To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Zmiana tapicerki na: skóra + elktryka

kabar - 11-07-2015, 08:03

Jeśli chcesz mieć podgrzewane fotele to.. wiązka do nich jest w wiązce silnikowej :)

Do samego napędu foteli wystarczy podać zasilanie.

Sweter - 22-07-2015, 10:28

Witam, skoro boczki tylne z kombi z otworami na głośnik pasują do sedana, to czy ktoś już próbował montować głośniki w tylnych drzwiach w sedanie?
sveno - 22-07-2015, 12:01

Sweter, tak próbował. Ja włożyłem tam oryginalne głośniki z kombi. Pasują, trzeba tylko wyciąć folię z drzwi no i pociągnąć kable do głośnika.
Sweter - 22-07-2015, 12:15

Wycięcie folii i pociągnięcie kabli to małe piwo :) w samych drzwiach nie trzeba wiercić otworów na głośnik? Pytam bo już raz się męczyłem z wierceniem u siebie w Galu, z tym, że robiłem to z przodu, bo fabryka nie była łaskawa Gala 92-96 obdarować głośnikami z przodu w drzwiach :P
sveno - 22-07-2015, 12:39

są otwory na ten biały plastik w którym montuje się głośnik. Wszystko pasuje p&p z przednich drzwi, no poza folią i kablami.
Sweter - 22-07-2015, 13:44

Super sprawa, dziękuje za odpowiedź :mrgreen:
ViBeZ - 24-07-2015, 00:49

Witam kolegów.

Chce sobie sprawić skórzaną tapicerkę w galancie. Niestety wszystko co znajduje pochodzi z kombi, a ja mam sedana.

Chce wymienić fotele, kanape, boczki, wykładzine, dolne plastiki deski rozdzielczej i reszte drobniejszych plastików.

Dawca to kombi - biorca sedan - jakie problemy napotkam? Wiem że będzie jakiś problem z oparciem tylnej kanapy ale czy da się to rozwiązać w miare bezboleśnie? Jakieś inne niespodzianki czy wszystko P&P?

robertdg - 24-07-2015, 08:09

ViBeZ, przeczytaj wątek kilka stron wstecz
banangti - 24-07-2015, 08:42

Siemka,
odstaje mi trochę podsufitka z tyły po lewej stronie. Wie ktoś jak ją zamontować ? Jest tam jakiś zastrzask ?

Hugo - 24-07-2015, 19:00

banangti, w sedanie na końcu podsufitki w dachu są 3 kołki. Kołek raczej nie puści, na pewno odkleiło się jego mocowanie od podsufitki. Przyklej na mocny klej i po problemie.
muka997 - 30-07-2015, 20:29

Cześć
Jako że mój galant wrócił do mnie, zabrałem się w końcu do dokończenia przerzucenia tapicerki na skórę i jako że mam szare wnętrze to plastiki też zmieniam, i pod panelem (tam gdzie jest sterowanie wysokością lamp) znalazłem 2 wtyczki wsadzone do tych zaślepek jedna z 4 kabelkami i druga z 5, zdjęcia poniżej:
http://www.fotosik.pl/pok...51594331ab.html
http://www.fotosik.pl/pok...01a7c13246.html
http://www.fotosik.pl/pok...7bbe76b3f8.html
http://www.fotosik.pl/pok...05d187b108.html

wiem że trochę odbiega to od tematu ale pytam bo wyszło to przy zmianie tapicerki

Hugo - 30-07-2015, 20:36

Jedna z wtyczek pod panelikiem jest od TCL-u.
muka997 napisał/a:
które z gniazdek z zdj poniżej odpowiada za podgrzewanie foteli?? czy nie mam tam właściwej??
Z tego co pamiętam to ta czarna.
savagger995 - 30-07-2015, 22:42

ViBeZ napisał/a:
Witam kolegów.

Chce sobie sprawić skórzaną tapicerkę w galancie. Niestety wszystko co znajduje pochodzi z kombi, a ja mam sedana.

Chce wymienić fotele, kanape, boczki, wykładzine, dolne plastiki deski rozdzielczej i reszte drobniejszych plastików.

Dawca to kombi - biorca sedan - jakie problemy napotkam? Wiem że będzie jakiś problem z oparciem tylnej kanapy ale czy da się to rozwiązać w miare bezboleśnie? Jakieś inne niespodzianki czy wszystko P&P?

Witam jestem świeżo po zmianie kompletnego wnętrza z deską rozdzielczą z kombi do sedana. Tylna oparcie kanapy tak jak w temacie pasuje tylko trzeba odstawić mocowanie na 2mm podkładce i wszystko pasuje. Z dolnym siedziskiem przynajmniej u mnie był problem z wypinaniem się kanapy z zatrzasków, ale na to jest też jest rada. Trzeba przedłużyć te metalowe bolce na ok. 1cm (dokręcić do nich blaszki). Boczki kanapy teoretycznie pasują lecz są trochę mniejsze od góry ok 5cm. Mnie to osobiście nie przeszkadza. Z tylnimi pasami jest problem i musisz zostawić je sobie z sedana ( kompletnie odmienna metalowa obudowa) brak możliwości aby ich przykręcić. Reszta P&P :) :D

muka997 - 31-07-2015, 11:52

Hugo napisał/a:
Jedna z wtyczek pod panelikiem jest od TCL-u.
muka997 napisał/a:
które z gniazdek z zdj poniżej odpowiada za podgrzewanie foteli?? czy nie mam tam właściwej??
Z tego co pamiętam to ta czarna.

a jest to możliwe żeby gniazdo pod fotelem było a wtyczki do przełączników już nie było?? tzn wiem że jest, bo wszystko jest możliwe :lol: :lol: ale chodzi mi czy było tak montowane fabrycznie??

Sunderland86 - 31-07-2015, 12:25

muka997 napisał/a:
a jest to możliwe żeby gniazdo pod fotelem było a wtyczki do przełączników już nie było??

Owszem, ja musiałem dorabiać instalację do przełącznika.