Off Topic - Na kogo zagłosujemy ??
Anonymous - 02-10-2007, 12:16
No właśnie w tym problem że Tusk jest za miękki jak na polityka - On nadawałby sie na ambasadora bo stara sie grać tak aby nie urazić nikogo a niestety polityk musi być zdecydowany.....................
Anonymous - 02-10-2007, 12:18
Aga napisał/a: | tylko patrzeć jak wywalą Olejnik | . nie żartuj Moniki nie ruszą ma swoich popleczników
Aga - 02-10-2007, 12:31
prezes. napisał/a: | Aga Cytat: | a Ty przypomnij sobie jak Kaczor wyraża się o zwykłych ludziach: "spieprzaj dziadu", "ta małpa w czerwonym", zero rozmów z pielęgniarkami i wysyłanie do nich swojej panny (która zresztą też jest pielęgniarką ale widocznie o tym zapomniała) |
1. Rozumiem że kiedy Tobie żul powie "Ty stara k****" odpowiesz mu "dziękuję Panu, jaki mamy ładny dzień" - żeby nie skompromitować Polski
2. To było przed wyborami (nie był premierem)
3. Czy to Ty byłaś tą małpą w czerwonym że czujesz sie tak obrażona?
Aga Cytat: | tylko Kaczory się bronią wraz z małżonką, wolą dalej ośmieszać kraj
machaniem rączek pokazywać jak bardzo są zdenerwowani, obnażać swoje niedoskonałości a kilka lekcji dobrego stylu może by wystarczyło |
tak tak, powinni w końcu nauczyć się jak jeść bezę oglądając Kwaśniewską w TVN style...
Aga Cytat: | ci, co mają korzenie solidarnościowe a teraz się wyraźnie od nich odcinają, kpią z tego co kiedyś zrobiono, lekceważą "pomniki" (prof. Bartoszewski) itd |
Ignorancja na pełnej linii, ale nie jestem nią zaskoczony w Twoim wydaniu. Chciałbym tylko jeszcze usłyszeć jakie "pomniki" wg Ciebie zbeszcześcił Bartoszewski, ten słynny robotnik ze stoczni Gdańskiej.
Aga Cytat: | jednym słowem psują to co zrobili z wielkim trudem poprzednicy |
Zakończ wreszcie i podziękuj Stalinowi za 50 lat okupacji. |
wiesz co?
nie będę komentować Twoich wypowiedzi, bo wyraźnie widać, że albo nie umiesz czytać ze zrozumieniem, albo udajesz ignoranta
zauważ, że do tej pory udaje nam się w tym temacie dyskutować bez wzajemnego obrażania się
choć temat polityki jest bardzo kontrowersyjny
więc dostosuj się do panujących tu reguł albo nie zabieraj głosu w ogóle
Anonymous - 02-10-2007, 13:35
jak widać politykowanie to nie taka prosta sprawa..kontrowersje budzą najprostsze hasła - a przecież i tak nikt nie przekona nikogo do swojej racji.. taka karma, ot co..
cns80 - 02-10-2007, 14:46
cns80 napisał/a: | Ja bym dał 1:1, ale i tak miałem nadzieję że będzie starcie, a nie wspólne gotowanie zupy. Coś mi podpowiada że będzie jeszcze druga debata tych panów tuż przed wyborami, bo to mi wyglądało na preludium |
No i wykrakałem
Anonymous - 02-10-2007, 14:54
I fajnie , ale wczesniej powinne byc debaty z Tuskiem(obu)
akbi - 02-10-2007, 15:09
dm17 napisał/a: | I fajnie , ale wczesniej powinne byc debaty z Tuskiem(obu) |
a ja myślę, że powinni zrobić taką debatę 3-godzinną z liderami każdej z partii (w tych wyborach jest ich 7, które się zarejestrowały w całej Polsce)
cns80 - 02-10-2007, 15:11
akbi napisał/a: | a ja myślę, że powinni zrobić taką debatę 3-godzinną z liderami każdej z partii (w tych wyborach jest ich 7, które się zarejestrowały w całej Polsce) | Który prowadzący by to opanował
akbi - 02-10-2007, 16:49
Na WP pojawiła się ankieta z poniższym pytaniem:
Po debacie Kaczyński-Kwaśniewski zagłosuję na: ...i oto wyniki:
PO - 34%
LID - 26%
PIS - 24%
...nikt więcej nie ma min 5%
Pozostawię to bez komentarza, bo ten wzrost poparcia dla komuchów to jest *cenzura* *cenzura* *cenzura* *cenzura*
Anonymous - 02-10-2007, 20:11
akbi Cytat: | Nigdy nie czytałem NIE ... dla mnie komuniści nie mają żadnej racji bytu ... |
Wycofuje to co do Ciebie napisałem w tym poscie.
Cytat: | prezes., generalnie nie podoba mi się twój chamski ton wypowiedzi. |
Cytat: | zauważ, że do tej pory udaje nam się w tym temacie dyskutować bez wzajemnego obrażania się |
Przepraszam wszystkich których obraziłem, nie miałem takiego zamiaru.
sruba - 02-10-2007, 20:25
Aga napisał/a: | nie jestem zwolenniczką komuny ale zwolenniczką Kwaśniewskiego, za to co zrobił dla Polski |
Aga - a co on takiego dobrego zrobił ?
poza tym - nie jestem zwolennikiem nazizmu, ale zwolennikiem Hitlera, za to co zrobił dla Niemiec...
Aga napisał/a: | natomiast prezencja i zachowanie to drugi, nie mniej ważny aspekt bycia osobą publiczną |
no nie... nie chcesz chyba powiedzieć, że nerwowe gesty, albo źle zawiązany krawat, jest gorszy od wystąpień pod wpływem ? o wzroście nie wspominam, bo zdaje się prezio jest o 1 cm wyższy od bliźniaków...
[ Dodano: 02-10-2007, 20:27 ]
cns80 napisał/a: | Który prowadzący by to opanował |
Lis.
Anonymous - 02-10-2007, 20:47
Jego już wywalili i był wielu osobom ostro nie na rękę wiec na bank kaczor by sie na niego nie zgodził.............
sruba - 02-10-2007, 20:51
dm17 napisał/a: | Jego już wywalili i był wielu osobom ostro nie na rękę wiec na bank kaczor by sie na niego nie zgodził............. |
ale kaczor nie mialby nic do gadania...
(hehe, abstrakcja).
karolgt - 02-10-2007, 21:48
Sruba napisał/a: | Aga napisał/a: | nie jestem zwolenniczką komuny ale zwolenniczką Kwaśniewskiego, za to co zrobił dla Polski |
Aga - a co on takiego dobrego zrobił ?
poza tym - nie jestem zwolennikiem nazizmu, ale zwolennikiem Hitlera, za to co zrobił dla Niemiec...
|
dla mnie Kwaśniewski a komuna to jedno i to samo, dlaczego? a dlatego, ze mialem ostatnio stycznosc z paroma "urzędasami" (jak to sie zwykle o nich mowi) z "pochodzenia komunistycznego" jak również z kilkoma robotnikami również z tego okresu - powiem jedno - czuć od nich ten komunizm i wieczne krętactwo na kilometr.
Ale do czego zmierzam, tego stylu bycia, załatwiania spraw, zachowania i poglądów się nie zmieni. Więc sory Aga, ale jeśli piszesz że Kwaśniewski kiedyś był komunistą a teraz nim nie jest, to zastanów się przez chwile czy to jest wogole możliwe - będą kiedyś jakimś mniejszym lub większym(a raczej większym) działaczem danej parti, miejąc dane poglądy i pewnych "komunistycznych" znajomych, nagle by się od tego wszystkiego (tych wszystkich) odciął ? czyli jednym słowem olałby swoich "kumpli" ? myślisz ze oni by na to pozwolili ? raczej wątpie..
Sruba napisał/a: |
Aga napisał/a: | natomiast prezencja i zachowanie to drugi, nie mniej ważny aspekt bycia osobą publiczną |
no nie... nie chcesz chyba powiedzieć, że nerwowe gesty, albo źle zawiązany krawat, jest gorszy od wystąpień pod wpływem ? o wzroście nie wspominam, bo zdaje się prezio jest o 1 cm wyższy od bliźniaków...
|
również wydaje mi się, że tak naprawde dla Ciebie (Aga) wygląd i sposób machania rękami jest najważniejszy w tym wszystkim. A co do wzrostu to widać było dokładnie jak staneli obok siebie. Różnica nie jest duża.
gulgulq - 03-10-2007, 08:54
no widzicie, a popatrzcie co u mnie jest. Praktycznie dwóch kandydatów mam w mieście którzy się będą liczyć:
1. PIS. Super facet, porządny i uczciwy, solidny, z którym byłem na paru browarkach.
2. PO. Aferzysta, kanciarz i przekręt. Jakaś odsiatka już na koncie jest. Poprzednia partia to PSL. Zmienił w ostatnim roku jak PO zaczeło miec dobre notowania.
I może ktoś mi doradzi na kogo zagłosować. Całym sercem jestem za człowiekiem z PiS'u, tylko generalnie na PIS nie zagłosuje bo niechce się obudzić za chwilę w totalitarnym państwie. Z koleji głosowanie na człowieka z PO to popieranie własnie takich przekrętasów którzy startują zeby się ustawić i nachapać ile się da.
Chciałbym głośowac na człowieka tylko jak wszyscy wiedzą jaka ordynacja u nas jest.
No i niezły problem moralny mam.
|
|
|