Komputery, RTV, AGD, Komorki - Czy ktoś zaproponuje jakiegoś fajnego notebooka?
Anonymous - 07-12-2009, 13:14
Dzięki za podpowiedź przyjże się na żywo temu urządzeniu, a generalnie to już mam bałagan w głowie ponieważ w tej cenie to te przenośne kompy niewiele różnią się od siebie.
Chyba zdecyduję się na ten model Toshiba Satellite L500-1EK. Pozdrawiam
karolgt - 10-12-2009, 01:56
a ja polecam Netbooka Lenovo S10. Działa bezproblemowo, wykonanie na wysokim poziomie. W porównaniu do konkurencji całkiem niezłe parametry.
Mr_Azathoth - 10-12-2009, 22:50
Dell XPS Studio 16 - wlasnie z niego stukam zajebisty model polecam.
Odradzal bym Toshitbe.
Anonymous - 10-12-2009, 23:24
Mr_Azathoth napisał/a: | Odradzal bym Toshitbe. |
Mr_Azathoth, a to czemu?
Mr_Azathoth - 14-12-2009, 18:00
Od ponad 10 lat uzywajac roznych lapkow, serwisujac je, najwiecej problemow bylo z jakakolwiek Toshiba.
Polecic moge Acera chociaz sporo ludzi na niego narzeka, polecam glownie model TravelMate.
Do Della sie przekonalem wlasnie kupilem niezly model.
HP - rowniez odradzam.
Ale oczywiscie kazdy ma plusy i minusy ;]
Niektorzy nie lubia routerow Linksys, a ja do swojego wgralem Linuxa i chodzi *bardzo fajnie*.
bg.gejsza - 14-12-2009, 19:35
A ja moge polecic Asusa K50IJ.
http://www.allegro.pl/ite..._500gb_led.html
Ta 'wersja' ma dobry procek core2duo wystarczajacy dysk i pamiec ram,kamerke.Jedyna lipa to grafika zintegrowana.
Co do Toshiby to mam w domu juz pare lat i dobrze sie sprawuje. Również nie narzekam na HP.Oba 'amerykanskie'.
j-rules - 14-12-2009, 20:04
ja bym nie bral nic na A (cos jak z autami na F )
Fujitsu-Siemens lub IBM-Lenovo
bardzo wysoiej jakosci produkty, mamy kilka takich i na razie zero problemow.
Slyszalem tez ze Toshiby, kiedys bardzo niezawodne, teraz zlecialy z jakoscia na leb, szyje..
ale sam nie mialem do czynienia z jakims problemem z shibą.
Z Lenovo mamy dwa SL-500 oraz jeden Y550 i wszystkie smigaja bez problemow. Szczegolnie Y550 jest warty polecenia ze wzgledu na ekran LED (bateria trzyma prawie dwa razy dluzej niz standardowe)
Dell ma rowniez swietna opinie ale cena tez odpowiednio wyzsza
mead - 14-12-2009, 20:21
bg.gejsza napisał/a: | mam w domu juz pare lat |
bo te stare byly nie do zajechania, nowe to badziew jakich malo. Kupilismy w pracy 8, 6 poszlo na serwis w pierwszych dwoch miesiacach. Osobiscie polecam cos z Fujitsu-Siemens, Asusa lub Lenovo. F-S w ciagu ostatniego roku kupilismy ~60 szt, na serwis poszedl 1 z objawami jak po zalaniu czyms klawiatury. Asusa sam uzywam juz ponad rok bo mam zaufanie do tej firmy od kilkunastu lat, minusem sa dyski seagate ktore lubia ostatnio robic psikusy ale asus sprawe serwisu zalatwia w kilka dni. Co do Acera to n/c. Wyslij do serwisu to zapomnisz ze masz laptopa, tak dlugo tam bedzie lezal
Mr_Azathoth - 15-12-2009, 02:37
Zalezy jaki Acer ;] Ogolnie to nie jest dobra firma. Moj TW 8103 Wlmi wytrzymal prawie 5 lat, w trudnych warunkach (nie lezal w domku na polce).
FS - zapomnialem bardzo dobre lapki ;]
Dell nie jest taki drogi za XPS Studio zaplacilem 799 (wziolem na firme) normalnie jest troszke drozej.
Ogolnie to zalezy kto do czego potrzebuje lapka i w jakich warunkach bedzie pracowal.
Anonymous - 15-12-2009, 08:35
Mr_Azathoth napisał/a: |
Od ponad 10 lat uzywajac roznych lapkow, serwisujac je, najwiecej problemow bylo z jakakolwiek Toshiba. |
mam dwie toshiby satellite pro i jak narazie nic sie nie dzieje:)
mead napisał/a: | Osobiscie polecam cos z Fujitsu-Siemens, |
nigdy wiecej F-S mam jednego i nie kupie drugiego tej firmy...
krzychu - 15-12-2009, 11:04
Ja tam dodam bo nikt nie wspomina i użytkowników na razie mało. Laptopy Sony VAIO są na chwilę obecną w końcu dość atrakcyjne cenowo. Np. VGN-NW21 zależnie od wersji 3000-3500zł.
Student - 15-12-2009, 12:04
A ja w tym tygodniu już mam dostawę, taki mały prezent świąteczny
Notebook Dell Latitude E6500 - 15.4" - 1 szt.
System operacyjny: Windows Vista Business SP1 (32-bitowy) - wersja
polska - z nośnikiem (a będzie 7-ka)
Procesor: Min. Latitude E6500 - IntelR CoreT 2 Duo P8600(2.40,1066MHz,3MB)
Pamięć RAM: Min. 2048MB (1x2GB) 800MHz DDR2 Dual Channel (do rozszerzenia)
Karta graficzna:
z dedykowaną pamięcią; min. 256MB; obsługa rozdzielczości 1920 x 1200 Dysk
twardy: Min. 250GB serial ATA HDD 7200RPM Napęd optyczny: 8X DVD+/-RW
Złącza
- Min 3xUSB
- 1xPCMCIA
Klawiatura: QWERTY z podświetleniem
Bateria: 6-ogniwowy akumulator podstawowy
Wyświetlacz: 15.1 WXGA+ (1440 X 900 resolution) LED display Łączność
bezprzewodowa: Intel WiFi Link 5300 (802.11 a/g/n 3X3) 1/2 MiniCard with
Centrino label Bluetooth
Gwarancja: 3 lata gwarancji
Zasilacz: sieciowy 90 W z pojemnikiem na przewody
- cena netto ok. 5tyś.
krzychu - 15-12-2009, 12:09
Student napisał/a: | Latitude E6500 - 15.4" - 1 szt. |
Klasa sama w sobie całej serii Latitude i Inspirion. Ale te ceny
j-rules - 15-12-2009, 18:00
Cytat: | nigdy wiecej F-S mam jednego i nie kupie drugiego tej firmy... | Jeden sie popsul i od razu nie polecasz?
F-S sa bardzo pancerne, mielismy poprzednio kilka i wszystkie przeszly bardzo sporo, zdarzalo sie im czasem nawet upasc, tracily na wygladzie lecz nigdy nie odmowily wspolpracy.
Bardzo je sobie chwalilismy. Do dzis jeden u nas lata (co prawda zmarla mu bateria, ale tak to smiga ladnie)
Mr_Azathoth - 15-12-2009, 18:05
A jakie macie systemy?
Ja niestety mam teraz Viste 64 i nawet sie powoli przekonuje do tego wirusa ;]
Wczesniej mialem Windows MX 8F. Zajebisty system gdybym mial sterowniki do XP do mojego lapka zaraz bym zainstalowal.
Mial ktos na lapku jakiegos Unixa? ;]
|
|
|