To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że... część IX REKOMBINACJA

joujoujou - 09-04-2026, 00:00

Ciepło nie jest, fakt. I, przynajmniej u mnie, nieprędko będzie.

Kawa.

Marcino - 09-04-2026, 06:52

No kto wstaje z rana ten skrobie szybki:)
joujoujou - 10-04-2026, 00:01

Sypało gęsto gradem razy kilka, ale w ciągu dnia. Nic skrobać nie trzeba.

Kawa.

jacek11 - 10-04-2026, 22:44

Nadszedł piątek, więc po raz siedemdziesiąty szósty w tym temacie ogłaszam łikend :D :D :D :!: :!: :!:
Oczywiście zimowa aura nie chce się wynieść, i trzeba rano rękawiczki zakładać. No cóż, był czas przywyknąć.

joujoujou - 11-04-2026, 09:40

Znów śnieg (to jest kwiecień czy grudzień?), ale znów się nie utrzyma. 3 na plusie i mocno wieje.

Kawa.

Krzyzak - 11-04-2026, 20:41

U mnie dziś ładnie słoneczko przygrzało. W cieniu czuć było chłód, ale na słońcu to krótki rękawek był OK. Właśnie skończyłem pierwsze w tym roku ognisko + kiełbaski. Zupełny spontan.
joujoujou - 12-04-2026, 12:52

Kolejny w tym roku grilek wczoraj, nie liczę który - ile było sobót, tyle ich w sumie było. :P

Zrosiło mnie tylko 3 razy, za czwartym razem polało okrutnie - ale że to już była końcówka grilowania więc się schowałem na 5 minut do domu. Na zupełnie sam koniec oczywiście wyszło pełne słońce, a jakże! :lol:

Piwka się wypiły, mięsko się zjadło. 8)

Dzisiaj czas na zabawę z przywracaniem NASa do stanu używalności. Jak na razie system postawiony i skonfigurowany, klient torrent też - w tym zostało jeszcze przywrócić mu torrenty, ale już z innej lokalizacji. I to będzie zabawa! :D

Marcino - 16-04-2026, 07:11

Mglisto z rana. Około 0.
Czekam na ciepłą wiosnę.

joujoujou - 17-04-2026, 00:00

Ciepła wiosna jest odwołana. :P

Kawa.

Krzyzak - 17-04-2026, 07:06

Nie jest odwołana - wczoraj było u mnie 17 stopni, na jutro prognoza jest na jeszcze więcej.
Jak tam się rozwijają protesty w Irlandii? - bo podobno macie ostrą cenzurę medialną nałożoną.

Marcino - 17-04-2026, 08:40

Jest dobrze nie ma co. Ogrzewanie tylko co 2 dni na trochę jest urucjamiane aby temp w łazienkach podbić.
Moto gotowe do sezonu. Kamper też chyba bedzie miał wycieczkę nawet może już dziś.

jacek11 - 17-04-2026, 22:09

Jest piątek, jest wieczór, więc siedemdziesiąty siódmy raz w tym temacie ogłaszam łikend :!: :!: :!:
joujoujou - 18-04-2026, 09:15

Krzyzak napisał/a:
Jak tam się rozwijają protesty w Irlandii? - bo podobno macie ostrą cenzurę medialną nałożoną.
Protesty już się praktycznie skończyły, te najbardziej dotkliwe zostały spacyfikowane przez policję przy niewielkim (głównie sprzętowym) udziale wojska. Największym utrudnieniem były zresztą dla przeciętnego zjadacza chleba - nikt nawet nie próbował w jakikolwiek sposób urzykrzać życia szeroko pojętemu aparatowi władzy - bo temu wszak np. brak paliwa na niektórych stacjach zupełnie nie przeszkadzał.

Co do cenzury - takiej nie było w mainstreamowych mediach - protesty były relacjonowane często, czasem na żywo. O tzw. mediach społecznościowych się nie wypowiem, bo nie używam.

Trochę paradoksalnie wyglądała formuła niektórych protestów - kawalkada ciężarówek, traktorów i innych pojazdów wolno tocząca się szosą/ulicą/autostradą - protest przeciwko cenom paliwa poprzez spalanie jeszcze większej ilości paliwa? :lol:

Interesujący fakt - podczas covidu ceny były tak samo wysokie (a biorąc pod uwagę inflację to nawet sporo wyższe), a jakoś nikt nie protestował. :P

Pani jou stwierdziła że jej to wszystko i tak mniej dotyczy, bo (mając samochód elektryczny) ceny prądu nie podlegają gwałtownym fluktuacjom i ona nadal "tankuje" za tyle samo. Oczywiście że ceny paliw mają wpływ na ceny wszystkiego innego, dlatego owo "niedotyczenie" odnosi się wyłącznie do ładowania baterii. :)

Kawa numer dwa. 8)

AidsD - 23-04-2026, 14:22

Dzień dobry.
Co taka przerwa w pisaniu?

joujoujou - 24-04-2026, 00:02

Najwyraźniej nikomu się nie chciało. ;)

Kawa i do pracy.