To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Polecane filmy!

Anonymous - 08-06-2006, 00:40

Grześku napisał/a:
A co do Kodu DaVinci to najlepsza ekranizacja jakiejkolwiek książki jaką w życiu widziałem.

eee Grzesiuu nie przesadzał bym tak bardzo ;-)
Moim zdaniem film jest dobry, ksiazka super. Ogolnie nie mam nic do zarzucenia bo niektre role byly idealne zagrane a aktorzy dobrze dobrani do nich ale nie czulem budowania napiecia wraz z toczaca sie akcja tak jak w ksiazce. Co mnie baaardzo zaskoczylo pozytywnie to gra T. Hanksa, ktory moim zdaniem (przed wizyta w kinie) totalnie nie pasowal mi do swojej roli.

A z innej beczki polecam film Plan doskonały. Jeden z lepszych filmow jakie ostatnio ogladalem... jesli ktos lubi kino akcji.

Chooper - 15-06-2006, 10:19

"Dawno Temu w Ameryce" (once upon a time in america) - kolejny klasyk z kategorii kina gangsterskiego a'la Ojciec Chrzestny

"Angel-A" - fajny klimatyczny film, który można zareklamować chociazby tym, że jest to Luc Besson w całej okazałości

Anonymous - 15-06-2006, 11:13

Efekt motyla, to jest dobry film...
Tak ogolnie to lubie komedie, polecam Van Vaildner, Super ziolo

Chooper - 15-06-2006, 11:49

"Paparazzi" też całkiem ciekawy :)
Anonymous - 15-06-2006, 18:27

Liga niezwyklych dzentelmenow. Bardzo fajny film :wink:
Anonymous - 25-06-2006, 11:47
Temat postu: The fast and the furious Tokyo drift
Ogladal juz ktos moze? Ja ogladalem i jak dla mnie bomba :D
Fabula troche kuleje ale autka i same sceny z autami po prostu super.
A tak wogole ma ktos moze muzyke z tego filmu bo ja akurat sciagnalem wersje bez napisow koncowych i nie moge spisac :(

Anonymous - 27-06-2006, 11:26

Tour of Duty (Rok w Piekle) pod takim tytułem znany u nas. Oglądałem go dawno temu kiedy VHS było na topie. Szukałem na DVD ale nie ma, na VHS też już go nie mogłem nigdzie dostać. Znalazłem w necie namiar na gościa który ma to jako divx, Zobaczymy czy znowu go obejrzę i to wsztstkie części (sześć).

Film o wojnie w wietnamie.

arekp - 28-06-2006, 09:26

A ja polece Wam film animowany 'Auta'.

Nie ubawilem sie tak dobrze od czasow pierwszej czesci Shreka wiec polecam nie zabierac ze soba napojow czy popcornu ;-) co by sie nie zakrztusic.

Teksty ... co ciekawe ... sa przelozone praktycznie 1-do-1 z angielskiej wersji filmu i sa kapitalne. Film nie jest nudny, nie meczy.

Polecam.

Cezar - 29-06-2006, 12:05

piwkotom napisał/a:
Pan zycia i smierci (Lord of War) - polecam goraco, swietny film z moralem i ciekawym zakonczeniem. No i Nicolas Cage w swoim zywiole :D

Wlasnie obejrzalem na dvd i rowniez polecam :D

Grześku - 29-06-2006, 12:13

A kto oglądał "Delicatessen" ?
Polecam fanatykom (lub miłośnikom) niczym nie skrępowanej social-fiction oraz górnolotnemu francuskiemu humorowi.
w mojej skali 7 na 10 możliwych

piwkotom - 20-07-2006, 21:28

Into the blue.
Dlaczego? Jessica Alba jest po prostu bossska :D cos jeszcze? dluuugo, dlugo nic a potem fantastyczne ujecia podwodno no i przepiekne morze wprost z najpiekniejszych marzen wakacyjnych. Egipt to przy tym pikus ;)

Skok przez plot
fajne dialogi, pomyslowy scenariusz, niestety dosc standardowe rozwiazania ale jednak tworcy Shreka trzymaja linie ;)

Szybcy i wsciekli 3. Tokio drift
I tak i nie. Glupi film z glupia fabula ale..... Misiubisi Evo i ujecia driftujacych autek szczegolnie na serpentynce pod miastem... poezja dla oka i ucha. Film oczywiscie glupi jak but ale warto rzucic okiem, pomijam oczywiscie aspekt wizualny towarzyszacych autom skosnookich pieknosci ;)

[ Dodano: 20-07-2006, 21:29 ]
Grześku napisał/a:
A kto oglądał "Delicatessen" ?
Polecam fanatykom (lub miłośnikom) niczym nie skrępowanej social-fiction oraz górnolotnemu francuskiemu humorowi.
w mojej skali 7 na 10 możliwych

ba... rewelka :) w mojej skali 9/10, do tego jeszcze w podobnym klimacie i w oparciu o ta sama ekipe: Miasto zaginionych dzieci, w mojej skali 7/10. Warto

Chooper - 20-07-2006, 21:51

piwkotom napisał/a:
Szybcy i wsciekli 3. Tokio drift
I tak i nie. Glupi film z glupia fabula ale..... Misiubisi Evo i ujecia driftujacych autek szczegolnie na serpentynce pod miastem... poezja dla oka i ucha. Film oczywiscie glupi jak but ale warto rzucic okiem, pomijam oczywiscie aspekt wizualny towarzyszacych autom skosnookich pieknosci

oraz jakiś "starszy" misiek w kolorze kanarkowym w podziemnym parkingu :D

McDoune - 21-07-2006, 01:18

a ja moze w drugą stronę, czyli film którego nie polecam:

Piraci z karaibów, skrzynia umarlaka - dłuzyzny, tragedia i w przeciwieństwie do pierwszej części która mimo iż nie była najlepsza potarafiła rozbawić, to w drugiej czesci wszystkie niezle gagi umieścili w pierwszych 30 minutach, a później jak w polskim kinie, panie...

Chooper - 21-07-2006, 20:59

36 Quai des Orfevres (AKA 36. ulica)

Świetny francuski dramat kryminalny. Rewelacyjna muzyka, bardzo dobra gra aktorów (Daniel Auteuil, Gérard Depardieu).
Taki klimat potrfią stworzyć tylko francuzi. Naprawdę warto IMO

Grześku - 23-07-2006, 17:05

Lubicie bajki? Mi się wydawało że już z tego wyrosłem, ale miałem przyjemność być z dziećmi na "Skok przez płot".
Naprawdę świetna bajeczka i dla dzieci i dla dorosłych, końcówka rewelka, łzy w oczach ze śmiechu no i to co bezcenne - radość dzieci 8)

[ Dodano: 31-07-2006, 07:39 ]
McDoune napisał/a:
Piraci z karaibów, skrzynia umarlaka - dłuzyzny, tragedia i w przeciwieństwie do pierwszej części która mimo iż nie była najlepsza potarafiła rozbawić, to w drugiej czesci wszystkie niezle gagi umieścili w pierwszych 30 minutach...

niepomny ostrzeżeń wybrałem się wczoraj na to do kina, strata czasu i kasy. Kiepawy film.