Outlander III Ogólne - Rok z Outlanderem
arokub - 14-06-2017, 13:44
A propos podświetlenia sterowania szybami, to macie zupełną ciemność na przełącznikach? W modelu 2017 klawisz sterowania szybą kierowcy ma minimalne (wręcz mikroskopijne, ale coś jest) podświetlenie po włączeniu świateł mijania
Trochę przeszkadza mi umiejscowienie tych przełączników na drzwiach, ostatnio przypadkiem oparłem tam rękę, otworzyłem okno z tyłu i zapytałem córki dlaczego otwiera okno
Tafla - 14-06-2017, 15:00
Zupełnie mi nie przeszkadza. Tam nawet na klawiszu od kierowcy jest wypukłość (jak w klawiaturze na F albo J) i nawet nie patrzę a już wiem którą szybę chce otworzyć.
sla - 14-06-2017, 15:04
arokub napisał/a: | W modelu 2017 klawisz sterowania szybą kierowcy ma | Kierowcy zawsze miały, w reszcie pożałowali. W Mitsubishi (ja miałem Lancera) są jakoś tak dziwnie umieszczone, że też potrafiłem otworzyć okno nie to co potrzeba, szczególnie po ciemku.
SK666 - 28-06-2017, 07:44
Kiedy w grudniu 2016 zakładałem ten temat, samochód miał przejechane 20kkm. Po następnych 10 tysiącach nadszedł czas i na kolejne sprawozdanie.
będzie krótko
Podsumowując, po przejechanych 30kkm nic się nie wydarzyło, auto spisuje się dobrze, klocki i tarcze nie wymagają wymiany, a moje pozytywne nastawienie do Outlandera również nie uległo zmianie. Jestem tak samo, jeśli nie bardziej zadowolony jak w dniu zakupu.
tomoman - 30-06-2017, 03:11
Ja właśnie walnąłem 8500 kilometrów w 3 tygodnie i jako "cywilną" wyprawówkę mogę zdecydowanie Outlandera polecić. Ostatnie 2 dni po 10h w samochodzie, wygodnie, bez zmęczenia, świetnie trzyma się drogi - również w mega ulewie na śliskiej drodze. Prędkości zgodne z przepisami - palił od 8 do 10 litrów, zależnie od kraju i ukształtowania terenu - klima non stop, tryb 4WD Auto. I zdecydowanie polubiłem aktywny tempomat, chociaż myślałem, że tego nie potrzebuję, to teraz nie wyobrażam sobie jazdy bez tego na autostradzie.
[ Dodano: 30-06-2017, 09:28 ]
z zalet dodam jeszcze 2 rzeczy, które mi się przypomniały
1 zaskoczyła mnie wydajność klimatyzacji - temperatura 43 stopnie, samochód nagrzany i bardzo szybko w środku robiło się przyjemnie po odpaleniu klimatyzacji.
2 mimo rozmiarów, łatwo się manewruje tym samochodem w ciasnych miastach i parkingach. co jakiś czas słyszałem z fotela obok "teraz to na pewno otrzesz, nie ma szans"
SK666 - 01-07-2017, 12:42
tomoman napisał/a: | 1 zaskoczyła mnie wydajność klimatyzacji - temperatura 43 stopnie, samochód nagrzany i bardzo szybko w środku robiło się przyjemnie po odpaleniu klimatyzacji. |
to fakt, tylko trzeba uważać, bo można się nieźle załatwić.
Zabrałeś Outka na Sycylię?
Ja oddałem samochód w ręce Tokyo. Zobaczymy, co mi tam zmajstruje. Plany są ciekawe, na pewno będzie relacja po odbiorze
tomoman - 02-07-2017, 12:20
SK666 napisał/a: | tomoman napisał/a: | 1 zaskoczyła mnie wydajność klimatyzacji - temperatura 43 stopnie, samochód nagrzany i bardzo szybko w środku robiło się przyjemnie po odpaleniu klimatyzacji. |
to fakt, tylko trzeba uważać, bo można się nieźle załatwić.
Zabrałeś Outka na Sycylię?
Ja oddałem samochód w ręce Tokyo. Zobaczymy, co mi tam zmajstruje. Plany są ciekawe, na pewno będzie relacja po odbiorze |
Płw Iberyjski A co Ci Tokyo robi?
[ Dodano: 02-07-2017, 12:24 ]
IMG_3173 by Tom M, on Flickr
Outek w Sierra Nevada w Andaluzji
esesen - 02-07-2017, 15:12
Piękne zdjęcie. Rozumiem, że obok była myjnia
SK666 - 02-07-2017, 17:41
tomoman, Zdjęcie roku!!! przepiękne...
musi być cudowna podróż, spotykasz tam jakieś inne Outki?
(Gibraltar zaliczysz?)
Na razie żeby nie zapeszać nie będę się rozpisywał, poczekam na efekty pracy Tokyo i wtedy dopiero prezentacje, wywiady, autografy
tomoman - 02-07-2017, 18:49
Ja już wróciłem. Co do wyglądu, to był chyba 6 dzień - dzień przed wyjazdem zrobiłem go Meguiars Ultimate Wash & Wax do mycia na sucho:
https://automotohit.pl/srodek-do-bezpiecznego-mycia-woskowania-samochodu-bez-wody-MEGUIARS-Ultimate-Wash-Wax-Anywhere
Efekt jak widać, mimo podróży utrzymał się dosyć długo.
Co do wyjazdu - tak, był i Giblartar i Sagres, i Porto i Santiago de Compostella i parę jeszcze innych miejsc Outków trochę tam jeździło, ale głównie III, starszych mniej. Sporo też jeździło Pajero, różne roczniki i L200. Dużo samochodów zniszczonych tam jeździ, nawet nie chodzi o przecierki, bo to wiadomo w tych krajach, ale od słońca i kurzu poniszczone. Mnóstwo np. Ibiz ze lakierem odłażącym w każdym miejscu itp. - szczególnie południe Portugalii. No generalnie polecam kierunek, chociaż kawał drogi. W Hiszpanii sporo darmowych dróg i trochę płatnych, da się przeżyć. Portugalia znacznie więcej płatnych, tam nawet ekspresowe są płatne - najdrożej i tak Francja.
Tafla - 02-07-2017, 22:46
Świetne zdjęcie i wyprawa też niczego sobie
rej - 03-07-2017, 06:50
No, oglądając zdjęcia trochę się rozmarzyłem
Amstaf11 - 04-07-2017, 12:09
Hey
Zdjęcia i sama podróż super...aż bierze zazdrość Może założymy zakladkę -gdzie na wakacje z opisem, trasą cenami cos takiegi jak na forum cro.pl wierzę że byłoby ciekawie i fajnie a może nawet jakaś wspólna wyprawa tak jakby razem bo w jednym kierunku ale osobno Mój prepers woli all inclusive ( twierdzi że dla niej wakacje od domu różnia sie otoczeniem w którym siedzi w garach ) ale ja lubię jeżdzić a nie fruwać
Tafla - 04-07-2017, 22:07
Cytat: | ale ja lubię jeżdzić a nie fruwać
|
My do tej pory też zawsze samolotem ale w tym roku zmiana. Jedziemy autem do Chorwacji. Zobaczymy jak Outlander się spisze. Zawsze wynajmowaliśmy auto na miejscu bo nie jesteśmy z tych co płacą x PLN żeby być tylko w hotelu a nie zobaczyć kawałka kraju do którego się jedzie także cieszę się, że będzie to znajome auto a nie Fiesta albo inna Ibiza
SK666 - 05-07-2017, 07:35
No i jak tu samochodem nie jeździć, jak można legalnie (!) takie piękne czasy wykręcać. W praktyce wygląda to całkiem podobnie, testowałem już kilkukrotnie
żródło: Mapy Google
|
|
|