To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Na kogo zagłosujemy ??

Anonymous - 02-10-2007, 11:05

Aga napisał/a:
tylko Kaczory się bronią wraz z małżonką, wolą dalej ośmieszać kraj
machaniem rączek pokazywać jak bardzo są zdenerwowani, obnażać swoje niedoskonałości
a kilka lekcji dobrego stylu może by wystarczyło

Tak bo oni są doskonali :lol: :lol:

cns80 - 02-10-2007, 11:06

akbi napisał/a:
Nie to, że bronię komuchów czy Kaczyńskiego ... ale sądzę, że większość z tej listy to tak naprawdę bezsensowna propaganda ...
Też tak uważam, ale jeśli się twierdzi że się jest prawym i sprawiedliwym to wypadałoby nie mieć takich kwiatków przy sobie. :wink:

akbi napisał/a:
Niestety masz rację ... prywatyzacja była zrobiona ... krótko mówiąc ŹLE !!!
... z tym, że prywatyzację trzeba było zrobić koniecznie, bo kraj dokładałby do deficytowych przedsiębiorstw z każdym rokiem coraz więcej ... a takich Przedsiębiorstw - kolosów było niestety baaardzo dużo.
Prywatyzacja była zrobiona lepiej lub gorzej, ale nie można twierdzić jak dzisiejsi rządzący że za taką to a taką spółkę można było zgarnąć tyle i tyle. Były inne realia, a zagraniczni inwestorzy doskonale wiedzieli w jakiej sytuacji jest Polska, dlatego oferowali niskie ceny, bo wiedzieli że i tak rząd musi się pozbyć tego natychmiast :( .

dm17 napisał/a:
Dzięki Tadziowi Mazowieckiemu który postawił grubą kreskę i wszystkim przebaczył jak dobry wujek.
Tylko zapomiał spalić teczek i dzięki temu dziś mamy igrzyska. Nie było skutecznego mechanizmu weryfikacji prawdziwości teczek i do dziś go nie ma. Należało to wszystko spalić w cholerę, a dziś nie obciążalibyśmy swojego budżetu IPN'em :evil: .

karolgt napisał/a:
dlaczego w takim razie, gdy ktoś chce rozliczyć tych co zrobili to źle, żeby odpowiedzieli za swoje "błędy", to nagle wszyscy mowia że to niepotrzebne
Jak będziesz cały czas sprawdzał czy ktoś za tobą nie idzie to w końcu wejdziesz na ścianę. Co nam da rozliczenie tych ludzi ? Oni te majątki w większości dawno przejedli, a my stracimy tylko czas i kolejne pieniądze, zamiast iść do przodu. Był burdel, ale trzeba go uporządkować, a nie ciągle sprawdzać, kto był jego klientem.
Właśnie przez to przegrywamy z Czechami :( .

karolgt napisał/a:
ale jeśli są osoby, które od 2-3 pokoleń są "ustawione" i na ich utrzymanie, ich życie idzie sporo pieniędzy - takich nie warto w końcu rozliczyć i wysłać do normalnej pracy?
I znowu to rozliczanie. Chcesz go utrzymywać w więzieniu ? To za swoją prywatną kasę, bo ja chcę żeby moje podatki szły na inwestycje. Wystarczy skutecznie odzielić biznes od polityki na ile się da i tu akurat popieram UPR.

Marcin-Krak napisał/a:
A jak mam użyć wyniku piłkarskiego - to dla mnie było 0:0 - nudno i bez żadnych konkretów z dwóch stron
Ja bym dał 1:1, ale i tak miałem nadzieję że będzie starcie, a nie wspólne gotowanie zupy. Coś mi podpowiada że będzie jeszcze druga debata tych panów tuż przed wyborami, bo to mi wyglądało na preludium :twisted: .

Sruba napisał/a:
był bardziej stonowany, nie wtrącał co chwilę uwag o organizacji debaty, nie wchodził w słowo Kwaśniewskiemu, wreszcie np. w sprawach polityki zagranicznej całkiem sensownie przekuł swoje (rządowe) porażki w sukcesy,
Punkt dla Kaczyńskiego. Niestety nie potrafił przyznać się do błędu w sprawie Bartoszewskiego. Nie potrafił odpowiedzieć na zarzut kłamstwa jakim było twierdzenie że nie zostanie premierem jak Lech będzie prezydentem i że premier Marcinkiewicz jest na 4 lata. Nie potrafił powiedzieć nic pozytywnego o poprzednich rządach (nawet solidarnościowych). Gdyby nie to że Kwaśniewski niepotrzebnie mu przerywał to powiedziałbym że Kaczyński poległ, a tak daje remis.

Aga napisał/a:
a te jego pytania skierowane w przeszłość...
nic nie myśli o przyszłości tylko cały czas by rozliczał przeszłość
żałosne
ten człowiek miał bardzo niewiele do powiedzenia oprócz przechwalania się co to jego rząd nie zrobił, zero szacunku dla poprzedników
Popieram. Mały bóg na sądzie ostatecznym :shock: .

karolgt napisał/a:
co Kwaśniewski zrobi, że jechał pijany - tylko na tym, ze to powiedział Kaczyński
A gdzie Kwaśniewski jechał pijany ? Coś Ci się chyba pomieszało :shock: . Przecież on nie prowadził samochodu, a użyte to było w takim kontekście.

Sruba napisał/a:
klasa polega na tym, żeby wytrzymać i zripostować w odpowiednim momencie
Niestety formuła programu nie przewidywała riposty na ripostę :P

prezes. napisał/a:
Nie wiesz o czym mówisz. Polska z krajów postkomunistycznych ma największy przyrost PKB od 1989 roku.
Dopóki nie porównasz potencjału i PKB per capital :wink:

prezes. napisał/a:
teraz akbi zaj***les jak lysy o beton, poczytaj moze cos inego niz "Nie" Urbana to ci dobrze zrobi
prezes., generalnie nie podoba mi się twój chamski ton wypowiedzi. Tak samo było przedwczoraj w twojej wypowiedzi o wypadku Colta. Mało się udzielasz, a jak już coś piszesz to właśnie w powyższy sposób. Wyluzuj trochę i nabierz kultury wypowiedzi, bo przypominasz mi premiera Kaczyńskiego.
Anonymous - 02-10-2007, 11:08

dm17
Cytat:
prezes. powiem CI tak - fajną teorię tworzysz. Weź sobie słuchaweczki na uszy, zapodaj RM i jedz do Torunia...............

Siła Twoich merytorycznych argumantów zbiła mnie z nóg. Masz jeszcze coś ciekawego do powiedzenia?

Anonymous - 02-10-2007, 11:09

cns80 napisał/a:
prezes., generalnie nie podoba mi się twój chamski ton wypowiedzi. Tak samo było przedwczoraj w twojej wypowiedzi o wypadku Colta. Mało się udzielasz, a jak już coś piszesz to właśnie w powyższy sposób. Wyluzuj trochę i nabierz kultury wypowiedzi, bo przypominasz mi premiera Kaczyńskiego.
100% zgodności :!: :!: :!:

cns80 napisał/a:
Tylko zapomiał spalić teczek i dzięki temu dziś mamy igrzyska. Nie było skutecznego mechanizmu weryfikacji prawdziwości teczek i do dziś go nie ma. Należało to wszystko spalić w cholerę, a dziś nie obciążalibyśmy swojego budżetu IPN'em.
Niestety bo albo sie wybacza i wszystko niszczy i idzie dalej albo odcina tamtych a On zrobił połowę
Aga - 02-10-2007, 11:11

detlef napisał/a:
przykre jest, że istnieją jeszcze "zwolennicy komuny".. widać, w tamtym okresie oni byli w tzw. elicie

hehe
"w tamtym okresie" byłam dzieckiem, raczej nie w elicie
nie jestem zwolenniczką komuny ale zwolenniczką Kwaśniewskiego, za to co zrobił dla Polski
i powtórzę: komunistyczne korzenie mu w tym nie przeszkodziły

karolgt napisał/a:
jednym slowem: lepiej żeby ktoś gadał głupoty, ale był ubrany w niebieską koszule i ładnie trzymał ręce, niż żeby machał nimi bezsensu i mówił z sensem? dobry pogląd.

Karol, chyba uparcie nie chcesz zrozumieć o czym piszę
poglądy Kaczyńskiego zostały już tu omówione
nie zgadzam się z nimi
natomiast prezencja i zachowanie to drugi, nie mniej ważny aspekt bycia osobą publiczną i reprezentacyjną

cały czas tu przypominacie, że Kwaśniewski się upił
a czytaliście ile wydała Kancelaria Prezydenta Kaczyńskiego na alkohol ??????

bez komentarza....

cns80 - 02-10-2007, 11:15

dm17 napisał/a:
Niestety bo albo sie wybacza i wszystko niszczy i idzie dalej albo odcina tamtych a On zrobił połowę
A no właśnie :( . Jedno i drugie rozwiązanie znacznie polepszyłoby nasz obecny status quo.
Anonymous - 02-10-2007, 11:16

Aga co do Kwaśniewskiego to sie z Tobą zgadzam...... Kaczory czy wielu sie to podoba czy nie pochodzą z tej samej szkoły co Kwachu :!: :!: :!: :!: z tą różnicą że on sprawował władzę a oni byli na uczelni ALE nikt za socjalizmy nie zrobiłby kariery na uczelni jakby nie miał wejść w partii :!: :!: :!: :!: NIKT i chyba o tym zapominacie................ to są ludzie z tej samej epoki....

Teraz co do pieniędzy wydanych na alkohol - Aga Kwaśniewski wydał tyle samo :!: :!: Nie da sie inaczej przyjmując głowy państw, korpusy dyplomatyczne itd. przeciętny człowiek nie ma o tym pojęcia ale to są setki spotkań i naprawdę sie tego zbierze.....co ma przyjąć np.premiera Włoch przy obiedzie jabolem za 2zł :?: :?: No bez jaj...........................

Aga - 02-10-2007, 11:33

dm17 napisał/a:
Teraz co do pieniędzy wydanych na alkohol - Aga Kwaśniewski wydał tyle samo :!: :!:

nie pisałam, że jeden mniej a drugi więcej
chodzi o to, że obecni rządzący również nie stronią od alkoholu

więc niech jedni drugich pod tym względem nie krytykują
alkohol nie jest argumentem w dyskusji politycznej

ludzie pili, piją i będą pić, również na oficjalnych spotkaniach

Anonymous - 02-10-2007, 11:35

Kwaśniewski wydał nieporównywalnie więcej..
tylko, że jest jedna subtelna różnica: Kwaśniewski pije i idzie przed kamery, a Kaczyński nie.
I to mi pasuje.

Anonymous - 02-10-2007, 11:40

Aga - tak oczywiście to nie argument
Detlef - nie, wydali prawie tyle samo licząc lata urzędowania :!: :!: (sorki literówka)

Anonymous - 02-10-2007, 11:45

dm18..?
zmieniasz mój nick celowo..? ;-)

a tak na poważnie: to nie jest istotne kto ile wydał. Istotne jest to, że ktoś się nachlał, ktoś się zbłaźnił tłumacząc, że jest wolnym człowiekiem, ktoś w prasie zagranicznej nawołuje do zaostrzenia polityki zagranicznej wobec Polski.. Gratuluje co niektórym wyboru autorytetu politycznego.

akbi - 02-10-2007, 11:47

prezes. napisał/a:
akbi:
Cytat:
Zaraz po upadku komuny, krajem rządziła Solidarność, niestety tylko przez 4 lata, bo po 4 latach większość byłą oburzona, że nie dostał każdy po domku nad jeziorem i Mercedesa. No i na 4 lata mieliśmy powrót komuny, ....

teraz akbi zaj***les jak lysy o beton, poczytaj moze cos inego niz "Nie" Urbana to ci dobrze zrobi

Nie wiem skąd Ty piszesz lub co Ty wąchasz ... ale przyjedź do Polski i zobacz jakie są realia ... albo wyrzuć to świństwo sprzed nosa :P

Nigdy nie czytałem NIE ... dla mnie komuniści nie mają żadnej racji bytu ...

szczeslaw - 02-10-2007, 11:50

A ja, korzystając z tego, że jest to temat o wyborach, a nie tylko o debacie, coś Wam pokażę. Zresztą pokazywał to już Krisss w innym wątku.
To tak dla tych, którzy jeszcze się łudzą, że w Polsce istnieje wolność słowa, a nieobecność UPR w mediach zwalają tylko na samą UPR:
Tu relacja naocznego świadka: http://piechocinski.blog....1207,index.html
A tu filmik z początkiem programu FORUM w TVP:
http://pl.youtube.com/watch?v=7cFUN2cVv_I

Poleca zwrócić uwagę na słyszalne i dość wyraźne polecenia z reżyserki (chyba 36 sekunda "ignoruj" oraz 49 sekunda "zmień temat").

Taką to mamy demokrację i wolność słowa w Polsce...

akbi - 02-10-2007, 12:05

szczeslaw napisał/a:
A tu filmik z początkiem programu FORUM w TVP:

Oglądałem wczoraj końcówkę tego programu ... załamka co odwaliła TVP1 ...
Już prawie wstąpiłem do UPR ... ale wciąż nie mogę się pogodzić z tym, że JKM dogadał się z Giertychem :evil: ...
Dobrze by było jakby, do PO weszło kilku mocnych i hardych osobistości, którzy by pociągnęło to ugrupowanie ... jest okres kampanii wyborczej a o PO cicho ... wszędzie tylko słychać PiS i LiD ... i nie mam już tu na myśli wczorajszej debaty :|

Aga - 02-10-2007, 12:13

no przecież nie od dziś wiadomo, że TVP jest pod pantoflem obecnie rządzących

choć ostatnio przegięli z naciskami nawet na stacje komercyjne - sprawa usunięcia Lisa, tylko patrzeć jak wywalą Olejnik