Nasze Miśki - Moja nowa (już stara) Żona.
WreX - 29-10-2017, 00:35
Hugo, raczej nie, podobne bicie miałem przy wybitym sworzniu wahacza górnego
Może felgę skrzywiłem, ostatnio sporo dziur zaliczyłem ;/
Owczar - 29-10-2017, 08:56
Przy tych prędkościach często półosie dają się we znaki.
WreX - 04-11-2017, 01:40
wstawienie obrazka html
Co oznacza taki osad na bagnecie skrzyni biegow?
Owczar - 04-11-2017, 06:50
Raczej nic dobrego. Olej kiedy zmieniany?
WreX - 04-11-2017, 09:15
Owczar, 3-4 miesiące temu jakos
WreX - 20-12-2017, 09:13
Od paru dni na mrozie pojawia się pewien problem, na początku był to błąd P0304 na 2 cylindrze dziś był P0303 na 3 cylindrze, wszystko działa idealnie po 3min pracy silnika i skasowaniu błedu. Świece były wymieniane jakieś 60-70k km temu na platynowe denso, jakieś 40-50k km były wymieniane przewody palec i kopułka, a około 40 tyś temu był wymieniany aparat zapłonowy. Co to może być? Dodam, ze po zapaleniu zaczyna drgać jakby albo wypadał zapłon albo nie palił na jeden gar (tylko wtedy kiedy wywaliło CE a stało się tak 2 razy)
Owczar - 20-12-2017, 12:12
Lpg jest? Coś kojarzę że zakladales.
Przed zgaszeniem na lpg zakrec zawór przy butli. Pozwól przełączyć się na PB. Zobacz czy rano będzie to samo.
WreX - 21-12-2017, 08:52
Owczar, no jest podtlenek LPG, tylko akurat jak na złość teraz po nocy problem nie występuje ;/
WreX - 11-02-2018, 22:33
Panowie, czy powinienem się martwić?
Przypomnę historia sprzed niecałego roku, postrzępiony pasek od alternatora, wymieniony został na contitecha ale kwiczał dalej, później wszystkie rolki od osprzętu z paskiem wymienione. Około 20 tys km temu. I takie coś? Czy to znowu się strzępi? Może to być wina alternatora? że np ma za duży opór?
Jako ciekawostkę podam, że odpalaliśmy dzisiaj unieruchomione Punto 1.1 coś rozrusznik nie chciał kręcić, strzeliliśmy, że to to, próbujemy na pych za 3 razem dopiero załapał kręcąc jeszcze kluczykiem, zapalił wszystko spoko a tu dym spod maski, okazało się, że alternator stanął i pasek się spalił na rolce. I tak sie zastanawiam czy to np nie ta sama historia... pasek na 90% nie jest za mocno u mnie dociągnięty.
I mogę ten kawałek odciąć nożem? Czy od razu pasek wymieniać?
RE_man - 15-02-2018, 20:31
Bier stetoskop i słuchaj rolek, sprawdź ładowanie. Zużyte łożysko może się objawiać spadkiem ładowania na jałowym.
WreX - 18-02-2018, 11:53
RE_man, będziemy grzebać jak będzie chwila i graty dojdą.
Panowie takie pytanie, czy jest jakakolwiek korelacja pracy skrzyni biegów i tym czy auto pracuje na PB i na LPG? Bo o ile na LPG mi poszarpuje i na zimnym jak się nagrzewa dławi się trochę i czuć zmianę biegów to na PB (wczoraj sobie pojeździłem trochę na 98 bo przypadkowo wlałem) i tu uwaga nie potrafię tego wytłumaczyć, auto lepiej przyspiesza (zmierzone przez ukp, do 100 to różnica ponad 0,5s nawet do 1s) auto dużo płynniej przyspiesza ale przede wszystkim skrzynia lepiej pracuje, byłem w takim szoku, że no nie potrafiłem doprowadzić do tego, żeby nawet poczuć jak mocniej bieg zmienia. Jest to możliwe? I u kogo wyregulować gaz pod AFR żeby to zrobił dobrze.
Jeszcze pytanie co do świec, bo już moje platynowe najechały 70k km i mają standardową przerwę pod PB, warto kupić irydowo platynowe z przerwą 0,8mm? Faktycznie jest to zalecane pod LPG?
Marcino - 18-02-2018, 22:49
LPG lubi dobrą iskrę wiec kup te z mniejszą przerwa.
Coś faktycznie musisz podregulować gaz skoro czyjesz różnice.
WreX - 10-03-2018, 11:40
Dobra pasek wymieniony nie kwiczy o dziwo na razie jest spoko.
Szykuje małą eksploatacyjną wymiane, która mnie jak na razie kosztuje dużo więcej niż zakładałem XD
Wie ktoś gdzie kupić kable zapłonowe do mitasubishi NGK w dobrej cenie? bo trocę ich pogięło z tymi cenami 300zł... chyba że jest jakaś rozsądna alternatywa?
Zakupiłem też oryginalny czujnik temperatury, zobaczymy czy faktycznie pulsacyjne przyspieszanie ustanie.
Dla odmiany Liquy Molly zobaczymy czy będzie różnica.
Hugo - 10-03-2018, 12:00
WreX, nie chcę Cię martwić, ale u mnie to pulsacyjne przyśpieszanie powróciło Tylko, że ja jak wiesz założyłem sprawną używkę i pewnie padła. Ma się tego pecha, już drugi raz, bo poprzednio też używkę wsadziłem... Ale przez te 2 tygodnie było miodzio, zero dziwnych objawów. Montuj nówkę i daj znać czy pomogło od razu i czy po np. miesiącu dalej jest OK to będę musiał też zainwestować w nowy Kupiłeś ten z alle... do którego linka Ci podesłałem?
WreX - 12-03-2018, 19:02
Hugo, chyba poczekam na rozrząd i przy okazji się wymieni ostatecznie.
Takie pytanie mam do Was.. co może pójść nie tak albo co się może zepsuć jakby tak "PRZYPADKIEM" przy wymianie oleju się wleje go za dużo? np o 0,6-0,8 litra za dużo i przejedzie około 60-80km na tak dużym poziomie oleju?
Kolejne pytanie, czy widoczne są na poniższych filmikach objawy zużytej poduszki skrzyni biegów?
https://www.youtube.com/w...eature=youtu.be
https://www.youtube.com/w...eature=youtu.be
Dodam, że śrubokrętem bardzo lekko ją podważałem i mocno chodziła i była zdecydowanie bliżej krawędzi karoserii od strony grodzi. Efekty mam takie, że np jak się toczę 20-30km/h i mocniej wcisne gwałtowanie gaz to "kopie" i stuka czasem.
|
|
|