Nasze nieMiśki ;-) - CIVIC VTi EG9 B16A2 by pawela!
Anonymous - 18-12-2009, 21:09
wiem ocb tylko ja jestem za tym jak juz sie chce obnizyc auto to kupic nowy zawias nie meczyc serii ktora jak bedziesz zalozmy sprzedawac dobra do przelozenia.Tak wlasnie zrobilem z moim gti.Z reszta u mnie tez sa kayaby nie wiem czy nie te same co u Ciebie...
mkm - 20-12-2009, 12:33
Ja ogolnie Kayaby nie lubie.
Pamiętam jak wchodzila do nas na rynek. Wtedy mówiło się, ze to tani zamiennik.
Teraz po latach zrobila się „markowa firma”.
W porównaniu do innych podrob jakas tam jakość maja, ale szalu nie ma. Prowadzenie auta tez pozostawia wiele do zyczenia.
Jak ktos ma szanse porównać KYB do jakiegos naprawde dobrego producenta roznice poczuje od razu.
Na szczescie wszyscy jeździmy zgodnie z przepisami wiec nawet Kayaba, będzie się dobrze sprawdzac, ale pawela jak chcesz zabawke na tor to jednak polecałbym Ci cos z innego przedzialu cenowego.
Bedziesz łotał wszystkich
Anonymous - 20-12-2009, 13:56
e tam mkm, przesadzasz.moim zdaniem kyb sie wybila, kazda firma zaczyna od podróbek/ tańszych zamienników -naturalna kolej rzeczy.
Widziales kiedys firme która by wchodziłą z tak wielkim rozmachem na rynek i wraz z nia automatycznie pojawialybysie same pozytywne opinie? nie nadrobilisbysmy z kupowaniem - my konsumenci.
mkm - 20-12-2009, 14:13
Browar napisał/a: | e tam mkm, przesadzasz. |
Pewnie tak, ale jak wiesz bardzo niedawno kupowałem Kayaby na tyl i cena mnie zabila.
Zaplacilem wiecej niz 3 lata temu za przod.
Już pomalu przybliżyli się do cen „starych” producentow, jak jeszcze pare lat temu bliżej byli „no name-ow”… zaczynamy placic za marke, niestety i to mnie irytuje.
Browar napisał/a: | moim zdaniem kyb sie wybila |
To fakt, po niecałych 3-ch latach, za to obydwa na raz
rosomak1983 - 20-12-2009, 14:16
mkm napisał/a: | Pewnie tak, ale jak wiesz bardzo niedawno kupowałem Kayaby na tyl i cena mnie zabila.
Zaplacilem wiecej niz 3 lata temu za przod.
Już pomalu przybliżyli się do cen „starych” producentow, jak jeszcze pare lat temu bliżej byli „no name-ow”… zaczynamy placic za marke, niestety i to mnie irytuje. |
To ile zapłaciłes? Moze jest tak ze Kayaba sie po prostu sprawdziła albo zaczeła robic lepsze rzeczy w tej chwili jej pozycja na rynku pewna i prawie kazdy ja poleca. Cos w tym musi być.
mkm - 20-12-2009, 14:25
Cos kolo 170zl za sztuke.
60zl wiecej kosztowal Sachs, ktorego niestety nie bylo na stanie.
harpagan - 20-12-2009, 14:28
Kayaba nie szla na pierwszy montaz do colta?
Z ogolnodostepnej masowki zastanawialbym sie tylko miedzy kyb a bilem b4
rosomak1983 - 20-12-2009, 14:32
mkm napisał/a: | Cos kolo 170zl za sztuke. |
chyba norma...
mkm napisał/a: | 60zl wiecej kosztowal Sachs, ktorego niestety nie bylo na stanie. |
mkm napisz jakie polecasz tylko takie juz wypróbowane czyli Sachs i co jeszcze? harpagan napisał/a: | kyb a bilem b4 |
Bile chyba inna półka...
mkm - 20-12-2009, 14:33
ale to juz granice 4-ech stowek za sztuke...
W podobnej cenie sa jeszcze Koni.
harpagan - 20-12-2009, 14:33
rosomak1983 napisał/a: |
Bile chyba inna półka... |
B4 to zamiennik serii
Anonymous - 20-12-2009, 16:08
harpagan napisał/a: | B4 to zamiennik serii |
dookladnie
Hugo - 20-12-2009, 17:08
harpagan napisał/a: | Z ogolnodostepnej masowki zastanawialbym sie tylko miedzy kyb a bilem b4 | A TOKICO gdzie?
mkm - 20-12-2009, 18:07
Hugo, a oni robia do ca0?
Hugo - 20-12-2009, 21:18
mkm napisał/a: | Hugo, a oni robia do ca0? | Już tak.
pawela - 20-01-2010, 21:28
Civic codziennie pokonuje kolejne kilometry, wożąc mnie, kobitkę i brzdąca bezstresowo z miejsca na miejsce i nie przekraczając w te mrozy spalania 9/100 tylko po mieście. Zero problemów, awarii, itp. Stuknęło mu ze mną 5000km i jednocześnie 8000km od ostatniej wymiany oleju więc dziś sprawiłem mu prezent i zalałem go olejem Castrol Edge Sport 10W60.
Mimo, że naprawdę rzadko korzystam z możliwości B-serii, to ze względu na doskonały stan motoru na oliwę nie będę mu żałował.
Przy okazji obejrzałem sobie podwozie, konserwa dzielne się trzyma, zero rudej, silnik suchutki. Jest git
|
|
|