Nasze Miśki - Sportowa Elegancja
Torp12 - 15-04-2014, 21:58
Wskoczył dzisiaj letni setup. Przy okazji zdjętych kół i posiadania odpowiedniego klucza (30) targnolem sie raz jeszcze na tylne amortyzatory. Wynik? 2:0 dla nich. No tak sie śruba z lewej strony zapiekła ze nie idzie jej ruszyć. Klucz, młotek, przedłużka nic nie dało rady. Także w majówke trzeba uderzyć w to mocniejszym sprzętem:]
Przy okazji czy z przodu przewód od ABS-u to powinien być tak ułożony??
deejay - 15-04-2014, 22:03
Torp12 napisał/a: | Przy okazji czy z przodu przewód od ABS-u to powinien być tak ułożony?? |
Tak .
Torp12 - 15-04-2014, 22:05
Dziękować
wyderka - 15-04-2014, 22:08
Gdzieś ty tam dopatrzył klucz 30 do wymiany amortyzatorów
Torp12 - 15-04-2014, 22:15
wyderka napisał/a: | Gdzieś ty tam dopatrzył klucz 30 do wymiany amortyzatorów |
Dolna śruba mocująca jest na klucz 17. Przy poprzedniej próbie jej odkręcenia zamiast niej poluzowała się ta tuleja duża na której siedzi amortyzator... Teraz ją dokręciłem ostro a i tak nie dałem rady...
wyderka - 15-04-2014, 22:21
dokręć tuleje następnie podgrzej śrubę w niej i albo pneumatem albo dużą siła odkręć nie ma bata żeby nie puściło możesz w razie czego jeszcze przytrzymać tuleje kluczem
Torp12 - 15-04-2014, 22:24
wyderka napisał/a: | dokręć tuleje następnie podgrzej śrubę w niej i albo pneumatem albo dużą siła odkręć nie ma bata żeby nie puściło możesz w razie czego jeszcze przytrzymać tuleje kluczem |
Taaa jakbym miał palnik, kompresor i klucz pneumatyczny to dawno by już było zrobione :]
wyderka - 15-04-2014, 22:26
to zapraszam albo jakiś ogarnięty warsztat
robertdg - 15-04-2014, 22:31
wyderka napisał/a: | dokręć tuleje następnie podgrzej śrubę w niej i albo pneumatem albo dużą siła odkręć nie ma bata żeby nie puściło możesz w razie czego jeszcze przytrzymać tuleje kluczem
| Niby jak ma podgrzać srubę w niej skoro śruba jest wkręcona w tuleje, na niej osadzony jest amor na gumowym silentblocku, podejście z palnikiem równa się zniszczeniu, powodzenia z podejściem pneumetem do tej śruby.
Torp12, zaopatrz się w porządną nasadkę 17 z dobra przedłużka, najwazniejsze to zerwać śrube, dalej już powinna sie odkręcać palcami
wyderka - 15-04-2014, 22:41
robertdg napisał/a: | Niby jak ma podgrzać srubę w niej skoro śruba jest wkręcona w tuleje, na niej osadzony jest amor na gumowym silentblocku, podejście z palnikiem równa się zniszczeniu, powodzenia z podejściem pneumetem do tej śruby. |
tak odpowiem na to HEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHE.................HEHEHEHEHEHEHEHEHEHE, zakład o nowy amortyzator ze to odkręcę z użyciem palnika i nic nie uszkodzę? baa nawet pneumatem się zmieszczę do tej 17 hehe
Piwor - 15-04-2014, 23:09
Czytam i czytam, a nie mogę znaleźć sedna sprawy. Co tam się nie chce odkręcić 30ką?
wyderka - 15-04-2014, 23:20
Dolne mocowanie amotyzatora w zwotnicy sie popuscilo
robertdg - 15-04-2014, 23:37
wyderka napisał/a: | robertdg napisał/a: | Niby jak ma podgrzać srubę w niej skoro śruba jest wkręcona w tuleje, na niej osadzony jest amor na gumowym silentblocku, podejście z palnikiem równa się zniszczeniu, powodzenia z podejściem pneumetem do tej śruby. |
tak odpowiem na to HEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHE.................HEHEHEHEHEHEHEHEHEHE, zakład o nowy amortyzator ze to odkręcę z użyciem palnika i nic nie uszkodzę? baa nawet pneumatem się zmieszczę do tej 17 hehe |
Zaprezentowałeś całkiem niezły poziom na dyskusje, nie muszę nic udowadniać bo wiem, że można coś zrobić w sprytny sposób bez skrajnych metod, ale trzeba pomyśleć.
Tyle ode mnie w tym temacie i nie będe kontynuował tego tematu na takim poziomie dyskusji.
wyderka - 15-04-2014, 23:59
robertdg napisał/a: | wyderka napisał/a: | robertdg napisał/a: | Niby jak ma podgrzać srubę w niej skoro śruba jest wkręcona w tuleje, na niej osadzony jest amor na gumowym silentblocku, podejście z palnikiem równa się zniszczeniu, powodzenia z podejściem pneumetem do tej śruby. |
tak odpowiem na to HEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHE.................HEHEHEHEHEHEHEHEHEHE, zakład o nowy amortyzator ze to odkręcę z użyciem palnika i nic nie uszkodzę? baa nawet pneumatem się zmieszczę do tej 17 hehe |
Zaprezentowałeś całkiem niezły poziom na dyskusje, nie muszę nic udowadniać bo wiem, że można coś zrobić w sprytny sposób bez skrajnych metod, ale trzeba pomyśleć.
Tyle ode mnie w tym temacie i nie będe kontynuował tego tematu na takim poziomie dyskusji. |
Wzajemnie ty nasz "mentorze" ,(....)*
*/ Wydreka - zbastuj - lubie Cie chłopie i nie będę paskować jak podzielisz się swoją wiedzą....
robertdg - 16-04-2014, 07:27
Fajnie że Ci sie wydaje że dużo o mnie wiesz, kolejny raz w swojej wypowiedzi jedziesz po mnie. Czy naprawdę masz tylko do dyspozycji argumenty takie aby kogoś gnoić/deptać, etc Czy ja w stosunku do Ciebie napisałem coś uwłaczającego Tobie
Nie uważam się za mentora i do tego nie dąze.
|
|
|