To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Na kogo zagłosujemy ??

Anonymous - 02-10-2007, 12:16

No właśnie w tym problem że Tusk jest za miękki jak na polityka - On nadawałby sie na ambasadora bo stara sie grać tak aby nie urazić nikogo a niestety polityk musi być zdecydowany.....................
Anonymous - 02-10-2007, 12:18

Aga napisał/a:
tylko patrzeć jak wywalą Olejnik
. nie żartuj :shock: Moniki nie ruszą ma swoich popleczników
Aga - 02-10-2007, 12:31

prezes. napisał/a:
Aga
Cytat:
a Ty przypomnij sobie jak Kaczor wyraża się o zwykłych ludziach: "spieprzaj dziadu", "ta małpa w czerwonym", zero rozmów z pielęgniarkami i wysyłanie do nich swojej panny (która zresztą też jest pielęgniarką ale widocznie o tym zapomniała)

1. Rozumiem że kiedy Tobie żul powie "Ty stara k****" odpowiesz mu "dziękuję Panu, jaki mamy ładny dzień" - żeby nie skompromitować Polski
2. To było przed wyborami (nie był premierem)
3. Czy to Ty byłaś tą małpą w czerwonym że czujesz sie tak obrażona?

Aga
Cytat:
tylko Kaczory się bronią wraz z małżonką, wolą dalej ośmieszać kraj
machaniem rączek pokazywać jak bardzo są zdenerwowani, obnażać swoje niedoskonałości a kilka lekcji dobrego stylu może by wystarczyło

tak tak, powinni w końcu nauczyć się jak jeść bezę oglądając Kwaśniewską w TVN style...

Aga
Cytat:
ci, co mają korzenie solidarnościowe a teraz się wyraźnie od nich odcinają, kpią z tego co kiedyś zrobiono, lekceważą "pomniki" (prof. Bartoszewski) itd

Ignorancja na pełnej linii, ale nie jestem nią zaskoczony w Twoim wydaniu. Chciałbym tylko jeszcze usłyszeć jakie "pomniki" wg Ciebie zbeszcześcił Bartoszewski, ten słynny robotnik ze stoczni Gdańskiej.

Aga
Cytat:
jednym słowem psują to co zrobili z wielkim trudem poprzednicy

Zakończ wreszcie i podziękuj Stalinowi za 50 lat okupacji.

wiesz co?
nie będę komentować Twoich wypowiedzi, bo wyraźnie widać, że albo nie umiesz czytać ze zrozumieniem, albo udajesz ignoranta

zauważ, że do tej pory udaje nam się w tym temacie dyskutować bez wzajemnego obrażania się
choć temat polityki jest bardzo kontrowersyjny

więc dostosuj się do panujących tu reguł albo nie zabieraj głosu w ogóle

Anonymous - 02-10-2007, 13:35

jak widać politykowanie to nie taka prosta sprawa..kontrowersje budzą najprostsze hasła - a przecież i tak nikt nie przekona nikogo do swojej racji.. taka karma, ot co..
cns80 - 02-10-2007, 14:46

cns80 napisał/a:
Ja bym dał 1:1, ale i tak miałem nadzieję że będzie starcie, a nie wspólne gotowanie zupy. Coś mi podpowiada że będzie jeszcze druga debata tych panów tuż przed wyborami, bo to mi wyglądało na preludium

No i wykrakałem

Anonymous - 02-10-2007, 14:54

I fajnie , ale wczesniej powinne byc debaty z Tuskiem(obu)
akbi - 02-10-2007, 15:09

dm17 napisał/a:
I fajnie , ale wczesniej powinne byc debaty z Tuskiem(obu)

a ja myślę, że powinni zrobić taką debatę 3-godzinną z liderami każdej z partii (w tych wyborach jest ich 7, które się zarejestrowały w całej Polsce)

cns80 - 02-10-2007, 15:11

akbi napisał/a:
a ja myślę, że powinni zrobić taką debatę 3-godzinną z liderami każdej z partii (w tych wyborach jest ich 7, które się zarejestrowały w całej Polsce)
Który prowadzący by to opanował :P
akbi - 02-10-2007, 16:49

Na WP pojawiła się ankieta z poniższym pytaniem:

Po debacie Kaczyński-Kwaśniewski zagłosuję na: ...i oto wyniki:
PO - 34%
LID - 26%
PIS - 24%

...nikt więcej nie ma min 5%

Pozostawię to bez komentarza, bo ten wzrost poparcia dla komuchów to jest *cenzura* *cenzura* *cenzura* *cenzura* :shock: :x

Anonymous - 02-10-2007, 20:11

akbi
Cytat:
Nigdy nie czytałem NIE ... dla mnie komuniści nie mają żadnej racji bytu ...

Wycofuje to co do Ciebie napisałem w tym poscie.

Cytat:
prezes., generalnie nie podoba mi się twój chamski ton wypowiedzi.

Cytat:
zauważ, że do tej pory udaje nam się w tym temacie dyskutować bez wzajemnego obrażania się

Przepraszam wszystkich których obraziłem, nie miałem takiego zamiaru.

sruba - 02-10-2007, 20:25

Aga napisał/a:
nie jestem zwolenniczką komuny ale zwolenniczką Kwaśniewskiego, za to co zrobił dla Polski

Aga - a co on takiego dobrego zrobił ?
poza tym - nie jestem zwolennikiem nazizmu, ale zwolennikiem Hitlera, za to co zrobił dla Niemiec...

Aga napisał/a:
natomiast prezencja i zachowanie to drugi, nie mniej ważny aspekt bycia osobą publiczną

no nie... nie chcesz chyba powiedzieć, że nerwowe gesty, albo źle zawiązany krawat, jest gorszy od wystąpień pod wpływem ? o wzroście nie wspominam, bo zdaje się prezio jest o 1 cm wyższy od bliźniaków...

[ Dodano: 02-10-2007, 20:27 ]
cns80 napisał/a:
Który prowadzący by to opanował :P

Lis.

Anonymous - 02-10-2007, 20:47

Cytat:
Lis
Jego już wywalili i był wielu osobom ostro nie na rękę wiec na bank kaczor by sie na niego nie zgodził.............
sruba - 02-10-2007, 20:51

dm17 napisał/a:
Jego już wywalili i był wielu osobom ostro nie na rękę wiec na bank kaczor by sie na niego nie zgodził.............

ale kaczor nie mialby nic do gadania...
(hehe, abstrakcja).

karolgt - 02-10-2007, 21:48

Sruba napisał/a:
Aga napisał/a:
nie jestem zwolenniczką komuny ale zwolenniczką Kwaśniewskiego, za to co zrobił dla Polski

Aga - a co on takiego dobrego zrobił ?
poza tym - nie jestem zwolennikiem nazizmu, ale zwolennikiem Hitlera, za to co zrobił dla Niemiec...

dla mnie Kwaśniewski a komuna to jedno i to samo, dlaczego? a dlatego, ze mialem ostatnio stycznosc z paroma "urzędasami" (jak to sie zwykle o nich mowi) z "pochodzenia komunistycznego" jak również z kilkoma robotnikami również z tego okresu - powiem jedno - czuć od nich ten komunizm i wieczne krętactwo na kilometr.

Ale do czego zmierzam, tego stylu bycia, załatwiania spraw, zachowania i poglądów się nie zmieni. Więc sory Aga, ale jeśli piszesz że Kwaśniewski kiedyś był komunistą a teraz nim nie jest, to zastanów się przez chwile czy to jest wogole możliwe - będą kiedyś jakimś mniejszym lub większym(a raczej większym) działaczem danej parti, miejąc dane poglądy i pewnych "komunistycznych" znajomych, nagle by się od tego wszystkiego (tych wszystkich) odciął ? czyli jednym słowem olałby swoich "kumpli" ? myślisz ze oni by na to pozwolili ? raczej wątpie..

Sruba napisał/a:

Aga napisał/a:
natomiast prezencja i zachowanie to drugi, nie mniej ważny aspekt bycia osobą publiczną

no nie... nie chcesz chyba powiedzieć, że nerwowe gesty, albo źle zawiązany krawat, jest gorszy od wystąpień pod wpływem ? o wzroście nie wspominam, bo zdaje się prezio jest o 1 cm wyższy od bliźniaków...

również wydaje mi się, że tak naprawde dla Ciebie (Aga) wygląd i sposób machania rękami jest najważniejszy w tym wszystkim. A co do wzrostu to widać było dokładnie jak staneli obok siebie. Różnica nie jest duża.

gulgulq - 03-10-2007, 08:54

no widzicie, a popatrzcie co u mnie jest. Praktycznie dwóch kandydatów mam w mieście którzy się będą liczyć:
1. PIS. Super facet, porządny i uczciwy, solidny, z którym byłem na paru browarkach.
2. PO. Aferzysta, kanciarz i przekręt. Jakaś odsiatka już na koncie jest. Poprzednia partia to PSL. Zmienił w ostatnim roku jak PO zaczeło miec dobre notowania.

I może ktoś mi doradzi na kogo zagłosować. Całym sercem jestem za człowiekiem z PiS'u, tylko generalnie na PIS nie zagłosuje bo niechce się obudzić za chwilę w totalitarnym państwie. Z koleji głosowanie na człowieka z PO to popieranie własnie takich przekrętasów którzy startują zeby się ustawić i nachapać ile się da.
Chciałbym głośowac na człowieka tylko jak wszyscy wiedzą jaka ordynacja u nas jest.
No i niezły problem moralny mam.