Nasze Miśki - Za(Avance)owany Srebrny EA5A by mjsystem
Marcino - 15-10-2014, 12:02
Torp12 napisał/a: | mjsystem napisał/a: | Ale mamy już tarcze(też nowe tylko do przetoczenia) |
A po co przetaczać nowe tarcze ? |
Bo są krzywe?
Torp12 - 15-10-2014, 12:57
Marcino napisał/a: |
A po co przetaczać nowe tarcze ?
Bo są krzywe? |
To znaczy że nie są nowe?
WreX - 15-10-2014, 13:15
Torp12 napisał/a: | To znaczy że nie są nowe?
|
Niekoniecznie, znajomy powiedzmy kupił nowiuśkie tarcze do Meagane I i po 3 dniach jazdy zaczęło się bicie a po 7 były tak krzywe że tłukło niemiłosiernie, dopiero po przetoczeniu było ok.
Torp12 - 15-10-2014, 13:46
WreX napisał/a: |
Niekoniecznie, znajomy powiedzmy kupił nowiuśkie tarcze do Meagane I i po 3 dniach jazdy zaczęło się bicie a po 7 były tak krzywe że tłukło niemiłosiernie, dopiero po przetoczeniu było ok. |
No ale tutaj kolega dopiero co kupił, także jak nowe tarcze mogą być krzywe już na starcie ?:]
Tomek - 15-10-2014, 13:51
Torp12 napisał/a: | No ale tutaj kolega dopiero co kupił, także jak nowe tarcze mogą być krzywe już na starcie ?:] |
uwierz, że mogą
kupiłem kiedyś tarcze TRW, krzywe jak ....
"na szczęście" piasta też była krzywa i udało się tak założyć, że się zniwelowało prawie do zera
Torp12 - 15-10-2014, 13:55
Tomek napisał/a: |
uwierz, że mogą
|
To chyba wtedy idziesz do tam gdzie kupiles i oddajesz badziew a nie na własny koszt toczysz.
Tomek - 15-10-2014, 14:20
Torp12 napisał/a: | Tomek napisał/a: |
uwierz, że mogą
|
To chyba wtedy idziesz do tam gdzie kupiles i oddajesz badziew a nie na własny koszt toczysz. |
co zrobisz, jak masz auto rozgrzebane, musisz czymś jeździć na codzień, masz pilny wyjazd, etc.
a w sklepie - ściągnięcie towaru trwa minimum 1 dzień, reklamacja (o ile łaskawie uznają) trwa kilka tygodni, etc.
poza tym, mjsystem nie napisał, że ma nowe tarcze ze sklepu do toczenia, tylko, że nowe (podejrzewam, że w chodziło o "prawie nowe")
mjsystem - 15-10-2014, 14:23
Torp12 napisał/a: |
mjsystem napisał/a:
Ale mamy już tarcze(też nowe tylko do przetoczenia)
A po co przetaczać nowe tarcze ? |
Poprzedni właściciel założył nowy komplet na krzywe piasty. Odchył jest w granicy 0.3mm, więc ponad wartość dopuszczalną. Co do przednich, to "mechanik" ma jakieś norweskie, tylko, że kilka kilometrów zrobiły. Ten sam problem co z tylnymi. szkoda kupować nowe, skoro stare po przetoczeniu będą jak nowe
Torp12 napisał/a: | To znaczy że nie są nowe? |
Nie są ze sklepu.
Tomek napisał/a: | "na szczęście" piasta też była krzywa i udało się tak założyć, że się zniwelowało prawie do zera |
Ot własnie był ten sam problem.
Torp12 napisał/a: | To chyba wtedy idziesz do tam gdzie kupiles i oddajesz badziew a nie na własny koszt toczysz. |
Wtedy oddałbym.
Zagadka wyjaśniona.
Czasem słowo "nowy" można różnie rozumieć. To ja tak lakonicznie napisałem
sveno - 15-10-2014, 19:15
mjsystem napisał/a: | A teraz już wiem, że na wesele lancerem jedziemy | nieeeeee, miala być kolumna Galantów
mjsystem - 16-10-2014, 09:13
sveno napisał/a: | mjsystem napisał/a:
A teraz już wiem, że na wesele lancerem jedziemy
nieeeeee, miala być kolumna Galantów |
Ale wyszła Moja wina, bo chciałem robić na lepszych częściach. Japaneze poleciał po bandzie(nie pierwszy już raz) i zlał nas. Czekanie na łożyska od niego było bez sensu. Kupujemy chinole z nadzieja, że wytrzyma. Koniec naprawy auta się przesunął w czasie
komarsnk - 16-10-2014, 21:55
No pięknie.. Co się nie dzieje - Sławek z Galantem
Temat ma 11 stron a ja go pierwszy raz widzę...
Może kiedyś znajdę czas na napisanie historii mojego Czarnucha...
Rób rób Sławku Gala - czymś trzeba jeździć za 20 lat
mjsystem - 17-10-2014, 09:22
komarsnk napisał/a: | Temat ma 11 stron a ja go pierwszy raz widzę... |
komarsnk napisał/a: | Rób rób Sławku Gala - czymś trzeba jeździć za 20 lat |
Za 20 lat to mi prawko ze starości zabiorą
komarsnk napisał/a: | Może kiedyś znajdę czas na napisanie historii mojego Czarnucha... |
Rób, to niewiele kosztuje a satysfakcja wielka. Kilka minut dziennie
Galancior94 - 19-10-2014, 15:04
https://www.facebook.com/...?type=1&theater
Ale masz sławnego Galanta
Fragu - 19-10-2014, 19:16
hahaha właśnie o tym samym pomyślałem dzisiaj
mjsystem - 19-10-2014, 23:50
Galancior94 napisał/a: | Ale masz sławnego Galanta |
Patrz dwa dni mnie w domu nie było i już się moim Galem fejs rozporządza
|
|
|