[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - MMCS - Mitsubishi Multi Communication System
becu - 28-11-2016, 20:22
Ale chodzi o ilość ile utworów możemy jednocześnie wgrać za jednym razem, czyli 99, ale w sumie na dysku może być i 1000 jeśli jest tyle miejsca czy chodzi o to, że 99 utworów może być jednocześnie na dysku HDD i nie da się dograć żadnym możliwym sposobem kolejnych dopóki nie usunie się czegoś z tych 99 już wgranych?
pentional - 29-11-2016, 20:11
Na jednej liście odtwarzania w MMCS może być max 99 utworów.
List odtwarzania może być w MMCS 9999.
grzesiopol - 29-11-2016, 22:33
becu, Nie zrozumiałeś. Jednorazowo można dograć maksymalnie 99 utworów, te 99 utworów możesz dogrywać tyle razy ile będziesz miał miejsca. Te 99 utworów wynika zz tego, że musimy utworzyć płytę formatu Audi CD która zapisze się w MMCS jako pojedyncza lista zawierająca 99 utworów.
pentional napisał/a: | Na jednej liście odtwarzania w MMCS może być max 99 utworów. | dokładnie tak i wynika to z właściwości płyty Audio CD a dokładniej z ograniczenia ilościowego części mogących znaleźć się na jednej płycie.
pentional napisał/a: | List odtwarzania może być w MMCS 9999. | tak jest w Grupie Oryginal, plus 2 listy po 50 utworów w Grupie My Best plus 999 list po 99 utworów w grupach NEW Group co daje nam 989901 + 100 + 98901= 1088902 utworów. ale chyba tyle miejsca nie ma na dysku bo to razem daje nam przy pliku wielkości 3Mb ponad 3 terabajty muzy
[ Dodano: 30-11-2016, 14:24 ]
Update poradnika
Poradnik do MMCS
Link do paczki z SonicStage i sv-convert - programy free
https://drive.google.com/open?id=0Bxdza4YlDYWtdnc3OGV5SlIybmM
Bizi78 - 30-11-2016, 15:24
Grześ, profi robota .
Fajnie by było abyś wszystkie poradniki wrzucił w jeden temat i mod go podkleił w technicznym .
grzesiopol - 30-11-2016, 15:34
Tak też zamierzałem zrobić, tylko tematów o MMCS jest tak dużo, że szkoda nowego zakładać. Jeszcze nie wszystko mam opanowane ale pomysł dobry. Mam troche tego uzbieranego i chętnie się podzielę. Tu też jest problem, że teoretycznie sprawy dotyczą kilku modeli tj Lancer X, ASX i Outlander II, Pajero IV itp.
Bizi78 - 30-11-2016, 15:55
Warto zrobić temat typu faq, podkleić go u góry na stronie i najlepiej zamknąć, aby się nie rozrastał niepotrzebnymi postami .
grzesiopol - 30-11-2016, 16:24
Teraz zajmę się dopracowaniem CD-text i jego budową tak aby mi pokazywało to co ja chce a nie to co MMCS chce pokazać.
Ta to wyglądało za pierwszym razem (teraz mam o wiele gorzej bo cos ze znacznikami namieszałem )
Zaczynając od góry 01 jest zmienne przez MMCs i jest to numer kolejny listy odtwarzania, Discopolo 01 / After Party to już program ImgBurn sam wstawił gdy w opcjach CD-text w ImgBurn zaznaczyłem Żaden dla Dysku (a własciwie to program domyślnie tak zaznaczył), wziął nazwę albumu ze znacznika ale już wziął After Party czyli wykonawcę z pierwszego utworu. Tego nie chciałem i myślałem, że MMCS pobiera nazwę albumu i wykonawcę poszczególnych utworów (tak jest opisane w instrukcji do MMCS) ale tak nie było.
Poniżej aktualny odtwarzany utwór i jego tytuł 01 Kocham cię (kiedy biegasz nago) i czas trwania to akurat jest dla mnie prawidłowe. To 01 jest chyba numerem ścieżki ze znacznika mp3 i tytuł też był ze znacznika.
Potem ta lista poszczególnych utworów, hmm jest to OK wtedy kiedy mam jednego wykonawcę ale troche mi sie nie podoba jeżeli mam kilku wykonawców bo bym chciał aby pokazał mi też artystę przy każdym tytule.
Kilka razy (chyba z 15 )zmieniałem różne ustawienia w opcjach CD-text i albo mi wychodziło to co wyżej, albo troche inaczej, albo też gdy nie miałem któregoś znacznika to w ogóle nic nie było a właściwie jakieś dziwne nazwy nie wiadomo skąd brane.
Musze opatentować co i jak zapisać. Mniej więcej już wiem.
Znaczniki które muszą być
Tytuł - zawiera tytuł utworu np "Kocham cię" ale dla utworów tego samego wykonawcy, dla różnych wykonawców chyba powinien być dodany wykonawca np. "After Party - Kocham cię"
Artysta - tutaj powinien być znacznik
Album - tutaj nazwa Albumu, dla wszystkich plików taka sama
nr sciezki - powinien być bo nawet przy sortowaniu utworów do konwersji programy (SonicStage) sortują je po nr ścieżek, a jest to bardzo ważne aby było potem dobrze wyświetlane w MMCS tzn aby utwór pasował do opisów
Jest jeszcze kilka znaczników ale jak już pisałem muszę jeszcze pokombinować, żeby było dobrze.
No masz rację Rafał trzeba tak zrobić, coś takiego jak np. było w Lancerach C6x i starsze
pentional - 30-11-2016, 22:06
Zazwyczaj znaczniki (nazwy i wykonawców piosenki) można zmieniać w programie muzycznym - tylko nie pamiętam czy to ma 100%-towe przełożenie na to co widać w MMCS.
grzesiopol - 01-12-2016, 07:01
Tak można zmienić tylko mi chodzi o to jakie muszą być aby było wyświetlane w MMCS. Do znaczników używam mp3Tag bo tym można nawet zmieniać masowo znaczniki - polecam ten program.
Na pewno musi być: Tytuł, Artysta, Album, Ścieżka wczoraj zrobiłem płytkę dla albumu jednego wykonawcy i to 23 mixy takie po około 1 godzinę, może jutro zrobię dla kilku wykonawców i zobaczę jak to będzie wygladać.
Na pewno trzeba przed konwersją zrobić tak aby nazwa pliku koniecznie zawierała na początku numer porządkowy bo program sc.convert jakoś dziwnie po swojemu zmienia kolejność i korzysta z nazwy pliku a nie ze znaczników. Musi być tak:
01 Artysta - Tytuł
02 Artysta - Tytuł
03 Artysta - Tytuł
itd
Przeważnie pliki mp3 jezeli sa brane w katalogach to mają taki zapis ale problem jest gdy ma sie pojedyncze, wtedy trzeba zmieniać i dodać numer.
pentional - 03-12-2016, 10:57
Masową numerację w nazwach plików można zrobić wykorzystując program Total Commaneder.
http://forum.programosy.p...a-vp924856.html
grzesiopol - 03-12-2016, 13:57
Chyba jednak szybciej będzie w mp3Tag. Tam możesz zrobić konwersje np, nazwy na znacznik, znacznik na nazwę itp. co najwazniejsze mozesz sobie wybrać nawet format jak ma to wygladać. Program jest w miare intuicyjny i chwila z nim a będziesz pan zadowolony.
Dzisiaj chyba zrobie sobie drugą płytkę ale z różnymi artystami. Dopiero z dwoma płytkami pójde do MMCSa bo tak z jedną latać i wyjmować HDD to się za bardzo nie chce.
becu - 04-12-2016, 21:53
grzesiopol, poradnik super. Mam tylko pytanie ile mniej więcej zajmuje miejsca jedna piosenka na dysku? Powiedzmy taka ok. 3 - 4 minut? Bo zastanawiam się czy jest sens kupić większy dysk np. 80GB
grzesiopol - 04-12-2016, 23:48
Przykładowo plik mp3 11.85 Mb trwajacy 5,11 po konwersji na sc ma rozmiar 4,8 Mb. 99 utworów mp3 wielkości 906 Mb po konwersji na sc zajmuje 377 mb (około 6 godzin), 23 mixy po około 1 godzinę w mp3 zajmujące 3,41 Gb po konwersji na sc zajmie około 1,36 Gb. Dysk gdzie jest serwer ma około 18 GB to możesz sobie policzyć ile mniej więcej wejdzie utworów. Około 4,7 tyś utworów, 274 minut muzyki jezeli dobrze liczę i czegoś nie pochrzaniłem. Plus tej metody to, że możesz sobie dodać pliki większe niz wejdą na płytę Audio CD (około 21 utworów, 74 minuty - 1 godzina 14 minut na jedna płytę Audio CD).
fargo - 05-12-2016, 15:53
becu napisał/a: | większy dysk np. 80GB |
Ja mam założony dysk 120GB, z czego ponad 90GB to partycja na muzę
becu - 08-12-2016, 21:34
A można wgrywać te 99 krótkich utworów, żeby utworzył się wpis na dysku przed skopiowaniem całego pliku z komputera na dysk, z płyty CD-RW? Bo gdzieś kiedyś wyczytałem, że z płyty na server można wgrywać tylko jeśli zamknie się sesję na płycie, tzn. nei będzie można już nić na nią dograć.
|
|
|