Nasze Miśki - Reaktywacja Galanta - Wszyc
Andrew - 30-08-2011, 13:58
Możliwe
Czekam z niecierpliwością czy zagada
Wszyc - 30-08-2011, 14:40
Nie pali -_-' deejay miał racje że to nie wszystko sprawdzę jeszcze wtyczki czy nie są pozamieniane od wtrysków i ciśnienie na listwie paliwa -_-'
jak wszystko ok to rozbiorę osłonę rozrządu i zerknę czy na 101% rozrząd jest dobrze chodź już to 4 razy sprawdzałem i jak nie to to czujnik położenia wałka nadaje się do wywalenia albo sam komp ECU jest trochę podejrzane bo coś świruje bo nie podaje napięcia na pompę paliwa w ogóle musiałem pompę paliwa podłączyć na krótko pod stacyjkę
4G63 nieźle się zfochowało i zdecydowanie nie lubi nowszej budy i nie chce współpracować -_-'
rosomak1983 - 30-08-2011, 15:00
Wszyc napisał/a: | zdecydowanie nie lubi nowszej budy |
u mnie lubi
Wszyc - 30-08-2011, 18:31
o o o coś zaczyna się dziać powoli zaczyna chcieć odpalić auto nawalone jest coś z elektryką przez gazowników ( poprzednio silnik był na gazie w inny aucie ) wtryski były jakoś w chory sposób podpięte minusy sterujące były podpięte dobrze pod kompa pod wejścia 51 pierwszy wtrysk 52 drugi 60 trzeci i 61 czwarty a plusy powinny być pod MFI Reley a były podłączone tak że plus pierwszego wtrysku był pod sterowanie wtrysku drugiego czyli pod 52 drugi pod 60 trzeci pod 61 a czwarty nie wiadomo gdzie
Podłączyłem plusy od razu pod aku a minusy tak jak trzeba pod kompa i już auto próbuje zaskoczyć bez wspomagania plakiem w dolot
Jutro pobawię powietrzem i może leciutko przesunę CAS w jedną stronę a potem w drugą w celu lekkiego zmienienia kąta zapłonu może wtedy zaskoczy jeszcze wytrę świece i uszczelnię lepiej dolot i dobrze zarobie te wtryski bo na razie na próbę są na "skrętkę" prowizorycznie
Wojciech Bogacz - 30-08-2011, 19:07
Wszyc napisał/a: | Podłączyłem plusy od razu pod aku a minusy tak jak trzeba pod kompa i już auto próbuje zaskoczyć bez wspomagania plakiem w dolot |
Jest postęp Świetnie !
m6riano - 30-08-2011, 22:11
Wszyc napisał/a: | Nie pali -_-' |
W Gdańsku będe cały łikend...i w związku z tym że nie miałem okazji Cie poznać(na zlocie)...jak przyjadę to ma zagadać...jeśli nie..to zostawię po sobie małą blu pamiątkę..;-)
Wszyc - 30-08-2011, 22:25
ja Ciebie nie widziałem ale Twój samochód to i z księżyca pewnie w nocy było widać
W sobotę pewnie jestem zajęty ale w niedziele od południa jestem na chacie tylko że w Gdyni mieszkam nie w Gdańsku
Następna pielgrzymka haha
jacek11 - 30-08-2011, 22:36
Krzychu,pieronie jeden,jak mówiłem,że coś z kolejnością podłączenia wtrysków nie tak,to się nie chciało sprawdzić
I pomyśleć,że na zlocik mógłby sam przyjechać
Wszyc - 30-08-2011, 22:45
to nie do końca kolejność wtrysków wyszło że w ogóle po chińsku są podłączone
Po za tym to dalej nie koniec
A na zlot i tak bym nie przyjechał Jacku nie ma wydechu nie mam hamulców nie mam zawieszenia prawie nie odważył bym się drugi raz na taką przygodę jak wypad na wilkasy do dziś nie wiem jakim cudem dojechałem na te wilkasy tylko z przednimi hamulcami i z uszkodzonym bananem który obiecywałem mkm'owi że go wymienię a po cichu nasmarowałem towotem i przyjechałem na starym ( ale w łeb dostane )
Po za tym nie ma co pokazywać i czym sie chwalić puki co
m6riano - 31-08-2011, 00:09
Tak to przynajmniej do ciebie pielgrzymki doginają...;-)
Oskar2000 - 31-08-2011, 10:21
a co z immo ?? ecu pochodzi z auta w którym był immo czy nie?? bo była podobna sytuacja a silnik odpalił dopiero wtedy jak ecu, ta skrzynka immo i kluczyk były w komplecie może ecu ma wgrany kod ??
Wszyc - 31-08-2011, 11:54
z tego co wiem to nie było immo przy tym silniku nie wiem czy w ogóle w galantach E3 było immo
Wszyc - 31-08-2011, 15:27
dopiero na 101 stronie ale żyje misiek odpalił chodzi dławi się po czasie ale to kwestia ustawienia powietrza na wolnych
Andrew - 31-08-2011, 15:28
Pierwszy gratuluję
Wszyc - 31-08-2011, 15:31
właśnie oglądam filmiki z pierwszego odpalenia i się jaram haha ( będą później )
|
|
|