Nasze nieMiśki ;-) - Odyseja Seichan
_Slawek_ - 18-09-2014, 22:34
No cóż, gdyby to był Grandis lub nawet Galaxy czy Sharan, to była by szansa na 2x mniejsze spalanie (ON) i brak problemu z dostępnością części, ale nie weszły by tam dwie 4-osobowe rodziny z bagażami Brakuje tylko 4x4 jak w konkurencyjnej Siennie... no i ostatnio to tak właściwie samego samochodu brakuje....
Marcin-Krak - 18-09-2014, 22:36
_Slawek_ napisał/a: | no i ostatnio to tak właściwie samego samochodu brakuje.... |
Ale przynajmniej spalanie jakby mniejsze
Ważne żeby było zrobione ok, te kilka dni w tą czy w tamtą przy tych wszystkich wydarzeniach, to już pikuś.
grzesiopol - 18-09-2014, 23:15
Sławek ale z tymi bagażami 8 osób to chyba przesadzasz, chyba, że mówisz o krótkiej przejażdżce na grzyby lub grilla.
Chyba, że masz bagażnik dachowy, ale wtedy odpadają rowery
_Slawek_ - 19-09-2014, 07:06
grzesiopol napisał/a: | Sławek ale z tymi bagażami 8 osób to chyba przesadzasz, chyba, że mówisz o krótkiej przejażdżce na grzyby lub grilla.
Chyba, że masz bagażnik dachowy, ale wtedy odpadają rowery
Obrazek |
Chyba jakąś najnowszą Hondę wkleiłeś... i to jeszcze jakaś 7-osobowa. U nas do bagażnika przy rozłożonym 3 rzędzie weszły jeszcze 4 walizki na stojąco, plecaki, siaty, rolki i na wierzch jeszcze rzucone kurtki i bluzy
Zaraz znajdę jakieś zdjęcie lub film jak wygląda ten bagażnik.
Oto i on, także nic nie przesadziłem, bagażnik jest naprawdę głęboki
grzesiopol - 19-09-2014, 15:53
Tą co wklejałem to była 8 osobowa, a na twoim zdjęciu 7 osobowa ale bagażnik rzeczywiście duży to chyba pod tą klapką co jest na moim zdjęciu. A koło zapasowe to gdzie jest?
Tomek - 19-09-2014, 17:04
grzesiopol napisał/a: | A koło zapasowe to gdzie jest? |
pewnie pod autem
grzesiopol napisał/a: | a na twoim zdjęciu 7 osobowa |
ósme siedzenie jest w środku, tylko ma złożone oparcie, nie widać go
tutaj foto przy 5 fotelach
http://www.carid.com/imag...iners/40278.jpg
Seichan - 19-09-2014, 17:18
Zapas jest na lewej ścianie bagażnika, patrząc na zdjęcie, które wrzucił Sławek. Widać tam nawet zarys koła
Seichan - 19-09-2014, 17:19
Dokładnie tak to wygląda u nas
grzesiopol - 19-09-2014, 20:02
Z tym kołem to tak właśnie myślałem, że jest z boku bo taki jakiś znajomy kształt widziałem ale wolałem wiedzieć ze źródła. Porównałem wymiary z moim byłym MSW i teraz już mam jakieś odniesienie samochód prawie 0,5 metra dłuższy więc jest miejsca tyle co było u mnie w przypadku złożenia trzeciego rzędu. Czyli reasumując taka ciężarówka do przewozu ludzików. Siedzenia takie same wielkościowo jak w MSW czyli pełnowymiarowe a nie jakieś ławeczki jak w vw turan czy opel zafira. Ale i tak wolałbym Grandisa (gdyby nie te silniki) :
Sunderland86 - 09-10-2014, 08:10
Co słychać u Odysei?
tomasek - 09-10-2014, 08:15
Lepiej nie pytaj
londolut - 09-10-2014, 09:07
Neverending story...
Seichan - 10-10-2014, 22:28
londolut napisał/a: | Neverending story... |
Jeśli chodzi o skrzynię, to prawdopodobnie historia znalazła swoje szczęśliwe zakończenie.
W zeszłym tygodniu odebraliśmy hondę z Białki, z zapewnieniem, że skrzynia nigdy tak pięknie nie pracowała.
W drodze powrotnej do domu sprawdziliśmy, czy tak jest faktycznie. Przy prędkości 150+ za hondą nie było chmury dymu, sprzęgło się nie ślizgało, obroty nie szalały. Pojawiło się światełko w tunelu, że po tylu tygodniach nerwówki, wreszcie honda jest sprawna.
Okazało się, że owo światełko to pędzący prosto na hondę pociąg
Honda zaczęła przeciekać. Lał się z niej cały czas czerwony oleisty płyn - ze skrzyni. Liptak stwierdził, że być może jakaś opaska się rozszczelniła i żeby spróbować zdiagnozować miejsce wycieku na miejscu. Brak czasu spowodował, że dopiero dziś Sławek mógł podjechać na Staffa. Sprawcą wycieku był niedokręcony korek spustowy na skrzyni Po dokręceniu korka wyciek ustał.
Ale..
...żeby nie było wesoło i monotonnie - coś się dzieje z lewym przednim kołem. Chyba łożysko poszło
Bizi78 - 11-10-2014, 06:47
Seichan napisał/a: | ...żeby nie było wesoło i monotonnie - coś się dzieje z lewym przednim kołem. Chyba łożysko poszło |
Przynajmniej macie o czym pisać w temacie .
JCH - 11-10-2014, 08:54
Seichan napisał/a: | coś się dzieje z lewym przednim kołem | Kręci się
Seichan napisał/a: | Chyba łożysko poszło | No jak tak katujecie biedną Hondzinę, gonicie po autostradach polskich, słowackich.....
Oby było typowe i przysłowiowy kowal bezproblemowo wymienił
|
|
|