Nasze Miśki - Jako, że jestem stały w uczuciach... ELW
WreX - 25-07-2015, 20:02
Hugo, mi chodzi o te wibratory co pokazują %% i ewentualnie oględziny wzrokowe.
booohal - 29-07-2015, 20:30
Dzisiaj zawiozłem skrzynie do Malika.
Oczywiście kombiakiem bo raz, że wygodniej, a dwa, że aktualna skrzynia w sedanie już tak niemiłosiernie napierdziela, iż boję się do niego wsiadać
booohal - 13-08-2015, 16:23
Trzeba się powoli zbroić coby te moje zapuszczone dziady jakoś wyglądały
A tak na serio obydwa są w takim stanie, że szkoda pokazywać.
Wiecznie czasu brak, a jak coś się znajdzie to + pierdyliard stopni w cieniu
Hugo - 13-08-2015, 16:46
Dokładnie, albo za zimno, albo pada, albo +40 st. C w cieniu i nawet myśleć nie idzie...
deejay - 13-08-2015, 18:44
booohal napisał/a: | Trzeba się powoli zbroić coby te moje zapuszczone dziady jakoś wyglądały |
Uuuu Panie zaszalałeś
Tomii - 13-08-2015, 18:44
Delikatnie z tym żelem do opon bo lubi pochlapać auto z wosku też będziesz Pan zadowolony
booohal - 13-08-2015, 18:48
deejay napisał/a: | Uuuu Panie zaszalałeś |
Uuuuu Panie, do jako takiego dozbrojenia jeszcze daleeeka droga
Tomii napisał/a: | Delikatnie z tym żelem do opon bo lubi pochlapać auto z wosku też będziesz Pan zadowolony |
Dressingi do opon zawsze docieram fibrą po kilkunastu/kilkudziesięciu minutach To mus. Co do wosku to wątpię, żeby coś mnie zaskoczyło w tym temacie
Tomii - 13-08-2015, 18:51
booohal napisał/a: |
Dressingi do opon zawsze docieram fibrą po kilkunastu/kilkudziesięciu minutach To mus |
no widzisz, a mi się nie chce
booohal - 22-08-2015, 13:45
Płyny ustrojowe do skrzyni. Bez kompromisów
Marcino - 24-08-2015, 09:08
Coś to za ustrojsto dorwał? Jakieś problemy z biegami?
booohal - 24-08-2015, 10:04
Marcino,
Ravenol specjalizuje się typowo w olejach przekładniowych. Ma świetne parametry przy stosunkowo dobrych cenach. Ten płaciłem 43zł za litr.
AR9100 to obecnie jeden z lepszych modyfikatorów. Mocno obniża tarcie, podnosi TBN i inne właściwości oleju.
Wszystko w trosce o to, żeby ''nowa'' skrzynia posłużyła jak najdłużej
booohal - 27-08-2015, 18:56
Skrzynia chodzi wyśmienicie! Już zapomniałem ile sedan potrafił mi dawać radości
Wymienione też tylne przewody hamulcowe, wprowadzone prosto do pompy (korektor wywalony)
Jutro powinny przyjść klocki Galfer Sport FTD 1055. W brakes.pl nie było Ferodo DS Performance, które chciałem ale polecili mi je jako trochę tańsze, a są alternatywą pomiędzy DS Performance, a DS2500. Zobaczymy.
Uszczelki pod dekle i gniazd świec już czekają.
Do ideału może nie dążę ale jeszcze kilka rzeczy i będzie ''igła''
Dwa brudaski
booohal - 04-09-2015, 11:20
Ostatnio się trochę pobrudziłem przy miśku
Wymiana klocków na Galfer Sport FTD 1055, uszczelka pod korkiem oleju w międzyczasie.
Przy wymianie klocków przejrzałem wszystko dokładnie. Wyszło, że jeden tłoczek jest zapieczony. Za dwa dni miałem zestawy naprawcze u siebie i poskładałem na nowo. Ale tylko jeden zacisk bo w drugim tłoczki chodzą lekko i wolę póki co ori mieć bo nigdy nie wiadomo kiedy Autofern puści
Elementy metalowe wytrawione w kwasie, wszystko nasmarowane jak być powinno.
Jakieś fotki:
A na przyszły tydzień:
WreX - 15-09-2015, 11:36
booohal napisał/a: | Zdjąłem kopułkę i widzę, że dostęp do tych śrub 12 jest bardzo słaby. Jednak jak tak patrzę to jeżeli byłaby możliwość zdjęcia cewki bez odkręcania aparatu to dostęp do śrub robi się bezproblemowy.
|
Jeśli masz grzechotke z kolankiem i światło i lusterko dasz rade.
Z tego co pamiętam nie da się zdjąć.
U mnie podobny objaw byl jak straszne przebicia na kablach były i wyjechany był palec i kopułka w bardzo wilgotne dni tzn po deszczu.
booohal - 15-09-2015, 13:37
Kręci, nie odpala
Żadnych błędów nie pokazuje.
Paliwo raczej leci bo świeca mokra i nie odpala na LPG. Iskra jakaś tam jest. Ale może za mała??? W sumie nie wiem jak powinna wyglądać prawidłowa...
Rano zapalił normalnie, wyjechałem za bramę, zgasiłem, zamknąłem bramę i już nie chciał zapalić...
|
|
|