To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - [Cari 1.9DI-D] juz jest ! :)

Rafal_Szczecin - 25-01-2008, 01:36

kolejne pytanie z serii .

ile plynu hamulcowego wchodzi w uklad ?
pytam ,bo chyba przyszla pora na zmiane, zauwazylem ostatnio, ze cos pedal zaczal troche glebiej wchodzic niz zazwyczaj, nie wiem czy to pomoze, ale wiem, ze plyn mam do wymiany, jezeli to nic nie ,da bede szukal odpowiedzi w nie odbijajacych tloczkach, chociaz heble ostatnio wymieniane, i nie stwierdzono zadnych uszkodzen.

Matejko - 25-01-2008, 11:30

kup litra, wymienisz jeszcze w hydraulice sprzegla :)
Rafal_Szczecin - 25-01-2008, 15:33

sprzeglo to ja mam do wymiany - bo juz wysoko bierze :D ale narazie sie troche z tym ociagam :P
Matejko - 25-01-2008, 15:50

ale uklad ruszajacy sprzeglem czyli pompka i wysprzeglik w sumie maja duzo jesli chodzi o ogol do sprzegla, ale jesli chodzi o wymiane plynu to nic :) :mrgreen:
Rafal_Szczecin - 13-05-2008, 22:51

auto jest juz w rodzine 10 miesiecy .
przez 10 miesiecy przebieg ze 136 000 zwiekszyl sie do 176 000 km, i ciagle rosnie .
przez te 40tkm carisma zaliczyla 3 awarie .

- pierwsza z nich jaka zasygnalizowal komputer to padaka swiec zarowych oraz jeszcze jeden blad, ktorego serwis nie mogl zdiagnozowac ( ale o tym pozinej ).
- przeplywomierz,jak juz wielokrotnie pisalem, jak do tej pory jestem jedyna osoba ktorej padl przelywomierz, zostal on zastapiony uzywanym , przejechal ok 10 tkm i jezdzi do dzis ,odpukac

dwie powyzsze " awarie " nie spowodowaly tego, ze autem nie dalo sie jezdzic, jezdzilo, tylko ze w trybie awaryjnym

- trzecia i chyba najbardziej "uciazliwa" awaria, ktora wykluczyla auto na 3 dni ,i to we wroclawiu byl to alternator ( brak ladowania ) , aso rowniez zdiagnozowalo blad ,ktory nie mogl odczytac inny serwis - sterowanie turbina , zostalo to rowniez naprawione, auto od tego czasu ma odczuwalnie lepszego kopa .

a tak to tylko olejek i filterki :) smiga az milo :)

wszyscy ktorzy wachaja sie, bo to disel z renowki ble ble ble , moge powiedziec " bierzcie carisme w did'zie "

Anonymous - 13-05-2008, 22:58

Cytat:
wszyscy ktorzy wachaja sie, bo to disel z renowki ble ble ble , moge powiedziec " bierzcie carisme w did'zie "

rafal pamietasz jak pilismy na zlocie i wlasnie o tym rozmawialismy :D :D :D
dla mnie auto ktore raz na ok 10 tys zalicza padake przy takim przebiegu odpadloby w przedbiegach, a tu taki optymista :)

Rafal_Szczecin - 13-05-2008, 23:02

arturro napisał/a:
rafal pamietasz jak pilismy na zlocie i wlasnie o tym rozmawialismy

pijany nie bylem ! :)

arturro napisał/a:
dla mnie auto ktore raz na ok 10 tys zalicza padake przy takim przebiegu odpadloby w przedbiegach, a tu taki optymista

no wlasnie o to chodzi, ze wszystko to jakos tak zbieglo sie w czasie, i mniej wiecej w jednej chwili to wszystko sie stalo :P (powiedzmy, ze w okresie 4 miesiecy )

no i mowie, "awarie" pozwalaly na dalsza jazde, procz tej jednej,ale akruat wtedy to byla glupota brata, poniewaz wzial samochod, i pojechal nim do wrocka, gdzie komputer sygnalizowal blad .

i tez trzeba brac pod uwage, ze auto robi troche wieksze przebiegi, niz kazde inne, i pracuje w "ciezszych warunkach" ( chodzi mi wlasnie o ten wiekszy roczny przebieg niz maja inni :P )

zobaczymy jak sie bedzie sprawowal nowy lancer, tylko jeszcze nie wiadmo z jakim bedzie silnikiem,ale najprawdopodobniej wlasnie z DiD'olem, tzn z TDi :) ktory jak juz wielokrotnie mowilem ,jest wg mnie najlepszym dieslem .