Carisma - Ogólne - [Cari 1.9DI-D] juz jest ! :)
Rafal_Szczecin - 28-11-2007, 18:26
andy1 napisał/a: | oczywiście, że dzwoń dla kilku stówek warto. |
wiem, zamawiajac juz u samego Japaneze, w kieszeni zostaje 750 zl . a jezeli w volvo lub reno beda mieli jeszcze taniej, to nic tylko sie cieszyc .
przeplywka ta nie wystepuje niestety w zadnym zamienniku, tylko i wylacznie w oryginale.
andy1 napisał/a: | I czy tego elementu nie można regenerować? |
mowia ze nie mozna, w ogole ja nie wiem co tam ( i przez co ) moze sie w tym przeplywomierzu popsuc ...
wazu - 28-11-2007, 20:18
Cytat: | mowia ze nie mozna, w ogole ja nie wiem co tam ( i przez co ) moze sie w tym przeplywomierzu popsuc ... | Swojego czasu w fordzie eskorcie miałem dziwne objawy po włączeniu silnika (dusił się po dodaniu gazu), więc udałem się do mechaniora, który stwierdził, że przepływówka kaput i trzeba wymienić. Popatrzyłem na ceny w allegro, podrapałem się w głowę i wykręciłem przepływówkę. Nie mam dwóch lewych rączek, więc po pokonaniu dziwnych śrubek (chyba specjalnie takie łebki robią, żeby ich nie móc wykręcić), dobrałem się do bebechów ustrojstwa. Okazało się, że na elemencie pomiarowym (chyba tak trzeba nazwać taki pręcik przypominający żernik żarówki), przez który przepływa powietrze jest kompletnie zawalony kurzem. Delikatnie toto oczyściłem pędzelkiem i skręciłem z powrotem w całość. Po odpaleniu samochód ożył, a jego dolegliwości odeszły w zapomnienie Nie wiem czy przepływówka w cari dałaby się rozkręcić (ale jeżeli jest pewne, że jest walnięta to niczym się nie ryzykuje), wtedy luknąć jak w środku wygląda (być może dolega jej taki sam banalny problem jak tej z mojego eskorta).
Rafal_Szczecin - 03-12-2007, 12:30
cari bangla ! po wymianie przeplywomierza jest ok
Robson86 - 03-12-2007, 19:26
To gratki Rafal nareszcie mozesz sie cieszyc jazda
pozdroo
Rafal_Szczecin - 03-12-2007, 20:52
powiem tak, samochod zapier... jak glupi juz dawno tak nie smigal wiec przeplywomierz pada przez jakis czas
i chyba wiem co bylo powodem padniecia "starego" . w kratkach poumieszczane sa w jakims tam odstepie czasu takie kwadraciki, i niektore z nich poprostu sie poodklejaly ,i teraz lataja, jak mi sie zachce, to moze to w dzien rozbiore i pokaze
cala naprawa zamknela sie naszczescie w kwocie 1000 zl .
400 przelywomierz z przesylka
oraz
prawie 600 zl za podpiecie do komputera ( usunecie bledow ) ,wymiane swieczek oraz robocizne
maxwell61 - 07-12-2007, 23:16
Rafal_Szczecin, nie ma jednak nic piekniejszego jak banan na twarzy zadowolonego klienta ...ciesze sie że znów bedzieśz mykał przez dzurawe ulice Szczecina
Rafal_Szczecin - 09-12-2007, 16:50
pytanie
czy DiD zapowietrzy sie ,gdy zabraknie wachy ?
jezeli tak, to gdzie dokladnie znajduje sie odpowietrznik .
pytam , bo chce zrobic test ile wkoncu ma moj zbiornik paliwa oraz przy ilu km pokazujacych przez komputer cari zgasnie bo nie bedzie miala wachy, bo cos powatpiewam w to ,ze moj zbiornik ma 60 litrow ...
Anonymous - 09-12-2007, 17:23
Podobno się zapowietrzy.Ja nie próbowałem bo poco sobie robotę robić.Masz linka do tego tematu
http://www.mitsubishi-gra...=odpowietrzanie
Rafal_Szczecin - 09-12-2007, 18:02
dziekuej za pomoc, ja musze sprobowac, bo cos mi sie wydaje, ze ten moj zbiornik paliwa nie ma tych 60 litrow, bo zydu zapala sie , teoretycznie gdy mam jeszcze ok 12-14 litrow ropy .
Pieniek - 09-12-2007, 18:57
Ma na pewno 60 l. u mnie też rezerwa się zapala jak jest ok. 10-12 l w baku. A pompka odpowietrzająca jest podobno gdzieś z boku na lewo od akumulatora to taka gumowa spłaszczona gruszka.
Pozdrawiam.
phot - 10-12-2007, 12:58
Witajcie. Wiecie co to troche dziwne bo u mnie rezerwa wlacza sie dopiero jak wskazowka spada ponizej ostatniej kreski... Wtedy to juz chyba mam znacznie mniej jak 12litrow... Chodz kto wie... Moze cos z moim carimem nie tak..
Pozdrawiam
Rafal_Szczecin - 10-12-2007, 14:27
no ja tez tak mam, ze ponizej ostatniej kreski to mi sie zydu zaczyna palic, i gdy jade zatankowac to wchodzi ok 48 litrow ,czyli teoretycznie 12 powinno zostac ( czyli na ok 180 km ) ... a ten glupek mi pokazuje, ze do przejechania mam jeszcze tylko 50-80 km
Anonymous - 10-12-2007, 14:40
Rafal_Szczecin napisał/a: | no ja tez tak mam, ze ponizej ostatniej kreski to mi sie zydu zaczyna palic, i gdy jade zatankowac to wchodzi ok 48 litrow ,czyli teoretycznie 12 powinno zostac ( czyli na ok 180 km ) ... a ten glupek mi pokazuje, ze do przejechania mam jeszcze tylko 50-80 km |
Mam podobnie w MSS
Kiedyś "trochę" się zawziąłem i na tej reszcie (~12 l) zrobiłem jeszcze 150 km Nie chciałem jednak zapowietrzyć układu i test zakończyłem.
Rafal_Szczecin - 10-12-2007, 15:03
dlatego sie pytalem gdzie jest odpowietrznik chce jechac ,az zacznie przerywac, szarpac i gdy zgasnie,zalac ze 3-4/5 litrow i jechac na stacje, zobaczyc ile wejdzie .
Anonymous - 10-12-2007, 15:18
Rafal_Szczecin napisał/a: | dlatego sie pytalem gdzie jest odpowietrznik chce jechac ,az zacznie przerywac, szarpac i gdy zgasnie,zalac ze 3-4/5 litrow i jechac na stacje, zobaczyc ile wejdzie . |
bez sensu, rafal po co ci to? wessasz tylko caly syf z baku,
a przypadkiem pompa nie jest smarowana paliwem?
|
|
|