To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Jako, że jestem stały w uczuciach... ELW

WreX - 25-07-2015, 20:02

Hugo, mi chodzi o te wibratory co pokazują %% i ewentualnie oględziny wzrokowe.
booohal - 29-07-2015, 20:30

Dzisiaj zawiozłem skrzynie do Malika.
Oczywiście kombiakiem bo raz, że wygodniej, a dwa, że aktualna skrzynia w sedanie już tak niemiłosiernie napierdziela, iż boję się do niego wsiadać :D

booohal - 13-08-2015, 16:23

Trzeba się powoli zbroić coby te moje zapuszczone dziady jakoś wyglądały ;)

A tak na serio obydwa są w takim stanie, że szkoda pokazywać.
Wiecznie czasu brak, a jak coś się znajdzie to + pierdyliard stopni w cieniu :roll:

Hugo - 13-08-2015, 16:46

Dokładnie, albo za zimno, albo pada, albo +40 st. C w cieniu i nawet myśleć nie idzie...
deejay - 13-08-2015, 18:44

booohal napisał/a:
Trzeba się powoli zbroić coby te moje zapuszczone dziady jakoś wyglądały ;)

Uuuu Panie zaszalałeś :P

Tomii - 13-08-2015, 18:44

Delikatnie z tym żelem do opon bo lubi pochlapać auto :) z wosku też będziesz Pan zadowolony ;)
booohal - 13-08-2015, 18:48

deejay napisał/a:
Uuuu Panie zaszalałeś :P

Uuuuu Panie, do jako takiego dozbrojenia jeszcze daleeeka droga ;)
Tomii napisał/a:
Delikatnie z tym żelem do opon bo lubi pochlapać auto :) z wosku też będziesz Pan zadowolony ;)

Dressingi do opon zawsze docieram fibrą po kilkunastu/kilkudziesięciu minutach ;) To mus. Co do wosku to wątpię, żeby coś mnie zaskoczyło w tym temacie ;)

Tomii - 13-08-2015, 18:51

booohal napisał/a:

Dressingi do opon zawsze docieram fibrą po kilkunastu/kilkudziesięciu minutach ;) To mus

no widzisz, a mi się nie chce :)

booohal - 22-08-2015, 13:45

Płyny ustrojowe do skrzyni. Bez kompromisów ;)

Marcino - 24-08-2015, 09:08

booohal napisał/a:
Płyny ustrojowe do skrzyni. Bez kompromisów ;)
[url=http://s25.postimg.o...496.jpg]Obrazek[/url]

Coś to za ustrojsto dorwał? Jakieś problemy z biegami?

booohal - 24-08-2015, 10:04

Marcino,
Ravenol specjalizuje się typowo w olejach przekładniowych. Ma świetne parametry przy stosunkowo dobrych cenach. Ten płaciłem 43zł za litr.
AR9100 to obecnie jeden z lepszych modyfikatorów. Mocno obniża tarcie, podnosi TBN i inne właściwości oleju.
Wszystko w trosce o to, żeby ''nowa'' skrzynia posłużyła jak najdłużej ;)

booohal - 27-08-2015, 18:56

Skrzynia chodzi wyśmienicie! Już zapomniałem ile sedan potrafił mi dawać radości :)
Wymienione też tylne przewody hamulcowe, wprowadzone prosto do pompy (korektor wywalony)
Jutro powinny przyjść klocki Galfer Sport FTD 1055. W brakes.pl nie było Ferodo DS Performance, które chciałem ale polecili mi je jako trochę tańsze, a są alternatywą pomiędzy DS Performance, a DS2500. Zobaczymy.
Uszczelki pod dekle i gniazd świec już czekają.
Do ideału może nie dążę ale jeszcze kilka rzeczy i będzie ''igła'' :D

Dwa brudaski :)

booohal - 04-09-2015, 11:20

Ostatnio się trochę pobrudziłem przy miśku :)
Wymiana klocków na Galfer Sport FTD 1055, uszczelka pod korkiem oleju w międzyczasie.
Przy wymianie klocków przejrzałem wszystko dokładnie. Wyszło, że jeden tłoczek jest zapieczony. Za dwa dni miałem zestawy naprawcze u siebie i poskładałem na nowo. Ale tylko jeden zacisk bo w drugim tłoczki chodzą lekko i wolę póki co ori mieć bo nigdy nie wiadomo kiedy Autofern puści :D
Elementy metalowe wytrawione w kwasie, wszystko nasmarowane jak być powinno.
Jakieś fotki:

A na przyszły tydzień:

WreX - 15-09-2015, 11:36

booohal napisał/a:
Zdjąłem kopułkę i widzę, że dostęp do tych śrub 12 jest bardzo słaby. Jednak jak tak patrzę to jeżeli byłaby możliwość zdjęcia cewki bez odkręcania aparatu to dostęp do śrub robi się bezproblemowy.

Jeśli masz grzechotke z kolankiem i światło i lusterko dasz rade.

Z tego co pamiętam nie da się zdjąć.

U mnie podobny objaw byl jak straszne przebicia na kablach były i wyjechany był palec i kopułka w bardzo wilgotne dni tzn po deszczu.

booohal - 15-09-2015, 13:37

Kręci, nie odpala :evil:
Żadnych błędów nie pokazuje.
Paliwo raczej leci bo świeca mokra i nie odpala na LPG. Iskra jakaś tam jest. Ale może za mała??? W sumie nie wiem jak powinna wyglądać prawidłowa...
Rano zapalił normalnie, wyjechałem za bramę, zgasiłem, zamknąłem bramę i już nie chciał zapalić...
:evil: :evil: :evil: