To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Odyseja Seichan

_Slawek_ - 18-09-2014, 22:34

No cóż, gdyby to był Grandis lub nawet Galaxy czy Sharan, to była by szansa na 2x mniejsze spalanie (ON) i brak problemu z dostępnością części, ale nie weszły by tam dwie 4-osobowe rodziny z bagażami :) Brakuje tylko 4x4 jak w konkurencyjnej Siennie... no i ostatnio to tak właściwie samego samochodu brakuje.... :roll:
Marcin-Krak - 18-09-2014, 22:36

_Slawek_ napisał/a:
no i ostatnio to tak właściwie samego samochodu brakuje.... :roll:

Ale przynajmniej spalanie jakby mniejsze ;)
Ważne żeby było zrobione ok, te kilka dni w tą czy w tamtą przy tych wszystkich wydarzeniach, to już pikuś. :wink:

grzesiopol - 18-09-2014, 23:15

Sławek ale z tymi bagażami 8 osób to chyba przesadzasz, chyba, że mówisz o krótkiej przejażdżce na grzyby lub grilla.

Chyba, że masz bagażnik dachowy, ale wtedy odpadają rowery

_Slawek_ - 19-09-2014, 07:06

grzesiopol napisał/a:
Sławek ale z tymi bagażami 8 osób to chyba przesadzasz, chyba, że mówisz o krótkiej przejażdżce na grzyby lub grilla.

Chyba, że masz bagażnik dachowy, ale wtedy odpadają rowery
Obrazek

Chyba jakąś najnowszą Hondę wkleiłeś... i to jeszcze jakaś 7-osobowa. U nas do bagażnika przy rozłożonym 3 rzędzie weszły jeszcze 4 walizki na stojąco, plecaki, siaty, rolki i na wierzch jeszcze rzucone kurtki i bluzy :)

Zaraz znajdę jakieś zdjęcie lub film jak wygląda ten bagażnik.

Oto i on, także nic nie przesadziłem, bagażnik jest naprawdę głęboki :)

grzesiopol - 19-09-2014, 15:53

Tą co wklejałem to była 8 osobowa, a na twoim zdjęciu 7 osobowa ale bagażnik rzeczywiście duży to chyba pod tą klapką co jest na moim zdjęciu. A koło zapasowe to gdzie jest?
Tomek - 19-09-2014, 17:04

grzesiopol napisał/a:
A koło zapasowe to gdzie jest?

pewnie pod autem

grzesiopol napisał/a:
a na twoim zdjęciu 7 osobowa

ósme siedzenie jest w środku, tylko ma złożone oparcie, nie widać go

tutaj foto przy 5 fotelach :)

http://www.carid.com/imag...iners/40278.jpg

Seichan - 19-09-2014, 17:18

Zapas jest na lewej ścianie bagażnika, patrząc na zdjęcie, które wrzucił Sławek. Widać tam nawet zarys koła ;)
Seichan - 19-09-2014, 17:19

Tomek napisał/a:
tutaj foto przy 5 fotelach :)
http://www.carid.com/imag...iners/40278.jpg

Dokładnie tak to wygląda u nas :)

grzesiopol - 19-09-2014, 20:02

Z tym kołem to tak właśnie myślałem, że jest z boku bo taki jakiś znajomy kształt widziałem ale wolałem wiedzieć ze źródła. Porównałem wymiary z moim byłym MSW i teraz już mam jakieś odniesienie samochód prawie 0,5 metra dłuższy więc jest miejsca tyle co było u mnie w przypadku złożenia trzeciego rzędu. Czyli reasumując taka ciężarówka do przewozu ludzików. Siedzenia takie same wielkościowo jak w MSW czyli pełnowymiarowe a nie jakieś ławeczki jak w vw turan czy opel zafira. Ale i tak wolałbym Grandisa (gdyby nie te silniki) :P : :wink:
Sunderland86 - 09-10-2014, 08:10

Co słychać u Odysei?
tomasek - 09-10-2014, 08:15

Lepiej nie pytaj :twisted: :mrgreen:
londolut - 09-10-2014, 09:07

Neverending story... :roll:
Seichan - 10-10-2014, 22:28

londolut napisał/a:
Neverending story... :roll:

Jeśli chodzi o skrzynię, to prawdopodobnie historia znalazła swoje szczęśliwe zakończenie.
W zeszłym tygodniu odebraliśmy hondę z Białki, z zapewnieniem, że skrzynia nigdy tak pięknie nie pracowała.
W drodze powrotnej do domu sprawdziliśmy, czy tak jest faktycznie. Przy prędkości 150+ za hondą nie było chmury dymu, sprzęgło się nie ślizgało, obroty nie szalały. Pojawiło się światełko w tunelu, że po tylu tygodniach nerwówki, wreszcie honda jest sprawna.
Okazało się, że owo światełko to pędzący prosto na hondę pociąg :evil:
Honda zaczęła przeciekać. Lał się z niej cały czas czerwony oleisty płyn - ze skrzyni. Liptak stwierdził, że być może jakaś opaska się rozszczelniła i żeby spróbować zdiagnozować miejsce wycieku na miejscu. Brak czasu spowodował, że dopiero dziś Sławek mógł podjechać na Staffa. Sprawcą wycieku był niedokręcony korek spustowy na skrzyni :doubt: Po dokręceniu korka wyciek ustał.

Ale..

...żeby nie było wesoło i monotonnie - coś się dzieje z lewym przednim kołem. Chyba łożysko poszło :P

Bizi78 - 11-10-2014, 06:47

Seichan napisał/a:
...żeby nie było wesoło i monotonnie - coś się dzieje z lewym przednim kołem. Chyba łożysko poszło :P

Przynajmniej macie o czym pisać w temacie :wink: .

JCH - 11-10-2014, 08:54

Seichan napisał/a:
coś się dzieje z lewym przednim kołem
Kręci się :?: ;)
Seichan napisał/a:
Chyba łożysko poszło
No jak tak katujecie biedną Hondzinę, gonicie po autostradach polskich, słowackich..... :roll: ;)

Oby było typowe i przysłowiowy kowal bezproblemowo wymienił :)