To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant Sport Edition '98 A/T

Mare - 23-02-2012, 21:16

W sumie to lepiej lekkie błotko niż żwirek spod kół prosto w lakier :)

Mody fajne :D Może jakieś ledki albo ringi wkoło? ;>

Zielu - 23-02-2012, 21:21

Ale po żwirku się powoli jeździ :P A najlepiej kostką wyłożyć, ale to już niezły koszt...
Krzyzak - 23-02-2012, 22:00

kostkę byś sobie położył...
Matejko - 24-02-2012, 00:19

a soczewki wygladaja tak jakby mialy ring :p
Hugo - 24-02-2012, 09:55

Przede wszystkim dziekuję wszystkim za bardzo miłe słowa. Pracy było sporo, a nerwów jeszcze wiecej, ale najgorsze chyba za mną :wink:
komarsnk napisał/a:
To ja może nie będę pokazywał moich wypocin
Pokaż, chętnie pomogę.
komarsnk napisał/a:
U mnie największym problemem jest to, że nie mam maskownic do tych soczewek
Moje też nie miały, bo miały fabrycznie zintegrowane z reflektorem ori w Hyundai'u. Wiesz z czego dorabiałem? Wszystko da się zrobić. Pokaz foty.
Co do dojazdu to wysyp sobie żwir w bloto... Od razu możesz auto wstawić do garażu :mrgreen: Kostka rzeczywiście duży koszt.

komarsnk - 24-02-2012, 10:04

Jak się trochę odkopię z robotą to zrobię fotki. Chociaż przyznam, że nie chce mi się już rozbierać tych lamp bo jak sobie przypomnę co przeszliśmy, żeby je ustawić tooo.... :sign11:
Może na wiosnę się znowu za to zabiorę :wink: ważne, że świecą zajedwabiście :mrgreen:

KaWu - 24-02-2012, 12:28

Hugo, ładnie Ci się prezentuja teraz soczewki.

Moge sie czepic tylko kierunkow, bo na fotkach widac tylko tak jakby migacz sie swiecil (na postojowych). Byc moze w rzeczywistosci jest lepiej.

Hugo - 24-02-2012, 13:38

Dzięki KaWu.
KaWu napisał/a:
Moge sie czepic tylko kierunkow, bo na fotkach widac tylko tak jakby migacz sie swiecil (na postojowych)
Nie rozumiem...
Anonymous - 24-02-2012, 13:40

wygląda PROFI ! gratuluję :)

co tam za cao na podwórku stoi nie opisywany na forum ? :P

KaWu - 24-02-2012, 13:56

Hugo napisał/a:
Nie rozumiem...

no tam na fotkach "z zapalonymi mijania" ktoś skłonny pomyśleć, że masz włączony migacz...

RoBSoN_97 - 24-02-2012, 14:14

lampy wyglądają jakby z 3 odrębnych części zostały złożone- długie, mijania i kierunki
przy pierwszej kontroli policja zabierze ci za to dowód, raz że lampa przerobiona dwa, że wsadziłeś postoje do kierunków.

komarsnk - 24-02-2012, 14:18

RoBSoN_97 napisał/a:
lampy wyglądają jakby z 3 odrębnych części zostały złożone- długie, mijania i kierunki
przy pierwszej kontroli policja zabierze ci za to dowód, raz że lampa przerobiona dwa, że wsadziłeś postoje do kierunków.

A jak to udowodnią, że lampa jest przerobiona? Bo nie bardzo rozumiem.

Arturro-86 - 24-02-2012, 14:36

Hugo, profeska robota :wink:
Fakty są takie, że jednak wysłanie klosza pocztą nie najgorsza opcja ^^ wygląda nawet lepiej niż jak go wysyłałem - pewnie trochę się musiałeś naczyścić :?: :roll:

Szkoda, że nie zrobiłeś zdjęcia jak to świeciło przed, to by było dobre porównanie :biggrin:

Hugo - 24-02-2012, 14:48

Arturro-86 napisał/a:
wygląda nawet lepiej niż jak go wysyłałem - pewnie trochę się musiałeś naczyścić
:mrgreen: Łącznie max. 2 minuty roboty. Najpierw odtłuszczenie rozpuszczalnikiem, wytarcie do sucha i polerka pastą Tempo. Efekt: oba klosze jak nowe.
Derpin napisał/a:
wygląda PROFI ! gratuluję
Arturro-86 napisał/a:
Hugo, profeska robota
Dzięki :oops:
KaWu napisał/a:
no tam na fotkach "z zapalonymi mijania" ktoś skłonny pomyśleć, że masz włączony migacz...
To tylko i wyłącznie efekt przekłamań kolorów na zdjęciu. Faktycznie barwa światła postojowego wygląda na pomarańczową, w rzeczywistości jest typowa dla zwykłych żarówek, czyli żółtawa. Nie ma mowy o pomyłce.
Derpin napisał/a:
co tam za cao na podwórku stoi nie opisywany na forum ?
CA0 1.3 dziewczyny brata. Z lotką od GTi :D Nie opisywałem, choć fajny jest, bardzo zadbany 1994 r. w środku poliftowy welur. wszystko pracuje jak w szwajcarskim zegarku.
RoBSoN_97 napisał/a:
Mi też się strasznie podobają :P Miałem już kilka kontroli, kilka razy bylem obserwowany przez lornetkę i nic. Niedługo będę montował soczewki biksenon kolesiowi w identycznej Carismie jak Twoja. Oczywiście klosze będą spolerowane na gładko.
komarsnk napisał/a:
A jak to udowodnią, że lampa jest przerobiona?
Też chciałbym wiedzieć.

P.S. Kupiłem dzisiaj nową tuleję do lewego banana, producent NOK, więc chyba taka jakie szły na pierwszy montaż. Cena śmieszna, bo 50 zł. Jak ją wymienię to wszystko będzie wskazywało na to, że mam zawiechę zrobiona na tip-top. Nareszcie. Ktoś wymieniał samą tuleję? Bez prasy nie da rady, co?

dawidoski13 - 24-02-2012, 16:56

Hugo,lampy i światełka ogólnie bardzo ładne, super to wygląda ale szczerze to te kratki podobają mi sie bardziej w oryginale tzn w jednolitym kolorze nadwozia :!: