Carisma - Techniczne - Wymiana rozrządu
MotyF - 30-10-2008, 07:58
Moge prosić kontakt do japaneze
Anonymous - 30-10-2008, 09:50
Dzięki za helpa
Anonymous - 30-10-2008, 11:25
MotyF, ten pierwszy zestaw-----kupiłem u tego gościa zestaw 195zł.i okazało się że rolki to czysty szmelc, pasek ok.odesłałem gościowi to spowrotem do dzisiaj ani rolek ani kasy ani kontaktu ani przepraszam.(mo i straszy sądem za szarganie dobrego imienia firmy)brrrrr już się boje.NIE POLECAM TEGO SPRZEDAWCĘ
Anonymous - 03-11-2008, 00:50
Nie rozumiem wydawało mi się że wszyscy polecali Ci drugi zestaw! Ten dexx to szkoda gadac na meile się z nim brałem tak po trzecim jego meilu spojrzałem na jego negatywy i już wszystko wiedziałem to krętacz do entej .Zresztą jak można kupic dac tyle kasy a cham nawet telefonu niema. Ja kupiłem od tego gościa i jestem naprawdę zadowolony.Wybrałem Mitsuboshi bo to jak orginał i dobry braciak Mitsubishi ,KOYO do tego jeszcze pompa GMB . A SPRZEDAWCA NAPRAWDĘ OK Polecam!
http://moto.allegro.pl/it...ma_1_6_16v.html
Anonymous - 04-11-2008, 15:37
witam:), a co myślicie o Rolka napinająca NSK/NTN Japan?
Anonymous - 07-11-2008, 17:52
czy ktoś mi powie dlaczego japaneze nie można w liście uzytkowników znaleźc???
JCH - 07-11-2008, 19:50
adipaw napisał/a: | czy ktoś mi powie dlaczego japaneze nie można w liście uzytkowników znaleźc??? | Się nie udzielał to i może go wykasowało
Mówiłem Hubertowi, że nie jest dobra koncepcja z kasowaniem userów.
Anonymous - 09-11-2008, 11:20
Uraaaaaaaaaaa!! znalazłem
Japaneze
Marek Malik
Pabianice
telefon: (042) 215 44 02
GSM: 602 224 584
GG: 1027199
Tak dla potomnych
Anonymous - 10-11-2008, 16:15
ADIPAW POSZEDŁEŚ PO CAŁOŚCI I WYSZUKAŁEŚ JAPANEZE MIĘDZY INNYMI DLA MNIE !!
SUPER ROBOTA DZIĘKI!
crimi - 10-11-2008, 17:43
No a ja wlasnie odebralem Cari od mechanika
Napinacz hydrauliczny - 580 PLN
Pompa wody - 115 PLN
Rolka paska rozrzadu - 79 PLN
Rolka paska rozrzadu - 98 PLN
Pasek rozrzadu - 105 PLN
i przy okazji dwa paski micro
Pasek micro 5PK1300 - 39 PLN
Pasek micro 4PK775 - 22 PLN
Razem 1038 PLN, a z robocizna 1200 PLN. Niewiem dokladnie jakiej firmy sa uzyte czesci, ale tyle ile ja jezdze w ciagu roku i ile mam zamiar miec Carisme, w zupelnosci wystarczy zeby przyszly wlasciciel mial spokojna glowe
Anonymous - 10-11-2008, 17:57
grincz1 napisał/a: | ADIPAW POSZEDŁEŚ PO CAŁOŚCI I WYSZUKAŁEŚ JAPANEZE MIĘDZY INNYMI DLA MNIE !!
SUPER ROBOTA DZIĘKI! |
jA TYLKO POCIĄGNOŁ
[ Dodano: 19-11-2008, 16:33 ]
Właśnie jestem świeżo po wymianie rozrządu w 1.8 16V SOHC i podzielę się z wami spostrzeżeniami jakie się nasuwają. Po pierwsze wymiana to straszna rzeźba!! Trzeba się nieźle nagimnastykować żeby wyjąć pasek i rolkę i to samo z włożeniem nowych!! Miejsca jest strasznie mało a jak jest ABS i klima (większość to ma) to jeszcze przewody przeszkadzają! Narobiłem się ze swoim mechanikiem jak dzik! Od 16 do 21! Ale on mówił że to norma w autach nowszych. Co do teorii o paskach Gates to mój mechanik powiedział że firma już się ustosunkowała do komentarzy typu (wcześnie się kończą) i ponoć to niewłaściwy sposób montażu (zwłaszcza w układach gdzie naciąga się pompą). Dla przykładu dokładam zdjęcia pasków jakie były założone w serwisie u niemiaszków. I co ciekawe rozrząd jest GATES!!! Napinacz Koyo a paski napędowe Dawco. Wszystko ze znaczkami Mitsu. A i jeszcze gość mi sprzedał pompę wody GMB inną niż trzeba! Pompa musi być z kółkiem zębatym założonym na stałe widać na jednym zdjęciu. Ostatnie zdjęcie już z paskiem Mitsubishi. Co do wymiany pompy to została fabryczna (może niektórzy mnie skarcą) była w idealnym stanie a ma dopiero 130tys przebiegu i mój spec (a jemu ufam w tych sprawach) powiedział że pociągnie więcej niż ta GMB. Co do uszczelniaczy oba (wał i wałek) stan perfekcyjny!
ceny:
pasek mitsuboshi-89zł
napinacz GMB-83zł
paski micro REV -22zł i 35zł
fotki:
hetman - 19-11-2008, 19:03
dorzucę coś jeszcze w sprawie wymiany rozrządu w 1.9 DID
części przyszły od Japaneze:
-Pasek ContiTech (made in Germany)75,-
-Rolka Ruville (oczywiście w środku KOYO) 140,-
-Pasek osprzętu ContiTech (made in UK) 50,-
-Pompa wody Hepu 130,-
-Przesyłka 13, czyli całość 408 PLN
niestety dopiero po złożeniu zamówienia udało mi się pogadać z kumplem z jednego z dobrych ASO i okazał się, że pompy wody w tym silniku to nie pamięta żeby wymieniał, szczególnie przy 90 tys. potwierdził również, że wkłada Getes PowerGrip, oczywiście ze znaczkiem renault i nie miał z nim zgrzytu - kwestia montażu, to co pisał adipaw.
a co do samej wymiany to mechanik użył kilku niecenzuralnych słów jak zobaczył ten silnik, zabrał się do roboty i stwierdził, że wymiana to trochę potrwa...
Fabjan - 21-11-2008, 14:24
Zamierzam w mojej Cari wreszcie zabrać się za wymianę wszystkiego, co jest do wymiany. W tym również (a może i przede wszystkim) i rozrząd.
Auto ma przejechane 159 kkm i podejrzewam, że przy takim przebiegu trzeba będzie wymienić wszystko, co tylko wiąże się z rozrządem, paskami, pierdołami.
Chcę wszystko zakupić we własnym zakresie (wiadomo, pewność że nikt oprócz sprzedawcy na tym nie zarobi), dlatego też proszę Was, drodzy Mitsumaniacy, o pomoc w sporządzeniu mojej listy zakupów
Rozumiem, że na liście powinny się znaleźć:
- Napinacz hydrauliczny
- Pompa wody
- Rolki (ile ich jest i jak je nazwać, kiedy będę rozmawiał ze sprzedawcą?)
- Pasek rozrządu
- Paski mikro? (co to takiego?)
To przepisałem z posta crimiego. Czy jeszcze przy okazji tej wymiany coś jeszcze będzie potrzeba? Paski klimatyzacji czy czegoś takiego?
Udało mi się przytulić nieco grosza, które chcę zainwestować w moją Niunię. Oprócz tego będę wymieniał tez filtry i sprzęgło.
Poproszę o sugestie n/t najlepszych firm, cen, itp.
Nie ukrywam też, że chciałbym zakupić te materiały u Japaneze, bo strasznie go tu chwalicie Czy on ma jakiś sklep z częściami? Można do niego śmiało uderzać na komórkę i dokonywać transakcji telefonicznie? Bo nie chcę się chłopakowi narzucać niepotrzebnie
crimi - 21-11-2008, 14:41
Fabjan, takie czesci jak ja wypisalem kilka postow wyrzej, wymienialem. Ale z tego co teraz sie jeszcze dowiedzialem, to jakies uszczelnienia na wal i walki rozrzadu powinno sie przy okazji wymienic (szkoda ze niewiedzialem wczesniej ). Paski MICRO to wlasnie te paski ktore napedzaja m.in. alternator, klime, wspomaganie.
P.S. Jak bedziesz po wymianie sprzegla daj znac, ile cie wyniosly czesci i jakie czesci kupiles.
turek61 - 21-11-2008, 16:39
Fabjan, Dzwoń do Marka "japaneze" a dostaniesz wszystko, dobrego producenta lub dobre zamienniki w dobrej cenie.On przy takim zamówieniu Ci doradzi.
Polecam ci filtr do oleju Knecht OC230(sprawdzone) zresztą też kupowałem u Marka.
|
|
|