Off Topic - Na kogo zagłosujemy ??
Anonymous - 02-10-2007, 11:05
Aga napisał/a: | tylko Kaczory się bronią wraz z małżonką, wolą dalej ośmieszać kraj
machaniem rączek pokazywać jak bardzo są zdenerwowani, obnażać swoje niedoskonałości
a kilka lekcji dobrego stylu może by wystarczyło
|
Tak bo oni są doskonali
cns80 - 02-10-2007, 11:06
akbi napisał/a: | Nie to, że bronię komuchów czy Kaczyńskiego ... ale sądzę, że większość z tej listy to tak naprawdę bezsensowna propaganda ... | Też tak uważam, ale jeśli się twierdzi że się jest prawym i sprawiedliwym to wypadałoby nie mieć takich kwiatków przy sobie.
akbi napisał/a: | Niestety masz rację ... prywatyzacja była zrobiona ... krótko mówiąc ŹLE !!!
... z tym, że prywatyzację trzeba było zrobić koniecznie, bo kraj dokładałby do deficytowych przedsiębiorstw z każdym rokiem coraz więcej ... a takich Przedsiębiorstw - kolosów było niestety baaardzo dużo. | Prywatyzacja była zrobiona lepiej lub gorzej, ale nie można twierdzić jak dzisiejsi rządzący że za taką to a taką spółkę można było zgarnąć tyle i tyle. Były inne realia, a zagraniczni inwestorzy doskonale wiedzieli w jakiej sytuacji jest Polska, dlatego oferowali niskie ceny, bo wiedzieli że i tak rząd musi się pozbyć tego natychmiast .
dm17 napisał/a: | Dzięki Tadziowi Mazowieckiemu który postawił grubą kreskę i wszystkim przebaczył jak dobry wujek. | Tylko zapomiał spalić teczek i dzięki temu dziś mamy igrzyska. Nie było skutecznego mechanizmu weryfikacji prawdziwości teczek i do dziś go nie ma. Należało to wszystko spalić w cholerę, a dziś nie obciążalibyśmy swojego budżetu IPN'em .
karolgt napisał/a: | dlaczego w takim razie, gdy ktoś chce rozliczyć tych co zrobili to źle, żeby odpowiedzieli za swoje "błędy", to nagle wszyscy mowia że to niepotrzebne | Jak będziesz cały czas sprawdzał czy ktoś za tobą nie idzie to w końcu wejdziesz na ścianę. Co nam da rozliczenie tych ludzi ? Oni te majątki w większości dawno przejedli, a my stracimy tylko czas i kolejne pieniądze, zamiast iść do przodu. Był burdel, ale trzeba go uporządkować, a nie ciągle sprawdzać, kto był jego klientem.
Właśnie przez to przegrywamy z Czechami .
karolgt napisał/a: | ale jeśli są osoby, które od 2-3 pokoleń są "ustawione" i na ich utrzymanie, ich życie idzie sporo pieniędzy - takich nie warto w końcu rozliczyć i wysłać do normalnej pracy? | I znowu to rozliczanie. Chcesz go utrzymywać w więzieniu ? To za swoją prywatną kasę, bo ja chcę żeby moje podatki szły na inwestycje. Wystarczy skutecznie odzielić biznes od polityki na ile się da i tu akurat popieram UPR.
Marcin-Krak napisał/a: | A jak mam użyć wyniku piłkarskiego - to dla mnie było 0:0 - nudno i bez żadnych konkretów z dwóch stron | Ja bym dał 1:1, ale i tak miałem nadzieję że będzie starcie, a nie wspólne gotowanie zupy. Coś mi podpowiada że będzie jeszcze druga debata tych panów tuż przed wyborami, bo to mi wyglądało na preludium .
Sruba napisał/a: | był bardziej stonowany, nie wtrącał co chwilę uwag o organizacji debaty, nie wchodził w słowo Kwaśniewskiemu, wreszcie np. w sprawach polityki zagranicznej całkiem sensownie przekuł swoje (rządowe) porażki w sukcesy, | Punkt dla Kaczyńskiego. Niestety nie potrafił przyznać się do błędu w sprawie Bartoszewskiego. Nie potrafił odpowiedzieć na zarzut kłamstwa jakim było twierdzenie że nie zostanie premierem jak Lech będzie prezydentem i że premier Marcinkiewicz jest na 4 lata. Nie potrafił powiedzieć nic pozytywnego o poprzednich rządach (nawet solidarnościowych). Gdyby nie to że Kwaśniewski niepotrzebnie mu przerywał to powiedziałbym że Kaczyński poległ, a tak daje remis.
Aga napisał/a: | a te jego pytania skierowane w przeszłość...
nic nie myśli o przyszłości tylko cały czas by rozliczał przeszłość
żałosne
ten człowiek miał bardzo niewiele do powiedzenia oprócz przechwalania się co to jego rząd nie zrobił, zero szacunku dla poprzedników | Popieram. Mały bóg na sądzie ostatecznym .
karolgt napisał/a: | co Kwaśniewski zrobi, że jechał pijany - tylko na tym, ze to powiedział Kaczyński | A gdzie Kwaśniewski jechał pijany ? Coś Ci się chyba pomieszało . Przecież on nie prowadził samochodu, a użyte to było w takim kontekście.
Sruba napisał/a: | klasa polega na tym, żeby wytrzymać i zripostować w odpowiednim momencie | Niestety formuła programu nie przewidywała riposty na ripostę
prezes. napisał/a: | Nie wiesz o czym mówisz. Polska z krajów postkomunistycznych ma największy przyrost PKB od 1989 roku. | Dopóki nie porównasz potencjału i PKB per capital
prezes. napisał/a: | teraz akbi zaj***les jak lysy o beton, poczytaj moze cos inego niz "Nie" Urbana to ci dobrze zrobi | prezes., generalnie nie podoba mi się twój chamski ton wypowiedzi. Tak samo było przedwczoraj w twojej wypowiedzi o wypadku Colta. Mało się udzielasz, a jak już coś piszesz to właśnie w powyższy sposób. Wyluzuj trochę i nabierz kultury wypowiedzi, bo przypominasz mi premiera Kaczyńskiego.
Anonymous - 02-10-2007, 11:08
dm17 Cytat: | prezes. powiem CI tak - fajną teorię tworzysz. Weź sobie słuchaweczki na uszy, zapodaj RM i jedz do Torunia............... |
Siła Twoich merytorycznych argumantów zbiła mnie z nóg. Masz jeszcze coś ciekawego do powiedzenia?
Anonymous - 02-10-2007, 11:09
cns80 napisał/a: | prezes., generalnie nie podoba mi się twój chamski ton wypowiedzi. Tak samo było przedwczoraj w twojej wypowiedzi o wypadku Colta. Mało się udzielasz, a jak już coś piszesz to właśnie w powyższy sposób. Wyluzuj trochę i nabierz kultury wypowiedzi, bo przypominasz mi premiera Kaczyńskiego. | 100% zgodności
cns80 napisał/a: | Tylko zapomiał spalić teczek i dzięki temu dziś mamy igrzyska. Nie było skutecznego mechanizmu weryfikacji prawdziwości teczek i do dziś go nie ma. Należało to wszystko spalić w cholerę, a dziś nie obciążalibyśmy swojego budżetu IPN'em. | Niestety bo albo sie wybacza i wszystko niszczy i idzie dalej albo odcina tamtych a On zrobił połowę
Aga - 02-10-2007, 11:11
detlef napisał/a: | przykre jest, że istnieją jeszcze "zwolennicy komuny".. widać, w tamtym okresie oni byli w tzw. elicie |
hehe
"w tamtym okresie" byłam dzieckiem, raczej nie w elicie
nie jestem zwolenniczką komuny ale zwolenniczką Kwaśniewskiego, za to co zrobił dla Polski
i powtórzę: komunistyczne korzenie mu w tym nie przeszkodziły
karolgt napisał/a: | jednym slowem: lepiej żeby ktoś gadał głupoty, ale był ubrany w niebieską koszule i ładnie trzymał ręce, niż żeby machał nimi bezsensu i mówił z sensem? dobry pogląd. |
Karol, chyba uparcie nie chcesz zrozumieć o czym piszę
poglądy Kaczyńskiego zostały już tu omówione
nie zgadzam się z nimi
natomiast prezencja i zachowanie to drugi, nie mniej ważny aspekt bycia osobą publiczną i reprezentacyjną
cały czas tu przypominacie, że Kwaśniewski się upił
a czytaliście ile wydała Kancelaria Prezydenta Kaczyńskiego na alkohol ??????
bez komentarza....
cns80 - 02-10-2007, 11:15
dm17 napisał/a: | Niestety bo albo sie wybacza i wszystko niszczy i idzie dalej albo odcina tamtych a On zrobił połowę | A no właśnie . Jedno i drugie rozwiązanie znacznie polepszyłoby nasz obecny status quo.
Anonymous - 02-10-2007, 11:16
Aga co do Kwaśniewskiego to sie z Tobą zgadzam...... Kaczory czy wielu sie to podoba czy nie pochodzą z tej samej szkoły co Kwachu z tą różnicą że on sprawował władzę a oni byli na uczelni ALE nikt za socjalizmy nie zrobiłby kariery na uczelni jakby nie miał wejść w partii NIKT i chyba o tym zapominacie................ to są ludzie z tej samej epoki....
Teraz co do pieniędzy wydanych na alkohol - Aga Kwaśniewski wydał tyle samo Nie da sie inaczej przyjmując głowy państw, korpusy dyplomatyczne itd. przeciętny człowiek nie ma o tym pojęcia ale to są setki spotkań i naprawdę sie tego zbierze.....co ma przyjąć np.premiera Włoch przy obiedzie jabolem za 2zł No bez jaj...........................
Aga - 02-10-2007, 11:33
dm17 napisał/a: | Teraz co do pieniędzy wydanych na alkohol - Aga Kwaśniewski wydał tyle samo |
nie pisałam, że jeden mniej a drugi więcej
chodzi o to, że obecni rządzący również nie stronią od alkoholu
więc niech jedni drugich pod tym względem nie krytykują
alkohol nie jest argumentem w dyskusji politycznej
ludzie pili, piją i będą pić, również na oficjalnych spotkaniach
Anonymous - 02-10-2007, 11:35
Kwaśniewski wydał nieporównywalnie więcej..
tylko, że jest jedna subtelna różnica: Kwaśniewski pije i idzie przed kamery, a Kaczyński nie.
I to mi pasuje.
Anonymous - 02-10-2007, 11:40
Aga - tak oczywiście to nie argument
Detlef - nie, wydali prawie tyle samo licząc lata urzędowania (sorki literówka)
Anonymous - 02-10-2007, 11:45
dm18..?
zmieniasz mój nick celowo..?
a tak na poważnie: to nie jest istotne kto ile wydał. Istotne jest to, że ktoś się nachlał, ktoś się zbłaźnił tłumacząc, że jest wolnym człowiekiem, ktoś w prasie zagranicznej nawołuje do zaostrzenia polityki zagranicznej wobec Polski.. Gratuluje co niektórym wyboru autorytetu politycznego.
akbi - 02-10-2007, 11:47
prezes. napisał/a: | akbi:
Cytat:
Zaraz po upadku komuny, krajem rządziła Solidarność, niestety tylko przez 4 lata, bo po 4 latach większość byłą oburzona, że nie dostał każdy po domku nad jeziorem i Mercedesa. No i na 4 lata mieliśmy powrót komuny, ....
teraz akbi zaj***les jak lysy o beton, poczytaj moze cos inego niz "Nie" Urbana to ci dobrze zrobi |
Nie wiem skąd Ty piszesz lub co Ty wąchasz ... ale przyjedź do Polski i zobacz jakie są realia ... albo wyrzuć to świństwo sprzed nosa
Nigdy nie czytałem NIE ... dla mnie komuniści nie mają żadnej racji bytu ...
szczeslaw - 02-10-2007, 11:50
A ja, korzystając z tego, że jest to temat o wyborach, a nie tylko o debacie, coś Wam pokażę. Zresztą pokazywał to już Krisss w innym wątku.
To tak dla tych, którzy jeszcze się łudzą, że w Polsce istnieje wolność słowa, a nieobecność UPR w mediach zwalają tylko na samą UPR:
Tu relacja naocznego świadka: http://piechocinski.blog....1207,index.html
A tu filmik z początkiem programu FORUM w TVP:
http://pl.youtube.com/watch?v=7cFUN2cVv_I
Poleca zwrócić uwagę na słyszalne i dość wyraźne polecenia z reżyserki (chyba 36 sekunda "ignoruj" oraz 49 sekunda "zmień temat").
Taką to mamy demokrację i wolność słowa w Polsce...
akbi - 02-10-2007, 12:05
szczeslaw napisał/a: | A tu filmik z początkiem programu FORUM w TVP: |
Oglądałem wczoraj końcówkę tego programu ... załamka co odwaliła TVP1 ...
Już prawie wstąpiłem do UPR ... ale wciąż nie mogę się pogodzić z tym, że JKM dogadał się z Giertychem ...
Dobrze by było jakby, do PO weszło kilku mocnych i hardych osobistości, którzy by pociągnęło to ugrupowanie ... jest okres kampanii wyborczej a o PO cicho ... wszędzie tylko słychać PiS i LiD ... i nie mam już tu na myśli wczorajszej debaty
Aga - 02-10-2007, 12:13
no przecież nie od dziś wiadomo, że TVP jest pod pantoflem obecnie rządzących
choć ostatnio przegięli z naciskami nawet na stacje komercyjne - sprawa usunięcia Lisa, tylko patrzeć jak wywalą Olejnik
|
|
|