To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Mazowieckie - Mazowiecki ShoutBox

Owczar - 07-04-2013, 22:25

Misiek :) , oglądaliście auto tańsze od instalacji gazowej która w nim była! Czego się spodziewaliście?

Misiek :) napisał/a:
, maska nie chce się zamknąć bo wycieraczka (seryjnie zamontowana) przeszkadza..

To akurat wada fabryczna. Wyrabia się tuleja i wycieraczka odstaje.

Auto było bite z przodu od strony kierowcy. Pas przedni pofalowany, prawie nie ma szpary między drzwiami i błotnikami, maska nie chce się zamknąć bo wycieraczka (seryjnie zamontowana) przeszkadza...

Jeśli było tylko z przodu bite to jeszcze luksus. Mogło być bite z każdej w ciągu tylu lat.

Do tego rdza na nadkolach.... porażka!

To auto z 92 roku z gównianą mitsu blachą, więc czego się można spodziewać? Jak na 8 lat młodszych galantach jest podobnie..

Silnik wygląda jak by nikt dawno nie zaglądał...

Mój wyglądał identycznie. Brak osłony pod silnikiem, duża przestrzeń i po jednej ulewie silnik tak wygląda. Mój na przykład mimo tego jak wyglądał jeździł jak głupi do końca jego dni :)

[ Dodano: 07-04-2013, 22:28 ]
PS Ja swojego sprzedawałem w podobnym stanie, w podobnej cenie. Jak klient zaczął marudzić na takie rzeczy jak wyżej napisałeś to miałem ochotę wypuścić psa z boksu. Skończyło się na tym, ze go zdrowo ochrzaniłem, że zabiera mi czas. Przez telefon rzetelnie o wszystkim powiedziałem, a ten przyjechał oglądać auto w cenie złomu- jeżdżące i sprawne technicznie- po przeglądzie i marudzi że tu rdza wychodzi :roll:
Na szczęście trafił się ktoś normalny, który auto kupił i pojechał. Na złomie płacą coś koło 700-800zł.
To co napisałeś było widać na aukcji. Współczuję sprzedającemu...

m6riano - 07-04-2013, 22:30

Lancer obejrzany..złom..800zł może warty..dla kolekcjonera raczej...Espero napewno w lepszej formie ale chyba przykatowany..pakuje hajs w gala jak narazie..
Owczar - 07-04-2013, 22:42

m6riano, w tej cenie to możesz kupić coś jeżdżącego ale bez LPG. Tak jak ta skoda która miałem. Trochę naprawiłem i można było jeszcze jeździć.
m6riano - 08-04-2013, 14:11

To jakbyś coś wiedział-daj cyne
Owczar - 08-04-2013, 14:17

A co z tym kabrioletem?
m6riano - 08-04-2013, 14:58

Dario mówił że to kiedyś należał do jego ziomka i szybko sie go pozbył bo coś tam sie sypało..no i teraz gościu tez sie szybko pozbywa...więc nieco podejżane że tak tanio..;-)
Owczar - 08-04-2013, 15:08

No wiesz, za te kasę to nie ma się co spodziewać rewelacji :) Pewnie poważniejsza naprawa generuje podobny koszt co wartość auta ;) Na coś do jazdy z lpg to min 3k musisz szykować. Tylko czy jest sens? Potem trzeba to sprzedać. Lepiej napraw szybko swój. Wrzuć od razu V6 :D
m6riano - 08-04-2013, 15:23

z v6 większa zabawa i koszty..chociażby instalki lpg.
R4 mam drugą ,tylko zostało skompletować graty do rozrządu(już zamówione,będą jutro rano) oraz odebrac polakierowaną pokrywe zaworów.
Czekam również na siłowniki maski które również będe chciał pomalować.

Maretzky85 - 08-04-2013, 22:06

Może najpierw maskę ? :P
Misiek :) - 08-04-2013, 22:40

A po co komu dobra maska :P
M6riano ja jeszcze mam w nie najgorszym stanie

saszkowa - 08-04-2013, 23:01

Cześć mam do Was pytanie - jako do bardziej doświadczonych Mitsumaniaków ;)

Mam problem z chłodnicą. Dzisiaj dopiero został on zlokalizowany- ucieka płyn - no i tu zaczyna się mój problem. Nie wiem jaką chłodnicę kupić - z tego co widziałam na allegro i w InterCarsie są dwa rodzaje chłodnic. Duża i tak jak by połówka (takie mam wrażenie że dwie stoją obok siebie).

No i tu moje pytanie :P czy ktoś się orientuje jaką mogę mieć chłodnicę ? Bo zgłupiałam i nie wiem jaką kupić. Samochodem muszę aktualnie jeździć i nie mam możliwości rozebrania przodu i zobaczenia czy są tam dwie połówki czy jedna duża.

Carisma
1,8 16 v
GLS
z klimatronikiem (wydaje mi się, że to ma znaczenie :P )

Piwor - 09-04-2013, 07:03

saszkowa, dwie połówki? Są dwa rodzaje chłodnicy, do automatu i manualnej skrzyni biegów.
saszkowa - 09-04-2013, 08:18

Okej to już mi trochę ułatwiłeś a czy od silnika 1.6 podejdzie do 1.8 ? :)
m6riano - 09-04-2013, 15:30

Maretzky85, maske już mam(z dużym garbem).
Jak wyjedzie od was,będe jechał do lakiernika co mi to wszystko łądnie wyprości...i pomaluje i założy te siłowniki..;-)

[ Dodano: 09-04-2013, 19:06 ]
A coś takiego:
http://tablica.pl/oferta/...b19fa;r:2;s:287

Piwor - 09-04-2013, 19:30

saszkowa, tak. Do benzyn są właściwie tylko dwa rodzaje.