Mitsubishi Trójmiasto - Pomorskie - Pozdrowienia z ulicy
Marcino - 15-06-2012, 09:03
Silverrr napisał/a: | Krzyzak napisał/a: | akbi i silver na obwodnicy wczoraj
jeszcze wcześniej - ok. 14, na spacerowej, ciemnozielony rekin kombi - miło było pomachać, rejestracja GTC... to ten sam, którego widziałem ostatnio zjeżdżającego na Selgros |
Ja to miałem wątpliwości czy to ktoś z naszych, ale po stwierdzeniu Akbiego, że "tylko Krzyżak może jechać prawym pasem po obwodnicy" to byłem już pewien, szczególnie, że blacha mi jakoś krążyła w pamięci w sektorze "znajoma" |
To nie byłem ja....tym bardziej na prawym pasie. A ogólnie to nawet w wiosce zwanej Tczewem rekinów przybywa. U mnie na zakładzie jest już 3 z moim a przez 6 lat byłem sam.
Krzyzak - 15-06-2012, 11:58
Pewnie że nie Ty, bo ja...
A że chłopaki jechali żółtym... seatem??? to ich nie poznałem
Dodam, że chwilę później też na prawy pas wbili...
Silverrr - 20-06-2012, 18:31
Kangurkiem a nie Seatem Zjechali bo odbijali na zjazd ^^
Pozdro dla kierowcy niebieskiej Evuni 10 na obwodnicy wczoraj
Krzyzak - 21-06-2012, 07:54
Silverrr napisał/a: | Zjechali bo odbijali na zjazd | no widzisz, jak łatwo komuś łatkę przyczepić
btw. - wczoraj na auchan - czerwony CJx - tankował obok mnie, ale zorientowałem się, że to Colt, dopiero gdy odjechał...
rapart - 28-06-2012, 10:56
Pozdrowienia dla Mare, którego widziałem dzisiaj za mną na Świętojańskiej - nawet pozdrowiłem światłami, ale chyba nie zauważył
raddex - 10-07-2012, 15:48
Pozdrowienia dla widzianego wczoraj czerwonego colta CJO z ramkami Mitsumaniaki, stojącego pod Auchan, bliżej Jyska. Zostawiłem mu wizytówkę za wycieraczką. Może to ten sam co Krzyżak widział.
Krzyzak - 10-07-2012, 22:20
ja ostatnio na szadółkach widuję granatowego rekina (bardzo ładny) oraz bordowego wersja usa (ciągle brudny - ten to przypadkiem nie Mariusza?
Kubot - 11-07-2012, 13:25
Właśnie zastanawiałem się kto mi taką niespodziankę zostawił za wycieraczką Pana Krzyżaka też chyba widziałem w tylnim lusterku Pracuje Leroy Merlin wiec można mnie tam często zobaczyć. Pozdrowienia dla Mitsumaniaków z Trójmiasta.
Krzyzak - 11-07-2012, 23:24
A ja w auchan robię zakupy. Dziś też tankowałem, bo paliwo niczym sie nie różni prócz ceny - kiedyś jakiegoś oszonowego spota trzeba zrobić
Kubot - 12-07-2012, 00:55
No trzeba zrobić... ja się pisze Co do paliwa do jazdy w lecie nie mam większych zastrzeżeń (poza spalaniem) ale co do zimowych mrozów miałem problemy z odpaleniem przy ponad minus 20. Inni koledzy co tam tankowali też mieli takie problemy. Jeżeli chodzi o LPG to taka sama sytuacja w zimę auchanowska benzyna nie daje rady...przy tankowaniu na innej stacji problem znika. Tankuje tam bo mam blisko. Podam tez mały przykład.. Trasa około 440km zatankowałem za 170zł na stacji auchan dojechałem na miejsce na początku rezerwy. Powrotna droga stacja Lotos zatankowałem za 150zł (paliwo droższe o parę może nawet paręnaście groszy nie pamiętam już ile ale na pewno było go mniej) dojechałem na miejsce około 20km przed rezerwa. Trasa taka sama , styl jazdy podobny, bardzo spokojny jak na mnie Wnioski mówią same za siebie..
Krzyzak - 12-07-2012, 07:04
Tankuję na tej stacji od min. 5 lat - wcześniej głównie Colta, bo Galant mało jeździł. Nie miałem problemów z odpalaniem auta nawet przy -37* - a tak zimno było 2 lata temu.
Co do spalanie - u mnie nic się nie zmienia - prowadzę od paru lat kilka auto testów i tam też (spritmonitor) zapisywana jest stacja. Nie ma żadnych wskazań, że paliwa z Auchan pali więcej. Wg mnie tak duża stacja (sprzedająca ogromne ilości paliwa) nie może sobie pozwolić na gorszą jakość paliwa - zbyt duże ryzyko. O ON czy LPG się nie wypowiem, bo nie mam.
pierafal - 12-07-2012, 11:28
Jesli dyskusja o tej samej stacji Auchan w Redzie to wczoraj tankowalem tam LPG za 2,52!!! i dojechalem na nim prawie do Lodzi, spalanie wyszlo takie samo jak na innych stacjach.
racenty - 12-07-2012, 17:23
W rumi bardziej niż w redzie Generalnie tankuje tam już jakiś czas i nie widzę różnicy czy to w mocy czy w spalaniu <LPG>. Benzynę biorę tam tylko co do odpalania. Ostatnio mieli gaz za 2,47 :F
Kubot - 13-07-2012, 02:36
Opinii będzie pewnie tyle ile użytkowników stacji Auchan Ja tankuje w Gda 4 lata i dla lepszego samopoczucia przy dużych mrozach wole zatankować na innej stacji i też nie mam problemu Kolega z pracy który po zalaniu Pb nie mógł odpalić Hondy Civic 5 gren z instalacja LPG którego musiałem ciągnąć do pobliskiej stacji shella i dopiero po zatankowaniu tam Honda odpaliła. Nie ma już dobrego zdania o tej stacji No i oczywiście już tam nie tankuje. Inny znajomy taksówkarz z Rumi tankuje ON na tamtejszej stacji Auchan mówi że nie widzi żadnej różnicy miedzy innymi stacjami. Kolejny kolega po zatankowaniu LPG w Gda twierdził że podczas jazdy (przy rozgrzanym silniku) samochód przełączał mu się na benzynę.Po zatankowaniu gazu na innej stacji problem znikną. Wniosek nasuwa mi się jeden... Jeżeli jeździ i nic się nie dzieje to lać i nie przepłacać. Jeśli coś się dzieje to lać na innej stacji
Marcino - 13-07-2012, 08:49
racenty napisał/a: | Ostatnio mieli gaz za 2,47 :F |
Też tak chce
|
|
|