To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Reaktywacja Galanta - Wszyc

Andrew - 30-08-2011, 13:58

Możliwe :mrgreen:
Czekam z niecierpliwością czy zagada :wink:

Wszyc - 30-08-2011, 14:40

Nie pali -_-' deejay miał racje że to nie wszystko sprawdzę jeszcze wtyczki czy nie są pozamieniane od wtrysków i ciśnienie na listwie paliwa -_-'

jak wszystko ok to rozbiorę osłonę rozrządu i zerknę czy na 101% rozrząd jest dobrze chodź już to 4 razy sprawdzałem i jak nie to to czujnik położenia wałka nadaje się do wywalenia albo sam komp :roll: ECU jest trochę podejrzane bo coś świruje bo nie podaje napięcia na pompę paliwa w ogóle musiałem pompę paliwa podłączyć na krótko pod stacyjkę :roll:

4G63 nieźle się zfochowało i zdecydowanie nie lubi nowszej budy i nie chce współpracować -_-'

rosomak1983 - 30-08-2011, 15:00

Wszyc napisał/a:
zdecydowanie nie lubi nowszej budy

u mnie lubi :P

Wszyc - 30-08-2011, 18:31

o o o coś zaczyna się dziać powoli zaczyna chcieć odpalić auto nawalone jest coś z elektryką przez gazowników ( poprzednio silnik był na gazie w inny aucie ) wtryski były jakoś w chory sposób podpięte minusy sterujące były podpięte dobrze pod kompa pod wejścia 51 pierwszy wtrysk 52 drugi 60 trzeci i 61 czwarty a plusy powinny być pod MFI Reley a były podłączone tak że plus pierwszego wtrysku był pod sterowanie wtrysku drugiego czyli pod 52 drugi pod 60 trzeci pod 61 a czwarty nie wiadomo gdzie

Podłączyłem plusy od razu pod aku a minusy tak jak trzeba pod kompa i już auto próbuje zaskoczyć bez wspomagania plakiem w dolot

Jutro pobawię powietrzem i może leciutko przesunę CAS w jedną stronę a potem w drugą w celu lekkiego zmienienia kąta zapłonu może wtedy zaskoczy jeszcze wytrę świece i uszczelnię lepiej dolot i dobrze zarobie te wtryski bo na razie na próbę są na "skrętkę" prowizorycznie

Wojciech Bogacz - 30-08-2011, 19:07

Wszyc napisał/a:
Podłączyłem plusy od razu pod aku a minusy tak jak trzeba pod kompa i już auto próbuje zaskoczyć bez wspomagania plakiem w dolot

Jest postęp :) Świetnie !

m6riano - 30-08-2011, 22:11

Wszyc napisał/a:
Nie pali -_-'

W Gdańsku będe cały łikend...i w związku z tym że nie miałem okazji Cie poznać(na zlocie)...jak przyjadę to ma zagadać...jeśli nie..to zostawię po sobie małą blu pamiątkę..;-)

Wszyc - 30-08-2011, 22:25

ja Ciebie nie widziałem ale Twój samochód to i z księżyca pewnie w nocy było widać :D

W sobotę pewnie jestem zajęty ale w niedziele od południa jestem na chacie tylko że w Gdyni mieszkam nie w Gdańsku :P

Następna pielgrzymka haha :D

jacek11 - 30-08-2011, 22:36

Krzychu,pieronie jeden,jak mówiłem,że coś z kolejnością podłączenia wtrysków nie tak,to się nie chciało sprawdzić :wink:
I pomyśleć,że na zlocik mógłby sam przyjechać :wink:

Wszyc - 30-08-2011, 22:45

to nie do końca kolejność wtrysków wyszło że w ogóle po chińsku są podłączone :)
Po za tym to dalej nie koniec

A na zlot i tak bym nie przyjechał Jacku :) nie ma wydechu nie mam hamulców nie mam zawieszenia prawie :) nie odważył bym się drugi raz na taką przygodę jak wypad na wilkasy do dziś nie wiem jakim cudem dojechałem na te wilkasy tylko z przednimi hamulcami :P i z uszkodzonym bananem który obiecywałem mkm'owi że go wymienię a po cichu nasmarowałem towotem i przyjechałem na starym :P ( ale w łeb dostane ) :P
Po za tym nie ma co pokazywać i czym sie chwalić puki co :)

m6riano - 31-08-2011, 00:09

Tak to przynajmniej do ciebie pielgrzymki doginają...;-)
Oskar2000 - 31-08-2011, 10:21

a co z immo ?? ecu pochodzi z auta w którym był immo czy nie?? bo była podobna sytuacja a silnik odpalił dopiero wtedy jak ecu, ta skrzynka immo i kluczyk były w komplecie może ecu ma wgrany kod ??
Wszyc - 31-08-2011, 11:54

z tego co wiem to nie było immo przy tym silniku nie wiem czy w ogóle w galantach E3 było immo
Wszyc - 31-08-2011, 15:27

dopiero na 101 stronie ale żyje misiek :P odpalił chodzi :P dławi się po czasie ale to kwestia ustawienia powietrza na wolnych :)
Andrew - 31-08-2011, 15:28

Pierwszy gratuluję :P
Wszyc - 31-08-2011, 15:31

właśnie oglądam filmiki z pierwszego odpalenia i się jaram haha :P ( będą później :D )