Off Topic - Polecane filmy!
Anonymous - 14-04-2006, 16:07
Crash - naprawde warto!
Chooper - 15-04-2006, 22:56
Kontrolerzy - bardzo polecam
Nożownik ("Hunted") - Wydawał się wyśmienity, końcówka strasznie rozczarowuje...
piwkotom - 20-04-2006, 20:57
no to jeszcze polece 11:14 fajna wielowatkowa akcja zbiegajaca w finale. Zadna rewelacja ale fajny. Polecam
Cezar - 24-04-2006, 14:25
Epoka lodowcowa 2 - bylem i sie nawet ubawilem
Chooper - 25-04-2006, 22:17
"Chłopcy z Ferajny" - (Goodfellas) - jak ktoś lubi klimaty "The godfather" to gorąco polecam
[ Dodano: 26-04-2006, 00:09 ]
"Brudne Sprawy" (Dirty) - całkiem ciekawy...prawie jak GTA SA
[ Dodano: 02-05-2006, 23:47 ]
"Wszyscy jesteśmy Chrystusami" - Dzień Świra IMHO niebotycznie lepszy...tu sie troszke zawiodłem, aczkolwiek całkiem ciekawy element zycia wyciagnięty na światło dzienne, obejżeć mozna...Ciężki film.
JCH - 20-05-2006, 13:24 Temat postu: Polecane filmy Na czasie - film, o którym głośno w TV, radiu i kościele
A oto jeden z kadrów z tego filmu:
Anonymous - 20-05-2006, 14:13
Chooper napisał/a: | "Chłopcy z Ferajny" - (Goodfellas) - jak ktoś lubi klimaty "The godfather" to gorąco polecam
[ Dodano: 26-04-2006, 00:09 ]
"Brudne Sprawy" (Dirty) - całkiem ciekawy...prawie jak GTA SA
[ Dodano: 02-05-2006, 23:47 ]
"Wszyscy jesteśmy Chrystusami" - Dzień Świra IMHO niebotycznie lepszy...tu sie troszke zawiodłem, aczkolwiek całkiem ciekawy element zycia wyciagnięty na światło dzienne, obejżeć mozna...Ciężki film. |
hmmmm "Wszyscy jesteśmy Chrystusami" zdecydowanie dobry film...tyle że żeby go zrozumieć trzeba "przeżyć" podobne dzieciństwo co niestety nie jest rzadkością...
pozdrawiam
McDoune - 20-05-2006, 16:11
Wszyscy jesteśmy chrystusami jest na prawde dobry (mimo ze nie mialem podobnego dziecinstwa skłania do refleksji) tylko kiepsko sie go ogląda w kinie gdzie często podczas scen popijaw towarzysze z sąsiednich rzędów się wymieniają swojimi podobnymi opowieściami. I te salwy śmiechu co ku**a też średnio pasoway do całego nastroju
Natomiast Kod da Vinci zdecydowanie nie dorównuje książce która (tutaj subiektywna ocena) nie była najlepsza, ale potrafiła wciągnąć. W filmie nic się nie dzieje a rozwiązania wpadają same, nie widać ciągu jak bohater do nich dochodzi.
Mój ulubiony " Lost Highway" choć teraz po kilku latach już nie robi tak kolosalnego wrażenia, to nadal cieszy
Chooper - 20-05-2006, 22:36
Święci z Bostonu - rewelka
Anonymous - 21-05-2006, 11:35 Temat postu: Re: Polecane filmy
JCH napisał/a: |
A oto jeden z kadrów z tego filmu:
Obrazek |
A tak poza tematem to jak powstał znaczek mitsubishi?To,że są to trzy diamenty to wiem, o powstanie firmy i kto był jej założycielem też wiem.Ale czemu akurat trzy diamenty-doskonałość??A może jest jakieś głębsze znaczenie tego symbolu, tak jak np. na screenie z filmu, może religijne????
Maciek - 21-05-2006, 18:49
Poczytaj TUTAJ Pozdro
Chooper - 22-05-2006, 09:03
"Więzień nienawiści" (org. American History X) - bardzo dobry IMO opowiadajcy historię neonazisty skina w USA, któremu odwraca się światopogląd.
"Morderca ze wschodu" (org. Evilenko) - świetny triler oparty na faktach o gościu, który zaciupał ponad 50 osób na ukrainie w latach 80',a na początku lat 90' wykonano na nim wyrok kary śmierci.
"Pitbull" (PL) - średniawka...nieudana próba powtórzenia sukcesu z "Psami". Mozna obejżeć chyba tylko ze względu na bardzo dobrze zagrane role Gajosa i Grabowskiego
Cezar - 06-06-2006, 02:34
9-ya rota (9 Kompania) - rosyjskie kino, ale jakie
Koncowka wojny w Afganistanie ....
Lubie takie filmy wiec polecam
Chooper - 06-06-2006, 08:12
Cezar napisał/a: | 9-ya rota (9 Kompania) - rosyjskie kino, ale jakie |
obiema rączkami na TAK, amerykańce takimi środkami by filmu nie nakręcili.
i dorzucę jeszcze "Telefon", gość siedzi w budce cały film i jest namierzony przez snajpera. Niby nic, a film się ogląda
Grześku - 06-06-2006, 08:17
Chooper napisał/a: | Kontrolerzy - bardzo polecam |
końcówka jak w czeskim filmie, mimo że to węgierska produkcja.
A co do Kodu DaVinci to najlepsza ekranizacja jakiejkolwiek książki jaką w życiu widziałem. Pomijam wszelkie implikacje związane z tematem książki.
McDoune napisał/a: | Natomiast Kod da Vinci zdecydowanie nie dorównuje książce która (tutaj subiektywna ocena) nie była najlepsza, ale potrafiła wciągnąć. W filmie nic się nie dzieje a rozwiązania wpadają same, nie widać ciągu jak bohater do nich dochodzi. |
To nie Indiana Jones
|
|
|