To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Moja nowa (już stara) Żona.

Marcino - 13-06-2017, 15:45

Ja tez jeżdżę jak Hugo
WreX - 13-06-2017, 19:38

No nic potestuje różne konfiguracje zobacze jak klima się sprawdzi najlepiej.

Na szczęście trafił mi się normalny sprzedawca, już odpuściłem tematu męczenia go o cały wahacz bo się zachował jak człowiek i zwrócił kasę za sworzeń i przeprosił, ciesze się że obyło się bez nerwów i jakichś niepotrzebnych przepychanek. Pomimo tego, że jestem stratny miedzy innymi za własną głupote że nie pomierzyłem nowego sworznia ze starym to no nic, człowiek się uczy całe życie, szkoda tylko że na własnych błędach ;p

Zostaje na razie tylko kwestia tej rzekomej poduszki pod silnikiem albo skrzynią, ktoś coś?

WreX - 01-07-2017, 16:51

Tak z nowości, to ten 2 nowy sworzen ma luz bo po spawaniu sie poliruetan stopił i stuka :D także kupie ten wahacz TRW, Bartek tylko nie pisz "a nie mówiłem" :D

Jeszcze OC w tym miesiącu prawie 1 000 zł ;(

A dla tych co nie widzieli to zapraszam tutaj:

Misiek Stówy ;>

vrangsinn - 01-07-2017, 17:16

Wrex.....zdjecie.....

:finga: :finga: :finga: :finga: :finga:

Wiem po co kupiłem to auto.... :finga: :finga:

Owczar - 01-07-2017, 18:02

Cała sesja w hdr?
WreX - 01-07-2017, 18:18

Owczar, zadne zdjęcie nie jest HDRem :/
Marcino - 01-07-2017, 18:46

Ładny jest
Owczar - 01-07-2017, 21:38

A co to za efekt? Bo wygląda właśnie jak hdr.
WreX - 01-07-2017, 21:44

Owczar napisał/a:
A co to za efekt? Bo wygląda właśnie jak hdr.

Tzn to nie efekt tylko taki styl obróbki, a do HDRa to za dużo nie ma bo samo zdjęcie jest dość ciemne i rozpiętość tonalna dość mizerna ale o taki "efekt" w sumie chodziło jaki jest ;p

Owczar - 01-07-2017, 22:29

Kolorystyka budynku trochę mylaca :) bo rzeczywiście są dość ciemne fragmenty. Ale u stówy były zdjęcia bez obróbki - pewnie z telefonu i tam sceneria była zupełnie inna ;)

PS Za OC sporo Cię liczą.

deejay - 01-07-2017, 23:44

WreX napisał/a:
Tak z nowości, to ten 2 nowy sworzen ma luz bo po spawaniu sie poliruetan stopił i stuka :D także kupie ten wahacz TRW, Bartek tylko nie pisz "a nie mówiłem" :D

Jeszcze OC w tym miesiącu prawie 1 000 zł ;(

A dla tych co nie widzieli to zapraszam tutaj:

Obrazek

Misiek Stówy ;>

Nie będę tego komentował. Znasz moje podejście do auta ., daleko nie masz do mnie .

WreX - 02-07-2017, 00:11

deejay, teraz to mam daleko no bo mieszkam w okolicy Pruszkowa, ale spokojnie powoli musze zaczac zbierac graty na rozrząd wiec sie zglosze ;p Poza tym wszystko byloby idealnie gdyby pierwszy sprzedawca sprzedał mi dobry sworzen. Temat bylby zamknięty. No ale coz tragedia jest dzieckiem wielu zlych decyzji.

Owczar, wiesz no trudno zeby mnie zadowolil efekt z telefonu ;D

WreX - 04-07-2017, 15:16

Przy wymianie górnego wahacza na nowy i regulacji tych długich śrub zakończonych tulejami, dla obniżonego zawieszenia Eibach są jakieś inne wartości? bo mierzyłem z oryginału odległości od sworznia i ustawiałem kąt, obie były lekko pochylone w stronę sworznia - na oko miały obie identyczny kąt. Odległości to jakieś 24cm i 31,5cm o ile dobrze pamiętam.
WreX - 05-07-2017, 09:14

Wstępne odczucia na + po wymianie. Przede wszystkim brak prawie jakichkolwiek wibracji podczas przyspieszania (a pojawiły się jakiś czas temu i wzmocniły po spawaniu sworznia) na pewno zmniejszyła się ilość bliżej nieokreślonych dźwięków z okolic lewego koła, ale generalnie nie polecam wymiany wahacza podczas przerwy w pracy :D
Nacz - 06-07-2017, 00:46

WreX napisał/a:
Przy wymianie górnego wahacza na nowy i regulacji tych długich śrub zakończonych tulejami, dla obniżonego zawieszenia Eibach są jakieś inne wartości? bo mierzyłem z oryginału odległości od sworznia i ustawiałem kąt, obie były lekko pochylone w stronę sworznia - na oko miały obie identyczny kąt. Odległości to jakieś 24cm i 31,5cm o ile dobrze pamiętam.
Też się nad tym zastanawiałem pod kątem montowania krótszych sprężyn. Jakimiś tam rozwiązaniem jest wsadzenie tam poliuretanów, problem ustawienia odległości znika. Sesja Stówy mistrz! :mrgreen: