Mazowieckie - Polecane warsztaty/mechanicy Warszawa.
macieekg - 11-03-2010, 21:52
jOkerek napisał/a: | kompletna regeneracja skrzyni | możesz to rozwinąć?
eddi1977 - 12-03-2010, 06:10
mlun napisał/a: | A gdzie byście polecili zrobić rozrząd? Jednym rozwiązaniem jest AutoTW. Ale czy jest jeszcze jakiś warsztat godny polecenia? |
Ja jak wielu na forum mogę polecić p.Michalaka z Kaplina.
Zmieniałem u niego rozrząd i sprzęgło ponad pół roku temu,wszystko śmiga,zero problemów.
AM78 - 17-03-2010, 10:47
Czy ktoś z Was może polecić jakiegoś blacharza-lakiernika w Warszawie (ew. w okolicach Warszawy)? Mam do zrobienia kielich, tylni błotnik i być może maskę silnika. Pozdr.
keleron - 23-03-2010, 08:42
mam pytanie do wszystkich posiadaczy miśków z gazem...otóż potrzebuje założyć w firmowym wozie honda accord 1,8 gaz
potrzebuje namiary na gazownika co by ten gaz dobrze zamontował najlepiej żeby to była jakaś najnowsza generacja najlepiej w warszawie jeśli macie taki zaufany zakład proszę o info
Dzięki Pozdrawiam
Manuela - 23-03-2010, 09:05
Ja polecam Elpi gaz na Toruńskiej. Co prawda zakładałam instalację jeszcze w oddziale Elpi w Krakowie, acz na serwis jeździłam właśnie na Toruńską i do drugiego oddziału na al. Krakowskiej. Mało mają oddziałów, ale przez 4 lata użytkowania gazu cienkusiem nie miałam nigdy ŻADNYCH problemów z instalacją, a i obecna właścicielka czerwonej strzały chwali.
p_bladek - 25-03-2010, 02:35
Lepszego magika niż na Regulskiej w Ursusie nie spotkałem. Zjeździłem cała Warszawe z poprzednim autem i żaden paprak w Warszawie nie potrafił powiedzieć czemu Seicento mnie spod świateł bierze. On jako jedyny znalazł problem i uporał się z nim w ciagu 3 H.
Pozdrawiam.
jOkerek - 25-03-2010, 17:44
tak bylo
a tak jest
prace wykonane u wczesniej wspomnianego Artura...
DigitalNinja - 30-03-2010, 13:51
jOkerek i za 600 zł oba Ci zrobił ?
Tylko, że to pewnie jakiś Twój znajomek, bo widzę, że ten sam rewir...
Jestem Ciekaw, jak długo na tym pojeździsz, bo mi też niby wujek kumpla robił tył i nawet ładnie było, ale po roku wyszła kasza na zderzaku, a z klapy zaczął odchodzić lakier, spod którego wyjrzała ruda :/.
Tak czy inaczej muszę ogarnąć swoje błotniki.
Jak narazie malowałem przedni zderzak na Białołęce, u wcześniej wspomnianego lakiernika i nie narzekam, ale zderzak to nie zeżarte błotniki, za które pewnie mi sporo więcej krzyknie.
jOkerek - 30-03-2010, 19:06
nie mam zadnej obwawy co do jakosci wykonanej pracy / robi to bo umie i jest w tym dobry / nie pierwsza i zapewne nie ostatnia wykonana przez niego praca...
p_bladek - 09-04-2010, 22:30
Śmiało mogę polecić AutoTW na Puławskiej 334. Dzisiaj odebrałem auto po wymianie popychaczy zaworowych. Pełny profesionalizm i bardzo miła obsługa z fachową wiedzą.
Polecam wszystkim.
MATi1G - 09-04-2010, 22:56
AD-Car Szarych Szeregów 5a Warszawa...
Mechanika pojazdowa ,zawieszenia układu wydechowe i troche elektronika ,sam tam jezdze właściciel to mój znajomy od kilkunastu lat ,sam tam jezdze swoim Eclipse'm no i robili mi remont głowicy 2 lata temu jak do tej pory auto śmiga elegancko...
arim - 16-04-2010, 13:31
Słuchajcie, a jak się mają ceny w warszawskich warsztatach do cen w innych miastach, mniejszych, prowincjonalnych? Czy tam jest taniej, bo prowincja, czy w Wawie jest taniej, bo większa konkurencja? Potrzebuję naprawić kilka sporych (drogich) rzeczy w mojej Cari i nie chcę wtopić więcej, niż to konieczne
MATi1G - 19-04-2010, 19:37
arim, tak jak wszedzie sa tanie i drogie warsztaty tak samo i w WWA , ten co podałem ma średnie ceny tani nie jest, ale robią szybko i konkretnie , znam dużo droższe warsztaty które oferuja takie same usługi,
jako ciekawostke dodam ze ostatnio odrestaurowywali Pontiaca Firebirde'a z poczatku lat 80,auto wyszło pierwsza klasa....
Gorzej jest z zapisaniem sie,maja duzo zawalonych terminów wiec mozna tydzien czekać na wstawienie auta,ale to tez o czymś świadczy..
Chooper - 23-04-2010, 21:54
Słuchajcie maniaki, jestem w potrzebie i liczę na Waszą pomoc.
Wczoraj w aucie zastrajkowała mi skrzynia biegów, tzn zgubiłem gdzieś wsteczny bieg. Byłem przekonany ze to tulejki...do dzisiaj, kiedy wymieniłem na nowe...jest jeszcze gorzej, bo teraz zgubiłem tez 1-wszy bieg.
Awarie samej skrzyni wykluczam, bo jeszcze dziś jakimś przypadkiem ten wsteczny mi zaskoczył (dodam, że skrzynia nie chrobocze ani nie zgrzyta)
jednak mam podejrzenia:
co do samej tulei (pierścienia) przy wybieraku
co do poziomu oleju w skrzyni (przy wybieraku jest zapocone)
co do poduszki skrzyni (może skrzynia się opuścila i źle wybiera biegi)
ostatecznie...rozregulował się drążek biegów.
tak czy inaczej sam bez narzędzi i pod blokiem nie zrobię NIC po za tym co już mi się udało, czyli tulejkami.
Liczę, że podpowiecie mi, gdzie podstawić auto najwczesniej jutro z samego rana, lub po 17 (między 10 a 17 jestem uziemiony na torwarze).
Chodzi mi o kogoś, gdzie przy diagnozie biegów nie zostanie mi wymieniony alternator itd., komu można zaufać.
Co też ważne, na chwile obecną auto stoi w samym sercu Gocławia i nie chciałbym też go wyprowadzać gdzieś na białołekę etc.
Będę wdzięczny za wszystkie cenne wskazówki. jakby co jestem pod 692-864-101
lippi - 09-05-2010, 23:43
Mam do pomalowania w moim Eclipse 3G tylny zderzak (caly) oraz do innych drobnych poprawek prog (bardzo delikatne wgiecie i rysy), drzwi (kilka rys widocznych tylko z bliska - ktos mi porysowal jakims ostrym narzedziem) a takze mam zle spasowane elementy przodu (zderzak, swiatla, maska) i chce sie tym tez zajac.
Po przejrzeniu tego tematu zdecydowalem sie na warsztat przy Białołeckiej 364A (mam nadzieje ze to dobry wybor).
Czy ktos wie jak to by wygladalo cenowo?
|
|
|