Nasze Miśki - Bordowy Lancer C66A
Bizi78 - 16-02-2018, 10:36
Wojtku, tylko sprawdź przed malowaniem czy felgi nie są pokrzywione .
Wojciech Bogacz - 16-02-2018, 10:56
Bizi78 napisał/a: | Wojtku, tylko sprawdź przed malowaniem czy felgi nie są pokrzywione . |
Oczywiście ! Najpierw do sprawdzenia
robertdg - 16-02-2018, 21:04
Wojciech Bogacz napisał/a: | Kusiło mnie ale cena... poza tym u mnie każdy remont w domu tak wygląda, że samemu się robi - pot, krew, przekleństwa i chwile zwątpienia z styku "p... nie robię" są mi znane Ale tym razem będę wykonywał wszystko pod czujnym okiem Mitsumaniaków |
Wojciech Bogacz napisał/a: | O to mi się rozchodzi... Mogłem dać 700 zł i tylko oddać felgi do firmy, a ja chcę sobie sposobem gospodarczym zrobić
|
Ja nie wiem jakich ty masz fachowcow, ale w okolicach Katowic biora w przedziale 100-120zł za felge w rozmiarze 17cali gdzie w gre wchodzi wyczyszczenie starej farby, wyrównanie jezeli sa pokancerowane ranty i nałożenie nowej farby, osobiscie p[ierwszy raz jak oddalem do renowacji felgi to nie wierzylem ze mozna zrobic za takie pieniadze takie felgi, a jak dostalem towar po robocie do reki to nie wierzylem ze wogóle to bedzie wygladac, a bylem mega pozytywnie zaskoczony, za podobne ceny odnawiaja felgi do ciezarówek, ale tam juz efekty wizualne na które sie kladzie wage to grunt ze sie swieci a nie ze skórka z pomaranczy na lakierze wyszła. kolejne primo, takie felgi szoruje sie regularnie co tydzien chemia i karcherem i lakier nie odlazi, takze powodzenia w recznych robótkach
Wojciech Bogacz - 20-02-2018, 15:59
robertdg napisał/a: | w okolicach Katowic biora w przedziale 100-120zł za felge w rozmiarze 17cali gdzie w gre wchodzi wyczyszczenie starej farby, wyrównanie jezeli sa pokancerowane ranty i nałożenie nowej farby |
A gdzie dokładnie ? Masz namiary na firmę ?
robertdg - 20-02-2018, 21:26
http://ksiazka-firm.pl/la...owice-501965623
Wojciech Bogacz - 21-02-2018, 22:02
Okazuje się, że jak troszkę poszukałem to na miejscu znalazłem firmę co za 350 zł odnowi felgi jak trzeba Aż mnie korci, bo Lancer zyska 100% na wyglądzie...
mkm - 21-02-2018, 22:11
Na czym wymiękłeś?
Wojciech Bogacz - 21-02-2018, 23:10
mkm napisał/a: | Na czym wymiękłeś? |
Na efekcie końcowym heh... Nigdy nie pomaluję tak dobrze jak proszkowo. Poza tym jest to taka kwota, że jak żona usłyszała to powiedziała "zwracaj tą szlifierkę"
Będzie więcej czasu na dopieszczanie innych elementów
Wojciech Bogacz - 24-03-2018, 09:51
No więc proszę wszystkich - mam z powrotem felgi. Plan się jednak zmienił, bo w felgach mam takie małe plastikowe ozdobne śrubki. No i jakbyśmy chcieli felgi piaskować to zabawy jest z tym dużo i dochodzi dodatkowe 200 zł.
Pan od felg zasugerował, że są jeszcze niezłe i tylko żeby ranty zrobić i sprawdzić czy nie krzywe. Felgi były na tyle proste że tylko ranty mi zregenerował. Dzisiaj felgi umyję porządnie i spróbuję pomalować (tak, sprayem heh) ranty.
Aha - zapłaciłem u faceta tylko 60 zł ! Taki malutki zakład koło Krakowa w Kłaju
Lancer też dostanie nowe opony. Mam trzy typy i się zastanawiam... Cena praktycznie ta sama.
Kumho Ecsta - takie były pierwotnie - w testach średnie
Toyo proxes - tak mi jakoś pasują do japońskiego auta - w testach j.w.
Uniroyal Rainsport - miałem takie w starym lancerku - na deszczu super i w testach niezłe
Jakieś rady ? Pomysły ? Krytykę też przyjmę
Wojciech Bogacz - 31-03-2018, 17:43
Ostatecznie zamówiłem Uniroyal Rainsport 3 - miały najlepsze recenzje
Wojciech Bogacz - 25-02-2019, 11:12
Jakiś czas temu mam w Lancelocie rejestrator jazdy - taki przyczepiany na lusterko. No i ten kabel sobie wisi tak na dół dosyć nieładnie i plącze się koło lewarka - generalnie zawsze go "musnę" ja wrzucam piąty bieg.
Wpadłem na pomysł, żeby dać zasilanie ze ze sterowania szyberdachem. Wrzuciłbym bebechy z tego wtyczki co mi siedzi w gnieździe zapalniczki, krótki kabelek i gotowe. Estetycznie i gniazdo wolne.
Niestety napotkałem problem - pomimo faktu, że sterowanie szyberdachem działa tylko na włączonym zapłonie - prąd był nawet jak kluczyk był wyjęty. Niby super bo jest prąd ale ja chcę, żeby mi się włączał tylko jak auto będzie odpalone...
Pomierzyłem gdzie jest napięcie i nie rozumiem - bo wszędzie jest.... coś przeoczyłem ??
jacek11 - 25-02-2019, 15:31
Pewnie jest sterowany masą,i dlatego ma stały plus.
Wojciech Bogacz - 26-02-2019, 10:25
jacek11 napisał/a: | Pewnie jest sterowany masą,i dlatego ma stały plus. |
Kurczę.... nie pomyślałem... ale jest tam jaki mały czarny kabelek, przykręcany do karoserii (sprawdziłem, to masa)....
Dziwne to ale chyba sprawdzę jeszcze raz heh bo mnie wkurza ten wiszący kabel
jacek11 - 26-02-2019, 12:21
No przecież musisz mieć masowy pin do sterowania przełącznikami
Wojciech Bogacz - 15-03-2019, 12:54
jacek11 napisał/a: | No przecież musisz mieć masowy pin do sterowania przełącznikami |
Faktycznie - ale jak widać ciągle mi się przeciąga to dłubanie - niby drobiazg ale jakoś mi się nie chce
Poza tym pękł mi jeden plastik i troszkę irytuje...
Nie ma ktoś takiego cuda ?
|
|
|