To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Car Audio - 2 Din z GPS co polecacie za rozsądną kasę

Hugo - 14-01-2018, 20:36

Bzyk_R1, daj sobie spokój. Kup starszy, ale markowy sprzęt. Najpierw miałem nowe 2 din marki Goclever z navi, nawigacja porażka, beznadziejny program, muliło, że hej. Co do jakości dźwięku to niby grało, ale... Samo radio nie miało tego czegoś. Sprzedałem go i jak wiesz kupiłem starego Clariona bez navi :mrgreen: Jak je podłączyłem i nawet bez ustawień dźwięku zrobiłem głośniej to po prostu rozpłynąłem się w fotelu i słuchałem muzyki... Zupełnie nowe doznania. Nigdy nie zamienię tego radia na żadne nie markowe badziewie.
Pieraś - 02-01-2019, 20:32

Panowie, a wymiary 2 din w galu to jakie pasują?
p_bladek - 15-04-2019, 13:51

Chińczyk u mnie pojeździł dosłownie tydzień, porażka dla mych uszu, do tego ekran wali po oczach w nocy. Wymieniłem na poczciwego Kenwooda.
Pieraś napisał/a:
Panowie, a wymiary 2 din w galu to jakie pasują?
Wymiary każde, może byc problem z ramką ozdobną, która albo jest za mała,albo za wysoka, albo za szeroka. Ja zamocowałem na stałe w koszyku metodą prób i błedów, i ramkę robiłem sam ze styroduru. Praktycznie nie wystaje i wygląda tak.

Pieraś - 15-04-2019, 13:56

Mojemu tacie wstawilem do nissana xtrail takie za 300zl jakies 2 din ale w praktyce okazuje sie, ze soft jest niestabilny. U siebie poki co wstrzymuje sie i zostaje z sony na usb o bt (o dziwo laczenie bt jest w nim gowniane)
jacek11 - 15-04-2019, 16:30

Pieraś napisał/a:
U siebie poki co wstrzymuje sie i zostaje z sony na usb o bt (o dziwo laczenie bt jest w nim gowniane)

Ja mam też soniaka,i BT działa cudownie. Niestety dźwięk tego radia nie powala :|

Pieraś - 15-04-2019, 16:32

U mnie problem jest czesto z polaczeniem glosowym. Musze wylaczyc radio na kilka sekund orzytrzymujac power dluzej i wlaczam ponownie. Bywa, ze polaczenie bt jet ale mikrofon nie dziala wtedy
Krzyzak - 15-04-2019, 20:56

parę lat temu wstawiałem do rekina nakamichi - ale takie z tańszych, miało 2DIN, BT, telefon, USB, nawigację, MP3, DVD i Video, kamerę cofania
i jakość grania tego sprzętu była dramatyczna - szybko wróciłem do starego Clariona

jacek11 - 15-04-2019, 21:35

Pieraś, co to za model ? taka informacja dla użytkowników.

Jam mam SONY WX 900 BT. Dosyć ciężki w ustawieniach, ale można się przyzwyczaić.
Niestety mimo dziesięciopasmowego korektora, nie jestem w stanie ustawić dźwięku jaki lubię. Wcześniej miałem jakieś starego pioneera, i tam nie było tego problemu.
Radio nie gra jakoś tragicznie, ale nie jest tak jak bym chciał.
Mam nadzieję,że wygłuszenie drzwi trochę pomoże :roll:

Pieraś - 15-04-2019, 21:54

Sony DSX-A410BT. Do połączeń BT nie polecam.
Mimo, że rozmówcę dobrze słychać, to Was będzie kiepsko.
Irytujący jest fakt, że zbyt często się zdarza że chcesz zadzwonić i ...
1. Nie ma przekazywania głosu po BT
2. Zdarza się, że komórka nie moze się połączyć z radiem. Trzeba wówczas zapomnieć urządzenie i ponownie parować.

Mam S7 Edge

jacek11 - 15-04-2019, 22:13

Pieraś napisał/a:
Mimo, że rozmówcę dobrze słychać, to Was będzie kiepsko.

Przez krótką chwilkę testowałem Pioneera SPH DA01. Tam też był taki problem. Później doczytałem, że to taki standard w tym modelu :|

Pieraś - 15-04-2019, 22:15

Jeśli radio nie ma opcji zewn. mikrofonu i sie takiego dobrego nie posiada ... o kant rozwiązanie.
SebekLDZTEO - 23-02-2020, 13:24

Pany a takie podejdzie?

https://allegro.pl/oferta/radio-2din-uroute-nawigacja-google-android-kamera-8909918761

Bzyk_R1 - 23-02-2020, 16:19

SebekLDZTEO, poszukaj dobrze bo takie kupisz za pół tej ceny. Chyba że sie wirusa boisz :wink: