To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Jakość lakieru - Lancer CYxA

racer1972 - 15-04-2010, 01:16

zzip1 współczuję Ci... :evil: Ja w marketach stawiam jak najdalej od innych nawet kosztem 100m spaceru ;) Eh... zachciało nam się czarnego lakieru...
mobista - 15-04-2010, 09:50

Ja się zastanawiam nad założeniem chlapaczy przynajmniej do przodu, bo kurka mam tak drzwi już potraktowane przez kamyki, że aż żal patrzeć :(
jaca71 - 15-04-2010, 10:13

mobista napisał/a:
bo kurka mam tak drzwi już potraktowane przez kamyki, że aż żal patrzeć :(

To ja w takim razie przepraszam wszystkich twierdzących że 90% kamieni zatrzymują chlapacze a ja im nie wierzyłem. Ja mam drzwi bez skazy. Jedyny problem to wspomniane krawędzie z tylnymi drzwiami.
mobista napisał/a:
Ja się zastanawiam nad założeniem chlapaczy

To już się więcej nie zastanawiaj tylko zakładaj.

waldinio - 15-04-2010, 10:32

ja mam przednie chlapacze i ani jednej rysy od kamyczków :)

natomiast mam wgniecie i zarysowanie na przednim lewym błotniku... ewidentnie ktos walnął drzwiami przy otwieraniu... jest wgniecenie zarysowanie i ślady czerwonego lakieru... obszedłem wszystkie czerwone samochody zaparkowane w promieniu kilkudziesieciu metrów bo to pod moim blokiem i niestety nie nie znalazłem który to :( jak bym znalazł tego .... nie będe sie wyrażał to bym mu nogi z dupy wyrwał....,ale skoro ktoś nie dba o swój samochod i wali drzwiami jak się da to po jaką cholere ma szanować czyjesz, no nie?!?!?! jestem mocno zirytowany.... :/

poczekam jeszcze z rok, dwa i zrobie wszystkie uszkodzenia z AC

jaca71 - 15-04-2010, 10:37

waldinio napisał/a:

Nie jest tak różowo. Każda rysa liczona jest jako oddzielna szkoda. Chyba że dwie na jednym elemencie albo są związane przyczynowo. Rzeczoznawca nie pójdzie na to by za 10% zniżek pomalować samochód dookoła.

waldinio - 15-04-2010, 10:41

jaca71 napisał/a:
waldinio napisał/a:

Nie jest tak różowo. Każda rysa liczona jest jako oddzielna szkoda. Chyba że dwie na jednym elemencie albo są związane przyczynowo. Rzeczoznawca nie pójdzie na to by za 10% zniżek pomalować samochód dookoła.

hmm rysy mogę sam zaprawką zrobić ale błotnik może by się wymieniło, nie wiem, zobacze jak to będzie

olsztyniak - 15-04-2010, 19:48

Z tym sądem nie taka głupia i przegrana sprawa, ostatnio(akurat z tego musiałem zaliczyć u Pani sedziny: P) czytałem orzecznictwo w podobnych sprawach i musze powiedzieć, że co raz częściej wynik jest pozytywny dla konsumenta : ) (i trzeba uczciwie przyznać, że do tego przyczyniło się nasze członkowstwo w UE, dużo skarg do trybunałów było, to inaczej zaczeli patrzeć na te sprawy).
mobista - 20-04-2010, 08:00

Tak poza tematem: możecie polecić jakiś sklep na śląsku bądź w internecie, gdzie dostane chlapacze do Lancerka :D ? Na allegro nie ma niestety dedykowanych :(
majcher - 20-04-2010, 12:00

U mnie maska wyglada jak czarna biedronka w białe plamki :? no i delikatne (widoczne pod słońce) wgniecenia. No cóż może kiedyś zdecyduję sie na malowanie elementu.
Pozdrawiam

Uwex - 27-04-2010, 08:46

Czytałem artykuł n.t. nowego Nissana Murano i jedna rzecz mnie zaciekawiła , tu cytat z artykułu : "Ciekawostką jest samoregenerujący się lakier, któremu według zapewnień azjatyckich speców od marketingu, niestraszne drobne zarysowania i czyszczenie na automatycznych myjniach. "
Co Wy na to ?

mkrawcz1 - 27-04-2010, 08:54

Nissan 370Z ma to samo (jeżeli dopłacisz).
racer1972 - 28-04-2010, 00:22

W czwartek będę pomykał 370z roadster to popytam o ten lakier bo też mnie to ciekawi... :roll:
Juiceman - 28-04-2010, 01:10

Tylko ten lakier sam się regeneruje przez 2-3 miesiące? A kto wtedy nowe auto ma zarysowane ? :)
Uwex - 28-04-2010, 10:29

Juiceman napisał/a:
2-3 miesiące
- jeśli tak jest , to trochę lipnie .
MARIO 100 - 30-04-2010, 21:42

stosowal ktokolwiek TEFLON na powloke lakiernicza,cos takiego zakupilem imam zamiar nalozyc tylko jaki da to efekt-slyszalem ze calkiem niezle zabezpiecza lakier przed zarysowaniami itp. :roll: