To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CAxA] Podświetlenie niektórych włączników

Hugo - 29-12-2007, 17:29

SlaVkoEg napisał/a:
Ja wymienilem swoje na czerwone tzn. narazie tylko pokretla od nawiewow i zapalniczke
Znaczy to, że po wymianie tych żarówek na czerwone teraz podświetlenie jest również ładne czerwone :?: Zastanawiałem się kiedyś jakie będzie na czerwonych żarówkach.
Anonymous - 29-12-2007, 19:23

tak. Jak chcesz to zrobie zdjecie i sam zobaczysz :)
Hugo - 29-12-2007, 19:47

SlaVkoEg napisał/a:
Jak chcesz to zrobie zdjecie i sam zobaczysz
OK zrób i wklej tutaj.
Anonymous - 29-12-2007, 22:37

Oto link do zdjecia jednak znowu rozladowal mi sie akumulator i slabo to jakies podswietlone :/ Brakuje jeszcze podswietlonych przyciskow ale wszystko w swoim czasie i jak to zrobie to mysle ze wtedy bedzie dopiero dobry efekt ;)

[ Dodano: 29-12-2007, 22:39 ]
aha i tam gdzie jest pokretlo od regulowania temperatury powietrza jest biala zarowka dlatego ze swiecacy element jest juz zabarwiony (jak widac czesc na niebiesko i czesc na czerwono)

Anonymous - 13-01-2008, 17:55

teraz z kolei mnie zaciekawiłeś.
co masz w standardowym miejscu na radio(nad nawiewem i zegarem) jeśli samo radio masz w tym schowku do którego klapka jest prawie wszędzie powyłamywana :)

londolut - 13-01-2008, 18:12

Radio jest w standardowym miejscu, zobacz jaka jest odległość do zapalniczki, tam między radiem jest jeszcze ta półeczka z wyrwaną klapką ;)

[ Dodano: 13-01-2008, 18:14 ]
P.S. SlaVkoEg, też coś takiego chce wykombinować tylko na niebiesko, mam niebiesko białe podświetlenie w radiu, wyglądało by to nieźle mam nadzieję. A podświetlenie tego ringu z zapalniczki da się zmienić?

Anonymous - 13-01-2008, 18:32

londolut, da sie. tam jest taka sama zarowka jak w zegarach. Wymieniasz zarowke na kolor jaki chcesz i taki bedzie. trzeba wykrecic tylko ten uchwyt na kubki i cos tam chyba jeszcze ale nie pamietam. W kazdym badz razie nic trudnego. Sa tam dwie zarowki, jedna do zapalniczki a drugo do popielniczki.

Alexander napisał/a:
co masz w standardowym miejscu na radio(nad nawiewem i zegarem) jeśli samo radio masz w tym schowku do którego klapka jest prawie wszędzie powyłamywana

Radio mam w sandardowym miejscu czyli pod nawiewami i nad ta zamykana poleczka ;)

[ Dodano: 13-01-2008, 18:37 ]
oto zdjecie na ktorym widac jak to mam umieszczone ;) Co do podswietlenia to musze jeszcze zrobic w reszcie wlacznikow i wtedy bedzie ladny efekt ;)

londolut - 13-01-2008, 18:41

Hehehe, ta klapa to jest chyba mankament :) :P Ja też jej nie mam ;)
Anonymous - 13-01-2008, 18:55

ja ja mam le polamana lecz mysle ze daloby rade ja naprawic ale szczerze mowiac to bardziej podoba mi sie bez :]
Anonymous - 13-01-2008, 19:10

racja, coś mnie zaćmienie jakiś naszło:)

a klapkę do tej półeczki to mam ale te małe plastikowe zawiasiki na których sie trzyma sa powyłamywane wiec nawet nie ma czego sklejać

Anonymous - 15-01-2008, 21:03

Właśnie zabrałem się za wymienianie żarówek w desce i wszystko byłoby pięknie, ale te nowe też nie świecą...
Póki co wymieniłem 4 żarówki T5 z konsoli środkowej (2 podświetlania regulacji nawiewu, popielniczki i zapalniczki) i świeci mi tylko popielniczka :/

Zdemontowałem również reszte przycisków w których są żarówki, bo stwierdziłem, że jak już się bawię w wymianę to od razu zrobie wszystko. Niestety jedyne co udało mi się osiągnąć to to, że przestały mi świecić liczniki.
I teraz moje pytanie... czy podświetlanie, czegokolwiek w CA0 jest w jakiś sposób zależne od innego przycisku lub podświetlenia (np: wypinam regulację natężenia oświetlenia liczników, to od razu liczniki przestają świecić, etc...)?

Jutro sprawdze gniazda próbnikiem, ale chciałem się tak na szybko zapytać, bo może to zupełnie normalne i powinienem na spokojnie wszystko zmontować i wtedy zacznie świecić.
A może uszkodziłem coś przy roskręcaniu konsoli? Tylko co?

Aha... żarówki są na bank dobre, bezpieczniki sprawdzałem przed wymianą i były OK.

Anonymous - 15-01-2008, 21:29

oskee napisał/a:
bezpieczniki sprawdzałem przed wymianą i były OK.

to moze sprawdz jeszcze po ;)

londolut - 15-01-2008, 22:27

SlaVkoEg napisał/a:
oskee napisał/a:
bezpieczniki sprawdzałem przed wymianą i były OK.

to moze sprawdz jeszcze po ;)

Sprawdź jeszcze w konsoli czy wszystko siedzi odpowiednio, czy niema zaśniedziałych zestyków, czy kabla gdzieś nie złamałeś (mnie się udało i też nie świeciło ale już OK ;) ). Jak będziesz sprawdzał bezpieczniki to weź miernik i sprawdź zwarcie, bo widziałem już takie bezpieczniki, które na oko były ok, nieprzepalone, a miernik pokazywał rozwarty i gniazda z bezpieczników czy nie zaśniedziały.

Hugo - 15-01-2008, 22:37

oskee napisał/a:
czy podświetlanie, czegokolwiek w CA0 jest w jakiś sposób zależne od innego przycisku lub podświetlenia
Nie jestem pewien, ale co niektóre podświetlenia są od siebie zależne (jak jedno nie działa to drugie też nie). Miałem ten sam problem, ale nie pamiętam z czym dokładnie. Pozakładaj wszędzie nowe żarówki i wszystko podłącz i wtedy sprawdź.
Anonymous - 15-01-2008, 22:54

Dzięki za sugestie, jutro jak będę miał czas to złoże miśka do kupy i zobaczymy.

Z tymi bezpiecznikami to jest jeszcze jedna sprawa... czy podświetlenie popielniczki jest na tym samym bezpieczniku co zapalniczki? Jeśli tak to bezpieczniki OK, bo tak jak napisałem popiołka się świeci.

Może przy wyciąganiu gniazd z żarówkami ponadrywałem kabelki? Czy te plastikowa gniazdka do których wciska się żarówkę są rozbieralne?

EDIT DLA POTOMNYCH:

Za wszystko odpowiada reguacja natężenia oświetlenia. Po jej wypieciu robi się ciemno, przestają działać kierunkowskazy i ogólnie kibel.