To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Misiek został napadnięty :( (czyli moje z Miśkami przygody)

Matejko - 16-10-2008, 21:56

dzisiaj !! :)
Owczar - 17-10-2008, 10:00

Hehe, widzę że bywasz czasem w Warszawie :twisted: Dobrze wiedzieć ;) Ale ja narazie doprowadzam swojego gala do technicznego łądu :? Jakieś modyfikację muszą poczekać ;)
wichura1 - 23-11-2008, 23:39

Wsiadam sobie dzisiaj do Cari, przekręcam stacyjkę, kręcę, kręcę jak p... i nic, myślę może za niskie napięcie padł AKU?. Akurat szczęśliwie obok stał sąsiad i zmieniał koła na zimówki, a ja miałem przewody, więc podłączyłem. Kręcę, kręcę jak p... i nic. Myślę sprawdzę czy jest iskra, mam w narzędziach starą świecę. Chcę zdejmować kabel ze świecy, patrzę, a tu k.. nie ma kabla. Jakieś bydlę zeżarło mi w nocy obydwa przewody W/N wychodzące z fajkocewek, żebyś się gnoju udławił. W niedzielę ciężko zdobyć takie kable, tak więc jeżdżę teraz Skodą Faworit kombi. Szwagier mi pożyczył. Po kilku kilometrach jazdy stwierdziłem, co następuje: Carisma jest cudem techniki i nie ma żadnych, powtarzam, żadnych wad. :D :D :D
Marcin-Krak - 24-11-2008, 00:50

Znam ten ból :P
Ja mam zamiar na tą zimę zakupić kostkę do wc - chyba jedyne rozwiązanie na ten problem :mrgreen:

Maretzky85 - 24-11-2008, 09:41

I co z tą kostką chcesz zrobić ? :D
Matejko - 24-11-2008, 10:12

Cytat:

zawiesi na sznurku i bedzie z nia gonil i walil w to zwierze, ktore zjadlo mu kable :mrgreen:

Maretzky85 - 24-11-2008, 12:11

:D
Marcin-Krak - 24-11-2008, 15:43

Maretzky85 napisał/a:

Jej zapach podobno odstrasza stworzenia lubiące ciepło spod maski i lubią zabawy z prądem.
Matejko napisał/a:
zawiesi na sznurku i bedzie z nia gonil i walil w to zwierze, ktore zjadlo mu kable :mrgreen:

To już jest nie humanitarne :?: :twisted:

wichura1 - 24-11-2008, 23:40

A oto co zostało z przewodów, przypominam, że w moim silniku do dwóch cylindrów są fajkocewki (bezpośrednio na świecy), a z nich wychodzą przewody w/n na dwa pozostałe cylindry.

Wymieniłem i Cari ożyła po pierwszym zakręceniu rozrusznikiem. :D

wichura1 - 26-11-2008, 22:39

Dzisiaj założyłem do felg stalowych pierścienie centrujące. Mam zimówki na felgach stalowych od VW. Pierścienie centrujące 57,1 -> 56,1 ustawiły każdą felgę idealnie na środku. Dodatkowo zamieniłem miejscami tylne koła, bo 2 tygodnie temu, w ferworze walki założyłem z tyłu koła z kierunkowymi oponami pod prąd. :D Skutek jest taki, że koła przestały delikatnie wibrować , a opony ucichły.
rosomak1983 - 26-11-2008, 22:45

wichura1 napisał/a:
Pierścienie centrujące 57,1 -> 56,1 ustawiły każdą felgę idealnie na środku

tez mi dzis przyszły 63,3 na 56,1 teraz tylko czekam na opony i bedzie mozna normalnie jezdzic...

wichura1 - 06-12-2008, 21:36

No i dupa zbita, cofałem dzisiaj wyjeżdżając spod pracy, miałem po prawej znak drogowy w odległości około 20cm od samochodu. Spojrzałem do tyłu czy nic nie jedzie i zacząłem zakręcać w lewo do tyłu, tyle że za szybko o jakieś 40cm. :( Wgniotłem błotnik przerysałem zderzak i całkowicie urwałem mocowania prawego migacza, dolina totalna. Raczej nie będę tego naprawiał z Autocasco, bo za mocno zniżki polecą. Może się uda błotnik wypchnąć młotkiem gumowym, resztę zapolerować, a migacz się wymieni na używkę.

mkm - 06-12-2008, 21:39

Moze da sie choc troche spolerowac?
rosomak1983 - 06-12-2008, 22:07

wichura1, nie jest zle...
Dobra polerka i nie bedzie widac. :wink:

Piwor - 06-12-2008, 22:15

wichura1, gumowym klockiem wyklepałem cały błotnik i jest ok, trzyma linię, to młotkiem spokojnie dasz rade. Ja to robiłem pierwszy raz w życiu.