To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Mazowieckie - Polecane warsztaty/mechanicy Warszawa.

siwek - 28-01-2010, 20:09

Poszukuję lakiernika dobrego i niedrogiego :badgrin: w Warszawie i okolicy

Mam namiary dwóch polecanych w tym temacie lecz poszukuję jeszcze innych dla porównania. Ewentualnie jeżeli ktoś zna ceny to też może podać, podpowiem że chcę polakierować Cari po całości.

Patryk5 - 09-02-2010, 14:36

Witam.

Poszukuje mechanika ktory wykona remont silnika 4g63t w moim eclipse z 99r.
Dzwonilem do AutoTW na pulawskiej, ale odmowili mi takiej uslugi z jakichs tam problemow personalnych czy tez braku odpowiednich maszyn.
Najlepiej jakis solidny warsztat no i za rozsadne cene :P

Dzieki i pozdrawiam.

Manuela - 10-02-2010, 08:02

siwek napisał/a:
Poszukuję lakiernika dobrego i niedrogiego

Nie wiem czy nie drogo, ale mi bardzo ładnie kiedyś pomalowali zderzak w CC sportingu i dopolerowali resztę - zapłaciłam 650 czy 700 zł za wszystko, ale fura wyglądała jak nówka sztuka z salonu :biggrin:
Auto Szaser-Bis Firma Blacharsko-Lakiernicza Ernest Cimochowski
04-335 Warszawa, ul. Szaserów 104 Tel.: (22) 6103030,

Firmy są dwie, jest jeszcze Auto Szaser bez "Bisu", oni robią mechanikę. Robiłam kiedyś u nich w cieniusiu kompletny remanent hamulców (poza pompą wszystko nowe), bo mój zaprzyjaźniony mechanik chorował. Po wyzdrowieniu stwierdził że zrobione dobrze i cena rozsądna- nie oskubali mnie. Więc mogę chyba polecić. Obie firmy :)

tomione - 21-02-2010, 14:04

potrzebuje elektryka go galanta EA5A ,problemy z instalacją , zanika nadmuch, światła stop ,centralny wolałbym prywatną osobę niż firmę ,czy jest ktoś taki na forum
(jestem w wa-w jeszcze przez dwa miesiące )

Anonymous - 21-02-2010, 16:15

Witam
Czy moze ktos polecic dobry i zaufany zaklad zajmujacy sie ukladami wydechowymi ?Najlepiej ursynow, piaseczno i okolice .

jOkerek - 22-02-2010, 07:19

siwek, widze ze jesetes z zachodniej strony wwy wiec pisze... mam znajomego ktory kocha to co robi i tym samym robi to bardzo dobrze / zajmuje sie naprawa blacharska i lakiernictwe od aut zabytkowych po nowe z salonu... z czystym sumieniem moge polecic i wiem ze nie bede musial sie wstydzic jego pracy. co do kosztow ? nigdy nie malowalem calego auta ale niedlugo wstawiam do niego mojego miska na naprawe tylnych blotnikow - prace zostaly wycenione na 600pln na gotowo. bedzie mozna obejrzec jego prace pod koniec przyszlego tygodnia.
Lokalizacja - Borzecin Duży - wylotowa z Wwy na Sochaczew
kontakt na PW lub GG

DigitalNinja - 25-02-2010, 13:55
Temat postu: Japan Service
Patryk5 napisał/a:
Witam.

Poszukuje mechanika, który wykona remont silnika 4g63t...

I jak Patryk znalazłeś coś zaufanego ?

Bo sam się bujam z zafajdanym silnikiem 4G64 (2.4 GDI).
Zastanawiam się nad http://www.japan-service.pl/

Pewnie koło środy będę wiedział jak tam wygląda cenowo, ktoś robił tam coś poważniejszego?

Chyba jednak Maretzky zajmie się moim Mitzu :P

[ Dodano: 02-03-2010, 12:16 ]
SirSinner napisał/a:

Czy ktoś może polecić dobry warsztat blacharsko lakierniczy w Warszawie lub okolicy?
Oróćz tego na Białołęce.

A coś nie tak z tym na Białołęce ?

Też szukam dobrego lakiernika i z tematu wynika, że albo Białołęka (BIAŁOŁĘCKA 364A (Pan Stanisław) Nr Tel. 607 406 362), albo Toyota obok auchan jest polecana.
Mam zamiar dzisiaj się umawiać do jednego z w/w, więc jak ktoś ma jakieś uwagi to proszę śmiało pisać :P

Trochę się wyjaśniło w kwestii lakierników. Chodziło o przemalowanie zderzaka, bez montażu/demontażu:

Toyota obok oszołoma: "Niestety nie zajmiemy się pana sprawą, gdyż nie mamy autoryzacji na taki samochód"

Mitcar: 700-1000 zł :shock:

Pozostaje Białołęcka: 200zł robota + materiał 150 zł

bania_85 - 07-03-2010, 19:07

Mechanik Rembertów i okolice poszukiwany?? No oczywiście taki co zrobi dobrze w rozsadnych cenach :)
Piwor - 07-03-2010, 19:42

bania_85, a co potrzebujesz zrobić?
bania_85 - 07-03-2010, 20:01

Na razie tylko chcę wymienić olej w skrzyni, ponieważ przez pierwsze kilometry mam problemy z 1 i przede wszystkim 2 biegiem (zgrzytanie). Po porządnym rozgrzaniu problemy ustępują i chce sprawdzić czy to wina oleju. A później to czas pokarze. Miejmy nadzieję że nic robić nie będę musiał :)
jOkerek - 09-03-2010, 06:26

moze ktos polecic dobry zaklad tapicerski gdzie obszywaja skora w mazowieckim ? warunkiem oczywiscie sa uczciwe ceny :)
Bartek - 09-03-2010, 07:03

jOkerek, a co chcesz obszyć?

[ Dodano: 09-03-2010, 07:06 ]
bania_85, wymiana oleju dużo nie pomoże - Tomek Michalak jedynie, a i to nie na długo.....Twój Galant padł ofiarą księgowego i zamiast dostać porządną skrzynię, dostał skrzynię od Colta 1.3......

jOkerek - 09-03-2010, 17:41

fotele i wstawki na boczkach drzwi / jesli bedzie atrakcyjna cena to jeszcze wyminic wykladzine podlogi lub poprostu stara pokryc cienka warstwa nowej w wybranym przezemnie kolorze...
mlun - 11-03-2010, 17:29

A gdzie byście polecili zrobić rozrząd? Jednym rozwiązaniem jest AutoTW. Ale czy jest jeszcze jakiś warsztat godny polecenia?
jOkerek - 11-03-2010, 18:53

jest bardzo dobry warsztat ale w Grodzisku Mazowieckim - kompletna regeneracja skrzyni wraz z nowym sprzeglem - 1700pln (cena podana dla porownania i rozeznania)

wszystkie Mitsu naprawiaja z zamknietymi oczami :) i przy tym doradza przy wyborze czesci...