak umyć silnik od strony sciany grodziowej :)
wojtas - 13-07-2012, 12:58

Może uda się bez urwania :wink: , silnik możesz umyć z podnośnika lub kanału. Ewentualnie można ściągnąć maskę. :P
t0m3k - 13-07-2012, 16:46

chyba spróbuje go umyć z kanału :) tylko mysle jak go porządnie umyc pod kolektorem wydechowym :) bo przeciez on mi bedzie tam troche przeszkadzał :)
wojtas - 13-07-2012, 16:51

Planujesz odkręcić wydech więc miejsca powinno wystarczyć na pędzelek z benzyną ekstrakcyjną.
t0m3k - 13-07-2012, 21:21

oszalałes z tym pędzelkiem :) ale chyba będę tak musiał zrobic :) będę na pewno baaardzo czysty przy tej robocie :)
wojtas - 13-07-2012, 21:57

Nikt nie mówił że będzie lekko. :mrgreen:
t0m3k - 13-07-2012, 23:11

mnie to w sumie nie przeszkadza jak sątrudnosci :) Lubie to Autko i dlatego moge przy nim 'grzebać'. MAcie tu 2 foty gotowego kolektora dolotowego :) nie wyszło to tak jakbym chciał bo musiałbym baaaardzo długo szlifowac ten kolektor zeby był gładki i nie było żadnych skaz :) ale z daleka... powinno ładnie sie swiecic pod maską

W poniedziałek zrzucam wydech :)

PS: ma ktos z was doswiadczenia z chromem w sprayu ? bo potrzebuje sobie pomalowac koncówke wydechu i ramke atrapy chłodnicy bo mam rozwaloną :)

angelos - 15-07-2012, 10:11

t0m3k napisał/a:
pasta polerska 'AutoMax' pierwsze go szlifowałem zeby nie było chropowatej powierzchni, choć i tak została ale w znaaaacznie mniejszym stopniu, a pozniej pasta i filc na wiertarce :)

Na początku czym szlifowałeś, delikatnie papierem ściernym ?

t0m3k - 15-07-2012, 11:26

tak tak :D pierwsze papier scierny gruby, potem drobniejszy i na sam koniec o ziarnistosci 2000 :)
t0m3k - 18-07-2012, 12:16
Temat postu: Alarm
Mam jeszcze jeden malutki problem :) a mianowicie czasami jak otwieram samochód z kluczyka to centralny otwiera wszystkie zamki i za chwile mi je zamyka znowu... czasem za czwartym razem dopiero nie zamknie :) dodam ze sigme otwieram od strony pasazera bo zamek u kierowcy nie dziala, a no i mam jeszcze jeden problem, bo mam pilota do niego ale poprzednia wlascicielka mowiła ze zawsze auto otwierala z pilota a potem nagle przestało działać, moze byc na tyle słaba bateria ze nawet jak siedze w aucie i naciskam przycisk to alarm nie reaguje? :)

Znalazlem centralke od pana'SECURITY' i jest do niej podłączona jedna wtyczka, i wychodzi obok jeden czarny luźny kabel... nie wiecie gdzie on ma byc podpięty ? :D

Tomek - 18-07-2012, 12:21

t0m3k napisał/a:
Mam jeszcze jeden malutki problem :) a mianowicie czasami jak otwieram samochód z kluczyka to centralny otwiera wszystkie zamki i za chwile mi je zamyka znowu... czasem za czwartym razem dopiero nie zamknie :) dodam ze sigme otwieram od strony pasazera bo zamek u kierowcy nie dziala,

mogą być 2 problemy w jednym
zamek/cięgno stawia opór, centralka próbuje otworzyć drzwi, ale cos blokuje i centralka to widzi jako zamknięte drzwi kierowcy, i zamyka resztę

musisz to rozebrać i zobaczyć co tam siedzi

t0m3k - 18-07-2012, 12:26

no chyba nie mam wyjscia :) a da sie jakoś cały zamek wyjąć z drzwi? bo bym pooglądał zapadki czy wszystko pasuje i ewentualnie przypiłował jak cos nie pasuje :) bo wkurza mnie to ze musze otwierac auto od strony pasażera :)
wojtas - 18-07-2012, 13:08

Ja raczej obstawiam uszkodzony któryś z siłowników drzwi przednich, jest trochę na ten temat na forum, wystarczy poszukać i poczytać. Co do czarnego przewodu, może to być antena.
t0m3k - 18-07-2012, 13:22

antena do pilota ? :shock: czyli centralke zostawiam w spokoju :) bede prał tapicerke w aucie to zdejme boczki i obadam te siłowniki :)