Nasze Miśki - Czarna Sigma :))
angelos - 12-07-2012, 22:01 Temat postu: Re: kolektor
t0m3k napisał/a: | żeby znów nie było ze nic nie robie w wolnym czasie w Sigmie to alternator naprawiony ( jestem z siebie dumny ze nie musiałem go dawać do 'specjalisty') i jeszcze dzisiaj zrobilem sobie na gotowo jedną część kolektora zrobiłem jąna czarno a napis ECI MULTI 3000 wypolerowałem przynajmniej bedzie widac z daleka ze to ma 3000 ccm jutro poleruje tą większą część kolektora. Mam nadzieje ze zdąże przed pracą i bede miał przynajmniej dolot gotowy
[url=http://img855.images...9cx.jpg]Obrazek[/URL]
PS: sorki za jakosc i ciemność |
fajnie wygląda, jak skończysz pokaż całość, lubię czarny kolor
t0m3k - 13-07-2012, 10:08
no spoko jak skonczę to pokażę na razie musze jakośodkręcic cały wydech od kolektorów wydechowych i sie zastanawiam ile szpilek urwę tak samo nie mam pojęcia jak umyć silnik od strony sciany grodziowej
wojtas - 13-07-2012, 12:58
Może uda się bez urwania , silnik możesz umyć z podnośnika lub kanału. Ewentualnie można ściągnąć maskę.
t0m3k - 13-07-2012, 16:46
chyba spróbuje go umyć z kanału tylko mysle jak go porządnie umyc pod kolektorem wydechowym bo przeciez on mi bedzie tam troche przeszkadzał
wojtas - 13-07-2012, 16:51
Planujesz odkręcić wydech więc miejsca powinno wystarczyć na pędzelek z benzyną ekstrakcyjną.
t0m3k - 13-07-2012, 21:21
oszalałes z tym pędzelkiem ale chyba będę tak musiał zrobic będę na pewno baaardzo czysty przy tej robocie
wojtas - 13-07-2012, 21:57
Nikt nie mówił że będzie lekko.
t0m3k - 13-07-2012, 23:11
mnie to w sumie nie przeszkadza jak sątrudnosci Lubie to Autko i dlatego moge przy nim 'grzebać'. MAcie tu 2 foty gotowego kolektora dolotowego nie wyszło to tak jakbym chciał bo musiałbym baaaardzo długo szlifowac ten kolektor zeby był gładki i nie było żadnych skaz ale z daleka... powinno ładnie sie swiecic pod maską
W poniedziałek zrzucam wydech
PS: ma ktos z was doswiadczenia z chromem w sprayu ? bo potrzebuje sobie pomalowac koncówke wydechu i ramke atrapy chłodnicy bo mam rozwaloną
angelos - 15-07-2012, 10:11
t0m3k napisał/a: | pasta polerska 'AutoMax' pierwsze go szlifowałem zeby nie było chropowatej powierzchni, choć i tak została ale w znaaaacznie mniejszym stopniu, a pozniej pasta i filc na wiertarce |
Na początku czym szlifowałeś, delikatnie papierem ściernym ?
t0m3k - 15-07-2012, 11:26
tak tak pierwsze papier scierny gruby, potem drobniejszy i na sam koniec o ziarnistosci 2000
t0m3k - 18-07-2012, 12:16 Temat postu: Alarm Mam jeszcze jeden malutki problem a mianowicie czasami jak otwieram samochód z kluczyka to centralny otwiera wszystkie zamki i za chwile mi je zamyka znowu... czasem za czwartym razem dopiero nie zamknie dodam ze sigme otwieram od strony pasazera bo zamek u kierowcy nie dziala, a no i mam jeszcze jeden problem, bo mam pilota do niego ale poprzednia wlascicielka mowiła ze zawsze auto otwierala z pilota a potem nagle przestało działać, moze byc na tyle słaba bateria ze nawet jak siedze w aucie i naciskam przycisk to alarm nie reaguje?
Znalazlem centralke od pana'SECURITY' i jest do niej podłączona jedna wtyczka, i wychodzi obok jeden czarny luźny kabel... nie wiecie gdzie on ma byc podpięty ?
Tomek - 18-07-2012, 12:21
t0m3k napisał/a: | Mam jeszcze jeden malutki problem a mianowicie czasami jak otwieram samochód z kluczyka to centralny otwiera wszystkie zamki i za chwile mi je zamyka znowu... czasem za czwartym razem dopiero nie zamknie dodam ze sigme otwieram od strony pasazera bo zamek u kierowcy nie dziala, |
mogą być 2 problemy w jednym
zamek/cięgno stawia opór, centralka próbuje otworzyć drzwi, ale cos blokuje i centralka to widzi jako zamknięte drzwi kierowcy, i zamyka resztę
musisz to rozebrać i zobaczyć co tam siedzi
t0m3k - 18-07-2012, 12:26
no chyba nie mam wyjscia a da sie jakoś cały zamek wyjąć z drzwi? bo bym pooglądał zapadki czy wszystko pasuje i ewentualnie przypiłował jak cos nie pasuje bo wkurza mnie to ze musze otwierac auto od strony pasażera
wojtas - 18-07-2012, 13:08
Ja raczej obstawiam uszkodzony któryś z siłowników drzwi przednich, jest trochę na ten temat na forum, wystarczy poszukać i poczytać. Co do czarnego przewodu, może to być antena.
t0m3k - 18-07-2012, 13:22
antena do pilota ? czyli centralke zostawiam w spokoju bede prał tapicerke w aucie to zdejme boczki i obadam te siłowniki
|
|
|