To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Polecane filmy!

Anonymous - 14-04-2006, 16:07

Crash - naprawde warto!
Chooper - 15-04-2006, 22:56

Kontrolerzy - bardzo polecam
Nożownik ("Hunted") - Wydawał się wyśmienity, końcówka strasznie rozczarowuje...

piwkotom - 20-04-2006, 20:57

no to jeszcze polece 11:14 fajna wielowatkowa akcja zbiegajaca w finale. Zadna rewelacja ale fajny. Polecam ;)
Cezar - 24-04-2006, 14:25

Epoka lodowcowa 2 - bylem i sie nawet ubawilem :lol: :P
Chooper - 25-04-2006, 22:17

"Chłopcy z Ferajny" - (Goodfellas) - jak ktoś lubi klimaty "The godfather" to gorąco polecam :D

[ Dodano: 26-04-2006, 00:09 ]
"Brudne Sprawy" (Dirty) - całkiem ciekawy...prawie jak GTA SA ;)

[ Dodano: 02-05-2006, 23:47 ]
"Wszyscy jesteśmy Chrystusami" - Dzień Świra IMHO niebotycznie lepszy...tu sie troszke zawiodłem, aczkolwiek całkiem ciekawy element zycia wyciagnięty na światło dzienne, obejżeć mozna...Ciężki film.

JCH - 20-05-2006, 13:24
Temat postu: Polecane filmy
Na czasie - film, o którym głośno w TV, radiu i kościele ;)
A oto jeden z kadrów z tego filmu:

Anonymous - 20-05-2006, 14:13

Chooper napisał/a:
"Chłopcy z Ferajny" - (Goodfellas) - jak ktoś lubi klimaty "The godfather" to gorąco polecam :D

[ Dodano: 26-04-2006, 00:09 ]
"Brudne Sprawy" (Dirty) - całkiem ciekawy...prawie jak GTA SA ;)

[ Dodano: 02-05-2006, 23:47 ]
"Wszyscy jesteśmy Chrystusami" - Dzień Świra IMHO niebotycznie lepszy...tu sie troszke zawiodłem, aczkolwiek całkiem ciekawy element zycia wyciagnięty na światło dzienne, obejżeć mozna...Ciężki film.

hmmmm "Wszyscy jesteśmy Chrystusami" zdecydowanie dobry film...tyle że żeby go zrozumieć trzeba "przeżyć" podobne dzieciństwo co niestety nie jest rzadkością...
pozdrawiam

McDoune - 20-05-2006, 16:11

Wszyscy jesteśmy chrystusami jest na prawde dobry (mimo ze nie mialem podobnego dziecinstwa skłania do refleksji) tylko kiepsko sie go ogląda w kinie gdzie często podczas scen popijaw towarzysze z sąsiednich rzędów się wymieniają swojimi podobnymi opowieściami. I te salwy śmiechu co ku**a też średnio pasoway do całego nastroju :(

Natomiast Kod da Vinci zdecydowanie nie dorównuje książce która (tutaj subiektywna ocena) nie była najlepsza, ale potrafiła wciągnąć. W filmie nic się nie dzieje a rozwiązania wpadają same, nie widać ciągu jak bohater do nich dochodzi.

Mój ulubiony " Lost Highway" choć teraz po kilku latach już nie robi tak kolosalnego wrażenia, to nadal cieszy :)

Chooper - 20-05-2006, 22:36

Święci z Bostonu - rewelka :)
Anonymous - 21-05-2006, 11:35
Temat postu: Re: Polecane filmy
JCH napisał/a:

A oto jeden z kadrów z tego filmu:

Obrazek

A tak poza tematem to jak powstał znaczek mitsubishi?To,że są to trzy diamenty to wiem, o powstanie firmy i kto był jej założycielem też wiem.Ale czemu akurat trzy diamenty-doskonałość??A może jest jakieś głębsze znaczenie tego symbolu, tak jak np. na screenie z filmu, może religijne????

Maciek - 21-05-2006, 18:49

Poczytaj TUTAJ Pozdro
Chooper - 22-05-2006, 09:03

"Więzień nienawiści" (org. American History X) - bardzo dobry IMO opowiadajcy historię neonazisty skina w USA, któremu odwraca się światopogląd.

"Morderca ze wschodu" (org. Evilenko) - świetny triler oparty na faktach o gościu, który zaciupał ponad 50 osób na ukrainie w latach 80',a na początku lat 90' wykonano na nim wyrok kary śmierci.

"Pitbull" (PL) - średniawka...nieudana próba powtórzenia sukcesu z "Psami". Mozna obejżeć chyba tylko ze względu na bardzo dobrze zagrane role Gajosa i Grabowskiego

Cezar - 06-06-2006, 02:34

9-ya rota (9 Kompania) - rosyjskie kino, ale jakie :mrgreen:
Koncowka wojny w Afganistanie ....
Lubie takie filmy wiec polecam :wink:

Chooper - 06-06-2006, 08:12

Cezar napisał/a:
9-ya rota (9 Kompania) - rosyjskie kino, ale jakie

obiema rączkami na TAK, amerykańce takimi środkami by filmu nie nakręcili.

i dorzucę jeszcze "Telefon", gość siedzi w budce cały film i jest namierzony przez snajpera. Niby nic, a film się ogląda 8)

Grześku - 06-06-2006, 08:17

Chooper napisał/a:
Kontrolerzy - bardzo polecam

końcówka jak w czeskim filmie, mimo że to węgierska produkcja.

A co do Kodu DaVinci to najlepsza ekranizacja jakiejkolwiek książki jaką w życiu widziałem. Pomijam wszelkie implikacje związane z tematem książki.
McDoune napisał/a:
Natomiast Kod da Vinci zdecydowanie nie dorównuje książce która (tutaj subiektywna ocena) nie była najlepsza, ale potrafiła wciągnąć. W filmie nic się nie dzieje a rozwiązania wpadają same, nie widać ciągu jak bohater do nich dochodzi.

To nie Indiana Jones :mrgreen: