Off Topic - Polecane filmy!
Anonymous - 08-06-2006, 00:40
Grześku napisał/a: | A co do Kodu DaVinci to najlepsza ekranizacja jakiejkolwiek książki jaką w życiu widziałem. |
eee Grzesiuu nie przesadzał bym tak bardzo
Moim zdaniem film jest dobry, ksiazka super. Ogolnie nie mam nic do zarzucenia bo niektre role byly idealne zagrane a aktorzy dobrze dobrani do nich ale nie czulem budowania napiecia wraz z toczaca sie akcja tak jak w ksiazce. Co mnie baaardzo zaskoczylo pozytywnie to gra T. Hanksa, ktory moim zdaniem (przed wizyta w kinie) totalnie nie pasowal mi do swojej roli.
A z innej beczki polecam film Plan doskonały. Jeden z lepszych filmow jakie ostatnio ogladalem... jesli ktos lubi kino akcji.
Chooper - 15-06-2006, 10:19
"Dawno Temu w Ameryce" (once upon a time in america) - kolejny klasyk z kategorii kina gangsterskiego a'la Ojciec Chrzestny
"Angel-A" - fajny klimatyczny film, który można zareklamować chociazby tym, że jest to Luc Besson w całej okazałości
Anonymous - 15-06-2006, 11:13
Efekt motyla, to jest dobry film...
Tak ogolnie to lubie komedie, polecam Van Vaildner, Super ziolo
Chooper - 15-06-2006, 11:49
"Paparazzi" też całkiem ciekawy
Anonymous - 15-06-2006, 18:27
Liga niezwyklych dzentelmenow. Bardzo fajny film
Anonymous - 25-06-2006, 11:47 Temat postu: The fast and the furious Tokyo drift Ogladal juz ktos moze? Ja ogladalem i jak dla mnie bomba
Fabula troche kuleje ale autka i same sceny z autami po prostu super.
A tak wogole ma ktos moze muzyke z tego filmu bo ja akurat sciagnalem wersje bez napisow koncowych i nie moge spisac
Anonymous - 27-06-2006, 11:26
Tour of Duty (Rok w Piekle) pod takim tytułem znany u nas. Oglądałem go dawno temu kiedy VHS było na topie. Szukałem na DVD ale nie ma, na VHS też już go nie mogłem nigdzie dostać. Znalazłem w necie namiar na gościa który ma to jako divx, Zobaczymy czy znowu go obejrzę i to wsztstkie części (sześć).
Film o wojnie w wietnamie.
arekp - 28-06-2006, 09:26
A ja polece Wam film animowany 'Auta'.
Nie ubawilem sie tak dobrze od czasow pierwszej czesci Shreka wiec polecam nie zabierac ze soba napojow czy popcornu co by sie nie zakrztusic.
Teksty ... co ciekawe ... sa przelozone praktycznie 1-do-1 z angielskiej wersji filmu i sa kapitalne. Film nie jest nudny, nie meczy.
Polecam.
Cezar - 29-06-2006, 12:05
piwkotom napisał/a: | Pan zycia i smierci (Lord of War) - polecam goraco, swietny film z moralem i ciekawym zakonczeniem. No i Nicolas Cage w swoim zywiole |
Wlasnie obejrzalem na dvd i rowniez polecam
Grześku - 29-06-2006, 12:13
A kto oglądał "Delicatessen" ?
Polecam fanatykom (lub miłośnikom) niczym nie skrępowanej social-fiction oraz górnolotnemu francuskiemu humorowi.
w mojej skali 7 na 10 możliwych
piwkotom - 20-07-2006, 21:28
Into the blue.
Dlaczego? Jessica Alba jest po prostu bossska cos jeszcze? dluuugo, dlugo nic a potem fantastyczne ujecia podwodno no i przepiekne morze wprost z najpiekniejszych marzen wakacyjnych. Egipt to przy tym pikus
Skok przez plot
fajne dialogi, pomyslowy scenariusz, niestety dosc standardowe rozwiazania ale jednak tworcy Shreka trzymaja linie
Szybcy i wsciekli 3. Tokio drift
I tak i nie. Glupi film z glupia fabula ale..... Misiubisi Evo i ujecia driftujacych autek szczegolnie na serpentynce pod miastem... poezja dla oka i ucha. Film oczywiscie glupi jak but ale warto rzucic okiem, pomijam oczywiscie aspekt wizualny towarzyszacych autom skosnookich pieknosci
[ Dodano: 20-07-2006, 21:29 ]
Grześku napisał/a: | A kto oglądał "Delicatessen" ?
Polecam fanatykom (lub miłośnikom) niczym nie skrępowanej social-fiction oraz górnolotnemu francuskiemu humorowi.
w mojej skali 7 na 10 możliwych |
ba... rewelka w mojej skali 9/10, do tego jeszcze w podobnym klimacie i w oparciu o ta sama ekipe: Miasto zaginionych dzieci, w mojej skali 7/10. Warto
Chooper - 20-07-2006, 21:51
piwkotom napisał/a: | Szybcy i wsciekli 3. Tokio drift
I tak i nie. Glupi film z glupia fabula ale..... Misiubisi Evo i ujecia driftujacych autek szczegolnie na serpentynce pod miastem... poezja dla oka i ucha. Film oczywiscie glupi jak but ale warto rzucic okiem, pomijam oczywiscie aspekt wizualny towarzyszacych autom skosnookich pieknosci |
oraz jakiś "starszy" misiek w kolorze kanarkowym w podziemnym parkingu
McDoune - 21-07-2006, 01:18
a ja moze w drugą stronę, czyli film którego nie polecam:
Piraci z karaibów, skrzynia umarlaka - dłuzyzny, tragedia i w przeciwieństwie do pierwszej części która mimo iż nie była najlepsza potarafiła rozbawić, to w drugiej czesci wszystkie niezle gagi umieścili w pierwszych 30 minutach, a później jak w polskim kinie, panie...
Chooper - 21-07-2006, 20:59
36 Quai des Orfevres (AKA 36. ulica)
Świetny francuski dramat kryminalny. Rewelacyjna muzyka, bardzo dobra gra aktorów (Daniel Auteuil, Gérard Depardieu).
Taki klimat potrfią stworzyć tylko francuzi. Naprawdę warto IMO
Grześku - 23-07-2006, 17:05
Lubicie bajki? Mi się wydawało że już z tego wyrosłem, ale miałem przyjemność być z dziećmi na "Skok przez płot".
Naprawdę świetna bajeczka i dla dzieci i dla dorosłych, końcówka rewelka, łzy w oczach ze śmiechu no i to co bezcenne - radość dzieci
[ Dodano: 31-07-2006, 07:39 ]
McDoune napisał/a: | Piraci z karaibów, skrzynia umarlaka - dłuzyzny, tragedia i w przeciwieństwie do pierwszej części która mimo iż nie była najlepsza potarafiła rozbawić, to w drugiej czesci wszystkie niezle gagi umieścili w pierwszych 30 minutach... |
niepomny ostrzeżeń wybrałem się wczoraj na to do kina, strata czasu i kasy. Kiepawy film.
|
|
|