[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - MMCS - Mitsubishi Multi Communication System
grzesiopol - 09-12-2016, 11:07
Nie bardzo rozumiem o co pytasz
O to ci chodzi? Te krótkie utwory nagrywamy na płytę, idziemy do samochodu, nagrywamy na HDD (utworzy sie katalog z krótkimi utworami i wszystkie odpowiednie wpisy), wyciagamy dysk i wrzucamy do tego utworzonego katalogu całe utwory na zasadzie podmiany. Po prostu wszystko dzieje się tak jakbyś miał zwykłą płytę CD z tym, że dodatkowo musisz potem wrzucić te całe 99 utworów. To 99 to jest maksymalna liczba bo możesz sobie np zrobić 60 utworów lub kazdą inną ilość utworów. Wg mnie opłaca się to robić gdy masz więcej niż 60 utworów.
W całym tym zamieszaniu chodzi tylko o ominięcie ograniczenia ilościowego a właściwie rozmiarowego jednorazowego dodania utworów.
Ja w programie mam zamykanie sesji ustawione domyślnie. Myślę, że za każdym wrzucerniem płyty bedzie ci tworzyć kolejny katalog jeżeli będziesz coś dogrywał. Nie wiem jak to jest z normalną płytą, tzn nie wiem czy ponownie wgrywa muzę czy po prostu gdzieś to sie zapisuje tzn ID płyty.. Chyba (yo moje domysły) jest tak, że ponowne wrzucenie tej samej płyty nie uruchamia nagrywania.
becu - 10-12-2016, 21:20
Chodzi mi to czy jak nagrasz na płytę CD-RW pliki to da się je zgrać na dysk twardy z poziomu MMCS? Gdzieś kiedyś na forum ktoś pisał, że MMCS ma jakąś blokadę, że nie pozwala zgrywać piosenek z płyt CD na których nie jest zamknięta sesja, tzn da się później coś na nią jeszcze dograć albo wyczyścić jak w płycie CD-RW.
grzesiopol - 11-12-2016, 08:14
Ja nagrywam tylko na CD-RW, sesje zawsze zamykam (tak mam ustawione w programie) bez późniejszego dodawania plików. Następnym razem spróbuje nagrać płytę i nie zamykać sesji. Zastanawiam się tylko po co bo moim zdaniem i tak MMCS po ewentualnym dograniu utworów na płytę rozpozna ją jako nową bo chyba każdą płyte porównuje z tym co już ma wgrane. Z tego co widziałem oprócz katalogu z utworami dodatkowo tworzy się katalog z danymi i listami utworów. Dlatego po wrzuceniu płyty chwilę trwa zanim się uruchomi zgrywanie i odtwarzanie. Chyba każda płyta jest porównywana z tym co już jest na dysku i wtedy albo odtwarzanie albo odtwarzanie z nagrywaniem. Jeżeli sie nie mylę MMCS sprawdza sumę kontrolną płyty (tzw checksum) i jeżeli jest inna niż zapisana to od razu uruchamia nagrywanie. Jeżeli masz ochotę to zrób sobie obraz płyty z utworami, potem dodaj kilka utworów i ponownie zrób obraz. Potem np. Total Commanderem porównaj sumy kontrolne, na pewno będą inne
Dlatego też uważam, że dogrywanie utworów do płyty nie ma sensu bo wtedy będzie sie tworzyć nowy katalog zawierający utwory które już są. Ale jak już pisałem nie sprawdzałem tego ale opieram sie tylko na tym co już robiłem i widziałem na HDD.
Moim zdaniem najlepiej jest zebrać sobie tyle utworów aby nie trzeba było potem dogrywać. Teraz wrzuciłem 23 mixy po około 1 godzinie i 3 płyty po 75, 80 i 95 utworów. Zrobię dzisiaj kilka fotek jak to wygląda i uzupełnię poradnik o informacje na temat CD-textu.
I jeszcze jedno uzupełnienie, wcześniej pisałem, że dysk serwera ma około 19 GB, teraz sprawdziłem ma tylko około 9,5 GB, ale i tak jest to wystarczające.
becu - 17-12-2016, 19:55
Właśnie o to mi chodzi czy jak nagrasz na CD-RW potem zgrasz na dysk to możesz wymazać tę płytę RW i nagrać następne piosenki?
Arczi89 - 17-12-2016, 22:26
Ja tak robię od roku ponad
grzesiopol - 18-12-2016, 00:01
becu troche namieszałeś swoimi poprzednimi pytaniami.
becu napisał/a: | z płyt CD na których nie jest zamknięta sesja, |
Płyta CD raz nagrana nie da się skasować i więcej nagrać a płyta CD-RW da się nagrywać wielokrotnie. Do nagrywania używa CD-RW i to markowej to zaoszczędzisz na płytach.
Postaram się na dniach wrzucić zdjątka z MMCSa po wgraniu i dopisać co i jak z CD-tekstem do poradnika.
[ Dodano: 19-12-2016, 15:20 ]
Zdjątka po wgraniu płytek do MMCS.
Widok utworów dla wielu artystów, przy tworzeniu Audio CD z CD-tekstem trzeba wpisać w znaczniku tytuł "Wykonawca - Tytuł", w znaczniku album np. "Dance 01" a w znaczniku Artysta/Wykonawca np. "VA" (various artists) wtedy będzie tak wyświetlane
Widok utworów dla jednego artysty, przy tworzeniu Audio CD z CD-tekstem trzeba wpisać w znaczniku tytuł "Tytuł utworu", w znaczniku album np. "Sety" a w znaczniku Artysta/Wykonawca np. "DJ Alex Mega" wtedy będzie tak wyświetlane
juniorkm7 - 30-12-2016, 12:37
A wiecie moze gdzie moge kupic MMCS z kompletem kabli, ramka do outlandera tylko do zamontowania? Ile to ewentualnie kosztuje w ASO (zakup+montaz)?
Pytanie dodatkowe - czym roznia sie miedzy soba MMCS E-4 E-5 i E-6?
grzesiopol - 31-12-2016, 19:17
MMCS mozesz kupic na portalach aukcyjnych tylko zawsze dopytuj czy z przewodami i gpsem, bo większość sprzedaje samego MMCSa. W ASO to raczej mocno drogo.
Co do róznic to raczej znaczących nie ma, pewnie tylko óznice sprzętowe, może coś nowszego wrzucone, oprogramowanie powinno być to samo, Ja mam E-3 a oprogramowanie z nowszych w wersji 90.02.
A ja mam już coś nowego w swoim MMCSie. A co to zgadnijcie sami.
becu - 07-01-2017, 00:19
Co takiego masz nowego?
wiewioor - 07-01-2017, 18:50
Język PL ??
tyku - 07-01-2017, 18:55
Koledzy nie widzicie godziny w formacie 24h.
becu - 07-01-2017, 19:44
A faktycznie
brylekVFR - 07-01-2017, 19:45
A jak to zrobić? Muszę w końcu się wziąć za swój dysk, dojść z nim do ładu i od razu wprowadzić zmiany tylko muszę wczesniej kupić klawiaturę i uruchomić stary kom w piwnicy do odblokowania dysku w bezpieczny sposób.
grzesiopol - 07-01-2017, 21:57
wiewioor napisał/a: | Język PL ?? | jeszcze nie
brylekVFR napisał/a: | A jak to zrobić? | tajemnica służbowa , raczej samemu tego nie zrobisz. Troche czasu, troche grosza i się zrobiło.
Na razie wszystko w fazie testów
brylekVFR na gnieździe SATA też powinno ci pójść, przeczytaj mój poradnik i zobaczysz na czym ja odblokowuje. Na razie nie mogę poradzić sobie z całkowitym wyłączeniem hasła ale testy trwają. Próbowałem programem MHDD ale on ma ograniczenie do haseł tekstowych mających tylko 32 znaki a hasło dysku MMCS jest 64 znakowe.
No chyba, że znajdzie się ktoś kto te poniższe bohomazy wpisze z klawiatury i to pod DOSem
˛şłĽ°ß¬ľ±»ľß±ŇÍÉÎş˛ß±ž‰–ßŞŚšŤßß
brylekVFR - 07-01-2017, 22:03
W tym przypadku pieniądz nie gra roli A tak poważniej chyba na wiosnę wezmę dysk do Ciebie, żebyś i mi te swoje bajery porobił bo zaczyna mnie to przerastać.
|
|
|