Outlander I GEN Techniczne - Outlander 2.0T miga check engine i nierowno pracuje
luk2501 - 24-11-2020, 22:30
Jeżeli była czyszczona przepustnica proponuję posprawdzać wężyki podciśnienia a po odpięciu aku przepustnica sama się zaadoptuje. Najlepiej na benzynie, chwilę to trwa ale powinno samo się unormować. Niestety jest to samochód który wymaga troskliwego i fachowego serwisu a o to ciężko przykładem jest np rozrząd który notorycznie jest źle składany przez mechaników.
ogrodnikmat - 27-11-2020, 16:16
przewody podciśnienia posprawdzałem ale brak poprawy...
elektryk - 27-11-2020, 20:37
Odeptnij podciśnienie zasysające opary znad pokrywy głowicy. Jak się ustabilizuje to przypuszczam że silniczek krokowy wyzionął ducha (albo mechanik po zepsuł).
ogrodnikmat - 28-11-2020, 12:41
odpięte i bez poprawy... to co mogłem samemu posprawdzać to posprawdzałem... następny krok to sprawdzenie ciśnienia na cylindrach... może to tylko zbieg okoliczności że auto zaczęło kaprysić po odbiorze od mechanika... ale to już u mechanika do którego pójdzie w następnym tygodniu bo sam nie mam aparatury... każda sugestia mile widziana
[ Dodano: 25-12-2020, 09:42 ]
po dłuższym odwlekaniu terminu przez mechanika samochód wreszcie trafił do innego mechanika... dosłownie wczoraj taki prezent pod choinkę. po kilku godzinach tel że naprawiony. okazało się ze przestawiony rozrząd o 2 zęby. Moje pytanie brzmi czy przy wymianie sprzęgła zdjęciu koła zamachowego możliwe jest przestawienie rozrządu czy to jest zbieg okoliczności? samochód mam od pół roku rozrząd wymieniał poprzedni właściciel rok temu mam paragon na części. przejechane na nim około 12-13tyśkm Z tego co zaobserwowałem to pasek mitsuboshi a napinacze po numerach na paragonie to japan line tylko cena 170zł to jak na ceny w internecie to trochę mało ale może rok temu takie były. teraz tylko geometria, poprawa gazu i mam nadzieje że nic się już nie będzie z nim działo. wesołych świąt:)
Bizi78 - 25-12-2020, 10:46
Raczej to zbieg okoliczności no chyba że mechanik odpalał na popych .
Rafik83 - 01-10-2021, 06:22
Siema wygląda na to że i mie ten problem dopadł błąd P2138 a razem z nim P0033.
Podczas jazdy stracił móc przestał reagować na pedal gazu dopiero po wciśnięciu w podłogę auto zaczęło się łaskawie toczyć. Check najpierw świecił a jak odpiąłem i podpiąłem kostkę od przepustnicy to migal a jak później odpiąłem aku to na chwilę zgasł i później znów się zaświecił normalnie 😅🤭 auto przez 50m jechało normalnie I za chwilę znów przestawało I tak za każdym zgaszeniem i krótkim postoju jechało normalnie za każdym razem coraz dalej aż w końcu 2km przed domem przeszło mu
flower1976 - 07-10-2021, 23:15
U mnie po problemie P0170 i P0301 sytuacja się uzdrowiła gdy: zamiast instalacji tartarini założyłem reduktor Alaska Nordic, komp KME Nevo, wtryski Barracuda. Zupełnie inny samochód 🤪
W@sio - 08-10-2021, 11:55
Rafik83 napisał/a: | jechało normalnie za każdym razem coraz dalej aż w końcu 2km przed domem przeszło mu |
Nie chcę Cię martwić, ale to normalne objawy padającego czujnika położenia pedału przyspieszenia
Rafik83 - 08-10-2021, 12:10
W@sio napisał/a: | Rafik83 napisał/a: | jechało normalnie za każdym razem coraz dalej aż w końcu 2km przed domem przeszło mu |
Nie chcę Cię martwić, ale to normalne objawy padającego czujnika położenia pedału przyspieszenia |
I to jest bardzo dobra wiadomość
[ Dodano: 08-10-2021, 12:11 ]
A od tamtej pory przeszło mu i nic się nie dzieje
tościk - 11-10-2021, 10:32
Rafik83 napisał/a: | A od tamtej pory przeszło mu i nic się nie dzieje |
Do czasu aż auto będzie najbardziej potrzebne. Outlandery tak mają, czekają na ten właściwy moment, żeby właściciela najbardziej wnerwić
Rafik83 - 11-10-2021, 10:46
tościk napisał/a: | Rafik83 napisał/a: | A od tamtej pory przeszło mu i nic się nie dzieje |
Do czasu aż auto będzie najbardziej potrzebne. Outlandery tak mają, czekają na ten właściwy moment, żeby właściciela najbardziej wnerwić |
No to mój to wyjątkowo wredny egzemplarz
Rzymianin13 - 20-03-2022, 10:19
Witam wszystkich, jestem świeżym posiadaczem Outka I 2,4 no i objawy jak u Rafik83 . Prześledziłem cały temat i mam nadzieje że to tylko czujnik przepustnicy
P.S
Błędy u mnie p2122, 2127, 2138
Po resecie (wyciągam bezpieczniki różowy 30a i zielony 40a) na jakiś czas jest ok ale problem wraca
|
|
|