Nasze Miśki - Sportowa Elegancja
Hugo - 17-12-2014, 15:17
Torp12 napisał/a: | HID-ów napewno nie będzie | Jazda na HID-ach w nocy jest czystą przyjemnością. Jak mam do wyboru jazdę w dzień czy w nocy, to wybieram noc, bo czuję się bezpieczniej. Widzę wszystko jak za dnia, a ruch aut mniejszy
Torp12 - 24-01-2015, 21:51
No dzisiaj w końcu porządne mycie, natłuszczenie uszczelek i takie tam.
Potem pożądne woskowanko Collonitem i w końcu jakos galant wygląda, chociaż przydał by sie jakis detailing i polerka/korekta lakieru, no ale to raczej jesli już na wiosne/lato...
eremita - 25-01-2015, 01:46
Collinite ja jestem pod wielkim wrażeniem od czasu jak go położyłem na gala
Torp12 - 04-02-2015, 09:20
No i chyba jakaś awaria :/
Mianowicie wczoraj zajechałem na stację bo już było 580km na zbiorniku zrobione a rezerwa nie świeciła!! Pistolet odbił przy 54,2L... Dobiłem do 55...
Generalnie jazda z bidą zaczęła się po wymianie tarcz zegarów przez Sveno. Rezerwa zaczęła od tamtego czasu zapalać się przy coraz to mniejszej ilośći paliwa w zbiorniku... Tylko to chyba zbieg okoliczności bo jakie to może mieć powiązanie?
Generalnie wskazówka chodzi po całej skali jak należy, także pływak raczej działa. Co do pływaka to gdzie on się znajduje? Czy rezerwa zapala się od "impulsu" z pływaka czy jak wskazówka dojdzie do jakiegoś poziomu?
Biorę pod uwagę również że mogła się przepalić żaróweczka, ale jak mówie rezerwa zaczęłą "szwankować" już nieco wcześniej
Tomek - 04-02-2015, 09:26
Torp12 napisał/a: | Co do pływaka to gdzie on się znajduje? |
czy jak powiem, że w zbiorniku to będzie zbyt oczywiste?
pod kanapą tylną masz 2 klapki (bardziej od strony prawej auta)
pod jedną jest pompka paliwa
pod drugą pływak
lampa działa na impuls, tzn. pływak zwiera i rozwiera obdów
wyciągnij pływak i machaj nim, obserwuj lampkę, może faktycznie się przepaliła
wyciągnięcie pływaka to chwila roboty
Torp12 - 04-02-2015, 09:40
Tomek napisał/a: |
czy jak powiem, że w zbiorniku to będzie zbyt oczywiste?
|
Owszem taka odpowiedź była by zbyt oczywista, bo w jednych autach pływak jest od dołu auta a w innych właśnie pod kanapą:)
Ale skoro jest pod kanapą to muszę go wykręcić właśnie i zobaczyć czy coś mu dolega:)
Hugo - 04-02-2015, 14:01
Pompa paliwa jest pod klapką po prawej stronie auta, a pływak pośrodku.
robertdg - 04-02-2015, 20:06
Tomek napisał/a: | lampa działa na impuls, tzn. pływak zwiera i rozwiera obdów
wyciągnij pływak i machaj nim, obserwuj lampkę, może faktycznie się przepaliła | Rezerwa działa na termistorze, było o tym nawet ostatnio pisane na forumie technicznym, gdyby działała na impulsie to nie rozświecała i nei przygasałaby się dioda rezerwy
Torp12 - 11-02-2015, 11:13
Wczoraj przegląd, bez problemów
Skończyło się tylko miejsce na kolejne stemple Więc jak to powiedział diagnosta albo nowy dowód albo samochód
fj_mike - 11-02-2015, 20:02
Cytat: | Skończyło się tylko miejsce na kolejne stemple Więc jak to powiedział diagnosta albo nowy dowód albo samochód |
Czas zasuwa. Mój też już nie ma miejsc.
Torp12 - 13-02-2015, 09:42
Galant dozbrojony. Jutro wyjazd.
<Zdjęcie robione sznurówką od buta>
Hugo - 13-02-2015, 11:47
Od czego masz spojler na tylnej klapie. Wygląda świetnie.
Torp12 - 13-02-2015, 11:55
Hugo napisał/a: | Od czego masz spojler na tylnej klapie. Wygląda świetnie. |
Honda Accord
sveno - 13-02-2015, 19:11
Hugo napisał/a: | Wygląda świetnie. | +1
A trumna na dachu w sedanie to jakaś masakra..
Tomii - 13-02-2015, 21:47
a rozmiar kół zimowych ? strasznie malutkie
|
|
|